ultrasonic-antifouling

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » To Feb 21, 2012 17:04

Po kmečki logiki....če bi tole res delovalo bi kupil vsak, ki barko vsako leto dviguje in mala z antifaulingom, ker se ti strošek nakupa povrne že prvo leto... , tako pa... :roll:
lpg
https://medisken.si
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » To Feb 21, 2012 18:10

Tex obišči še Top-shop in Girlo products.
Sploh čaj " čang-šlang" priporočam, res deluje. :P
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
val
Admiral
Kraj: Maribor-koper- Pula

OdgovorNapisal/-a val » To Feb 21, 2012 18:45

Tex ima ponudbo že na mizi.
Predlagam ,da zberemo denar in se to Texu zmontira in bo ćez eno leto poročal.
No je Tex rekel ,da bo sigurno kdo jezen.
Potem pa komu drugemu damo na test. :D :D :D :D
KR en lahko tudi tebi,Mitji al pa Gregorju
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » To Feb 21, 2012 19:04

Gregor v to ne verjame,
kr en se dela norca,
mitja ima pa slip,

Ostane Tex... lahko nakažete, ali pa prinesete na srečanje :wink:
obljubim,da bom poročal...

Sedajle berem, v U.S. je toliko o tem napisanega,da ni konca... 100mnenj.. res bo treba probat :)

recimo tole :

Please order one today, install it and let us know if it is any good.
I want to be in line to buy this, but I don't want to be first in line.

:):)

al pa še en dober :

Remember the guys in the cowboy movies selling snake oil?
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Uporabniški avatar
gabr
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a gabr » Po Mar 05, 2012 18:09

Upam da admin ne bo hud.

www.smart-antifouling.com

samozadostna zadeva tudi z 30W solarnim panelom.....
Uporabniški avatar
Tex
Admiral

OdgovorNapisal/-a Tex » Po Mar 05, 2012 18:25

Gabr, v četrtek bi si lahko vzel čas, in bi bili vsi na srečanju veseli predstavitve...
SlikaSlika

Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Po Mar 05, 2012 20:03

Ne bo admin hud, ker je ima naš Gabr kot prvo zanimiv produkt, kot drugo pa se je pred tem pošteno javil, da bo oglaševalec na Morjeplovcu! :wink:

Sedaj nas pa res vse skupaj zanima, kako se bo zadeva obnesla na barki.
Uporabniški avatar
Stal
Kapitan
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Stal » Po Mar 05, 2012 20:33

že nekaj let spremljam "revolucijo" na af področju in na metsu je vsako leto kakšen proizvajalec več. Prvo leto, ko sem zadevo videl sem se zelo navdušil in se tudi začel dogovarjati z enim od proizvajalcev za zastopstvo. KO smo se že skoraj dogovorili sem se premislil. dejstvo je, da poznam nekaj ljudi, ki imajo zadevo instalirano na barki in vsi so bolj ali manj pohvalili, da res deluje. Dejstvo je tudi, da v severnih morjih zadeva deluje bistveno bolje kot v južnih, toplejših morjih. Jadran sicer ni med najtoplejšimi morji, je pa že zadosti topel in ima zelo bujno vegetacijo. Tudi na jadranu poznam zadovoljne lastnike.
In zakaj sem se odločil, de zadeve pri nas ne bomo prodajali? Preprosto. Če zadeva na nekatere organizme vpliva moteče, potem tudi na ljudi sigurno ne more imeti dobrega vpliva. Tudi meni so kazali certifikate in ne vem kakšna potrdila o varnosti in neškodljivosti za človeka, ko sem se o zadevah malo bolj poučil in začel postavljati proizvajalcem prava vprašanja sem ugotovil, da niti oni točno ne vedo kakšni so vplivi na človeka. Argument, da zadevo preprosto ugasneš, ko si na barki pri meni tudi ne zdrži, ker mislim, da ni korektno do soseda v marini, da ga obsevaš, zadevo pa ugasneš, ko prideš gor. Po sistemu ne delaj drugemu česar ne želiš, da drugi dela tebi. MOgoče se motim in mi bo kdaj žal, vendar to je moj pogled. Naj še enkrat povem, da tudi na Jadranu obstajajo zadovoljni lastniki plovil, ki imajo zadevo vgrajeno in po plati učinkovitosti jim ni nič očitati.
Še to: zavedam se, da tudi mobitel seva pa ga imam cel dan na ušesu, doma in v firmi imam wifi in še cel kup "sevajočih" naprav. Tudi avto in barka onesnežujeta in me to ne moti, za tole se pa nisem odločil... mogoče malo krivično ampak takšno je moje mnenje :wink:
Najboljši na krovu
Uporabniški avatar
bladzo
Admiral
Kraj: Lj-Portorož
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bladzo » To Mar 06, 2012 12:22

mene tale zadeva tudi že nekaj časa "matra"...

moti me sledeče -->
Install the ultrasonic device on the boat after cleaning the hull thoroughly and applying the antifouling paint.

