OdgovorNapisal/-a Morski Jelen » Pe Sep 28, 2018 21:11
Bonaparte, mi lahko poveš dimenzije tega pleksija za okno in pa koliko mora biti ukrivljen? Nisem prav v termoformingu, sem pa iz plastičarskih vod in presenečen bi bil, če mi noben ne bi šel toliko na roko, da bi zakrivil en takle pleksi.
Lahko pa probaš tole ukriviti tudi sam. Pleksi se načeloma formira tako, da se ga z vrha počasi pregreje z električnimi špiralami, potem pa ga položiš na highglanc ukrivljeno podlago. Tu ti zna verjetno na strani, ki se je dotikala podlage vseeno zamatirati, ampak na vse tvoje sposobnosti ti najbrž ne bo ravno problem še enkrat spolirati.
Druga varianta pa je, da nekaj daljšo ploščo pleksija podstaviš na levem in desnem koncu in potem počasi pogrevaš, dokler se ti zaradi teže ne ukrivi na željeno ukrivljenost. Tudi, če ti ga pri ohlajanju malo potegne nazaj, pogreješ še enkrat in ukriviš ustrezno bolj. Ker se pleksi nikjer ničesar ne dotika, bo ostal prozoren. Sem prepričan, da bi tvoj 750€ mojster uporabil eno od zgornjih variant.
Malo je kompliciranja za en sam komad, ampak do 750€ ti pa sigurno ostane precej lufta. Špirale lahko pobereš verjetno s starih šporgetov pa tudi, če jih greš kupit niso nek strošek. Če se boš lotil sam pazi le, da špirale namontiraš dovolj visoko, da ti ne zažgejo površine in pa nekako je treba regulirati temperaturo. Ročno ali pa termostat. Pa komora mora biti pri segrevanju zaprta, da je enakomerna temperatura.
Pošlji mi pa vseeno dimenzije, da malo vprašam, koliko bi koštalo že narejeno.
Lp, Uroš