Pozdravček
Včeraj sem končno dokončal prvi večji servis na motorju od vgradnje dalje. Vse je padlo skupaj z nekaj popravki na katere nisem računal ampak sedaj je vse v najlepšem redu motor pa deluje veliko mirneje kot prej še posebej v nizkih obratih.
- odmontiral in servisirati sem dal homokinetični zglob, predelan v domači "vodnipogon" (aquadrive). glej sliko
- preventivni servis na menjalniku. Menjalnik je od firme JLM katerega sem dal preventivno pregledat in zamenjat gumice in semeringe. Imam še nekaj težav z nevtral pozicijo. Upam, da to rešim brez da bi moral snemati menjalnik.
- Zamenjal sem pogonsko ploščo z vzmetmi za priklop menjalnika na vztrajnik.
- Namesto košare mi je avtomehanik Stane iz polja (navtik, ki tudi sam obnavlja barko) naredil dodaten vztrajnik na katerega smo pritrdili originalni vztrajnik z zobnikom za starter.
- zamenjal sem vse cevi
- odprl sem toplotni izmenjevalec ga očistil kamna, izdelal nov cink protektor in ga na novo pretesnil.
- pregledal sem hladilnik izpušnih plinov, ki me je najbolj skrbel, vendar je po šestih letih še kot nov. Še dobro, da sem se odločil za hlajenje izpušnih plinov z sladko vodo, ki hladi tudi motor.
- zamenjal sem nosilce motorja
- v vod tople vode za gretje sanitarnega bojlerja sem vgradil elektro ventil izdelan po meri v Jakša ventili doo, ki bo sedaj reguliral temperaturo v bojlerju preko termostata na bojlerju. Sedaj voda ne bo več prevroča po uporabi motorja.
- menjava olja, filtrov, jermen pa bo počakala do pomladi
home made aquadrive
Izpušni kolektor, mešalec slane vode in izpuha (slana voda se pridruži za toplotno izoliranim delom)
toplotni izmenjevalec montiran pod motor
prednji del motorja
Lep pozrav
Nikola
27.9.2016 Popravil link do slik.