Zakaj za vraga rabim antifouling pacat po čolnu, če pa sem zapravil za to super hudo zadevo. Kaj pol sploh profitiram? Farba se mi pere dol s plovbo, torej jo lahko vsako leto nanašam znova!
Uporabniški avatar
Tex
Admiral

OdgovorNapisal/-a Tex » To Mar 06, 2012 13:06

Bladzdo, z to zadevo se ti nisi rešil dvigovanja plovila, si ga pa preložil ;)

Torej če imaš tole naliman na trup, moraš še vedno dvigovati plovilo in delati AF, vendar ne vsako leto ampak recimo na 3 leta...

Bistveno se ti zmanjša obraščanje in z tem privarčuješ na porabi goriva in ostaneš na enaki hitrosti...
SlikaSlika

Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » To Mar 06, 2012 13:45

Tex ti boš tega hudiča namontiral, mi sosedje se bomo pa svetili ponoč :(
Nema ništa! Červar je ekološka marina. Slip si kupi!
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Uporabniški avatar
Tex
Admiral

OdgovorNapisal/-a Tex » To Mar 06, 2012 14:40

Kr en nehaj mi z tisto plahto,če je tista plahta eko, sem jaz superman !
Pa saj veš kakšen imam jaz namen... tebe čakam... :wink:

Še vedno pa je najboljša ideja od Vala :)
da na srečanjih poberete po 10eu in se en take transduser kupi, jaz ga pa montiram in vam vsem poročam :twisted:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
gabr
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a gabr » To Mar 06, 2012 19:16

Pozdravljeni morjeplovci.

Stvar smo v toliki obliki razvili in prilagodili sami, da smo upoštevali dejavnike okoli bio razraščanja v vodi in smotrnega delovanja. V primeru navtike se ultrazvok prenaša iz el. oblike v mehansko preko trupa in je medij voda, katera prenaša mikro vibracije....... Vpliv na bivanje v barki in zdravje je ničen. Na podlagi le tega smo zadevo izpopolnili v tej smeri, da naprava obratuje z malo porabo toka in je še vedno učinkovita, z tihim delovanjem, s solarnim kontrolerjem....itd.
Frekvenca delovanja enote se giblje med 20 in 40kHz z nekaj bandami delovanja in cikli. Naprava ne iztroši baterije in ima blokado delovanja pod 10,5V napetosti baterije. Več na sletni strani (www.smart-antifouling.com) in navodilih (transducers, generators) v koliko želite PDF za pred ogled montaže sporočite mail ali kontaktirajte info@smart-antifouling.com.

Lp
Gabr
Peter25
Višji štabni praporščak
Kraj: kranj - červar

OdgovorNapisal/-a Peter25 » Ne Mar 25, 2012 23:52

Mene vse skupi spominja na ultrasonic cleaner http://www.youtube.com/watch?v=wOlcxZrdCTQ , zadeva deluje na piezo transducer sceni, mislm da transducer stane cca 200 eur za 10w moči, ostalo je pa elektronika(regulacija visokih frekvenc), ultra zvok se uporablja za čiščenje nakita, frekvence pri tem se pa gibljenjo od 20khz do 40khz http://sl.wikipedia.org/wiki/Ultrazvok

Sam za v vednost v teh cleanerjih se uporablja posebna tekočina v kateri atomi vibrirajo in pri tem čistijo nakit.

Mrbit bi mogu to skombinirat z slipom :) pa dobiš spolirano barko ven:) sam eno fejst trdo dvokomponentno barvo namest AF-ja.
libameta
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a libameta » Ne Apr 22, 2012 13:23

http://www.jaycar.co.nz/productView.asp?ID=KC5498 , še en ponudnik ultrasonic antifolinga kit izvedbe za 299,00 usd + poštnina , mislite da se za to ceno "izplača" poizkusit ?

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov