Ne gre not
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
kok-pit? napisal/-a:A misliš da je možno, da so eni pred tabo nekaj ¨pocali¨, in bi bilo dobro malo pogledat identični čoln, kako je v originalu?
Po moje je moral kdo pocati-ni druge, nasvete sem upošteval in dva mojstra sta pripravljena to zrihtat, pravita da preveč kompliciram in da onadva mi to komot nabijeta sej tko se dela...
No obesil sem na flašncug celo mašino, vzel zadnja dva fiksna nosilca vn in odstranil matici na sprednjih nosilcih na najnižji položaj brez matice. Motor sem od najnižje točke brez nosilcev malo dvignil in štanga gre lepo notr... ko je bila štanga notr sem zmeril razdaljo med delom transoma kamor nalega nosilec motorja in motorjem (štanga not) in ti višini sta:
Desno 24mm
Levo 21mm
Do sedaj je bilo pa v najnižjem položaju nosilcev to kar 31mm-razlika 10mm in 7mm je kar precejšnja sploh če je to že na višini sklopke oz ob izhodu iz ležaja.
Sedaj pa akcija kje najti nosilce, ki so min 20mm z matico za nastavljanje visoki? Baje neka firma v lj izdeluje nosilce po meri, pozna kdo?
Še original del oz. ta nosilec:
https://www.volvopentashop.com/Vio/en-G ... 797467_006
deli št 11 do 18, nisem še stuhtal a lahko ta vijak kaj privijem da je to bolj stisnjeno in nižje, bo najprej kosilo, počitek...
Wellcraft 2600 Martinique
No. 1 napisal/-a:Po moje je moral kdo pocati-ni druge, nasvete sem upošteval in dva mojstra sta pripravljena to zrihtat, pravita da preveč kompliciram in da onadva mi to komot nabijeta sej tko se dela...![]()
Še dobro, da ti nista rekla, da uporabiš ruski ključ od 10 navzgor, pa udri ga...
Želim ti, da zadevo uspešno popraviš, v kar pa sploh ne dvomim.
Lep pozdrav.
SR 290 napisal/-a:1.) Nosilec ti izdela vsak šlosar!
2.) Pri našem pogonu velja, da je motor nacentriran na pogon, ko gre motor z lahkoto gor in, ko propeler sučeš z roko brez pretiranega upora. (Med propom in motorjem je ZF menjalnik in se to da.) Nabijanje tu res nima kaj iskat.
Šlosarija ni problem, bl guma v sredi k je predebela oz. previsoka... mora pa to neke vibracije držat oz ublažit, drugače bi bilo togo vpeto z vijakom železo na železo
Misliš peta z lahkoto gor, prop pa verjetno lahko sučeš samo v leru al si mislil kaj drugega?
Se pa sprašujem kam je šel 1cm, ker transom je originaln, nosilec je orignaln, vse bi moralo štimat a znese 1 cm nižje-dokazano, moralo pa bi biti vse v nulo...
So ble debate, da dihtunge pr generalki neki znesejo, pa barvan motor, pa različno vpetje čolna na prkoli... pa nč ne pije vode-realno
So ble debate, da dihtunge pr generalki neki znesejo, pa barvan motor, pa različno vpetje čolna na prkoli... pa nč ne pije vode-realno
Gumi blažilce se lahko dobi posebej in jih navadno privijačiš v nosilec z dvema vijakoma. mi smo jih nabavili pri Cizeju, on pa verjetno v Motomarine.
Če temuči na nosilec vulkaniziran blažilec lahko odrežeš tisti del nosilca na katerem je guma in ga privijačiš na novega. (Vseeno se mi zdi čudno, da bi kdo tako zašuštral. Katere znamke je tale barka?)
Ko vtakneš gred v pušo na peti mora sest not brez da rukneš. Tam je konkretna zračnost in če lepo sede skupaj je to to. Kot je nekdo višje napisal imaš celo nek centrirni nased, da motor u nulo sede v peto. Seveda mora sest na rahlo, ne pa z macolo. Tudi narazen mora iti brez macole ali "Arhimedovih vzvodov".
Če temuči na nosilec vulkaniziran blažilec lahko odrežeš tisti del nosilca na katerem je guma in ga privijačiš na novega. (Vseeno se mi zdi čudno, da bi kdo tako zašuštral. Katere znamke je tale barka?)
Ko vtakneš gred v pušo na peti mora sest not brez da rukneš. Tam je konkretna zračnost in če lepo sede skupaj je to to. Kot je nekdo višje napisal imaš celo nek centrirni nased, da motor u nulo sede v peto. Seveda mora sest na rahlo, ne pa z macolo. Tudi narazen mora iti brez macole ali "Arhimedovih vzvodov".
Rešeno
Zadnja nosilca, ki sta fiksna sem razdrl, vijak obrnil kontra in zmontiral dejansko obrnjeno na glavo kar je dalo točno želeno višino 21mm, na sprednjih nosilcih najnižji položaj brez matic za regulacijo višine.Špurštanga je šla z lahkoto not, peta pa le toliko "sunka" da je šel kardan čez gumici.
Realno je pravi položaj 1cm nižje kot je bilo prvotno najnižje možno, verjetno bo enigma kako in zakaj, ampak tako pač je.
Zadnja nosilca, ki sta fiksna sem razdrl, vijak obrnil kontra in zmontiral dejansko obrnjeno na glavo kar je dalo točno želeno višino 21mm, na sprednjih nosilcih najnižji položaj brez matic za regulacijo višine.Špurštanga je šla z lahkoto not, peta pa le toliko "sunka" da je šel kardan čez gumici.
Realno je pravi položaj 1cm nižje kot je bilo prvotno najnižje možno, verjetno bo enigma kako in zakaj, ampak tako pač je.
- habibi Vll
- Admiral
- Kraj: LJ.Vižmarje
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov