Da malo updejtam in poročam, pa ne načnem nove teme...
Čez sezono sem naredil 730NM in 54 ur vožnje, seveda s takimi nastavitvami, poraba je bila 2,2l/miljo oz.
29,7l/uro pri tem, da je izračunana povprečna hitrost 13,5 nm/ura. Precej realno ampak glede na lansko leto pred generalko veliko več in še vedno nimam dovolj dobro nastavljeno.
20 vozlov in tja do 24 se da pluti s tem, da je to od 3000-3400 obratov, običajno se vozim tam na 3100. Ko to želim samo za probo prignati na višje obrate pa ni več vse tiptop... na ful gas se nikamor ne premakne in ostane tam kjer je, če gas dodajam postopoma pa tam nekje do 3800 pridem in na kakih 28 vozlov, za tisto nekaj več pa trokira, kolca in vsesorte nezaželenega. Sam se sicer nebi vozil tako hitro ampak sklepam, da če ne gre do konca tako kot je treba, potem tudi v območju, ki ga "uporabljam" ni ravno vse optimalno.
ELEKTRIKA
Glede lampe in štelanja je bilo kopico izogibanja na vsakem koncu, zato sem sedaj naročil in kupil svojo lampo. Pogledal sem na hitro in na jermenici kaže "od oka" kakih dest stopinj, ampak ker je bila barvana se koti ne vidijo več. Sedaj bom zmeril obseg jermenice, razdelil kote na stopinje, to prenesel na trak in ga zalepil na jermenico. Potem bom z lampo preveril kot predvžiga pri posamičnih obratih in si zrisal krivuljo. Na ta način bom ugotovil ali je težava na strani "elektrike" ali je težava kje drugje. To je po moje edini način, da izmerim in dobim zanesljivo povratno informacijo
BENCIN
Predlog kr3mn1 se mi je zdel še najbolj točen in izmerljiv, da bi s sondo zmerili in naštelali uplinjač, pa me spet vsi gledajo čukasto kot da sem nek znanstvenik z lune. Še kar na zahodni obali istre nisem našel nikogar, ki bi to mel, vedel, poznal... če kdo pozna koga, da se zategne do Novigrada in mi to uštima se priporočam za kontakt. Drugače pa sem z bencinom kar precej na neznanem in nevem kako bi se bolj natančno tega lahko še lotil.
ne gre čez 3100 obratov
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Re: ne gre čez 3100 obratov
Wellcraft 2600 Martinique
- habibi Vll
- Admiral
- Kraj: LJ.Vižmarje
Če ima tvoj motor oznako GS, bi moral imeti uplinjač(fergazer) na 4 grla in bi imel 250 KM, tako pa imaš na 2 grla -GL- in ne moreš imeti 250, kvečjemu 230 Km.Ker tudi 4.3 ima na 2 grla 190 KM, na 4 grla pa 205 KM.In Vinta, ki ima enak motor kot ti ,ima uplinjač na 4 grla in 250 KM, preverjeno.
Jaz bi na tvojem mestu dal gor uplinjač na 4 grla, pridobil bi na moči, motor pa bi bil manj obremenjen in bi lažje peljal skoraj 3 tonski gliser.Primer, Pero 123 je imel na Bay.28 5.0 MPI 260 KM in je bilo glih za glih, poraba od 40 naprej, sedaj je dal notr Merc.350 magnum MPI s 300 KM in pravi ni primerjave.Tudi poraba temu primerna, motor pelje z lahkoto zato je tudi poraba ugodnejša.
Ko sem imel na svojem prejšnjem motor 4.3 LX (4 grla)205 KM, sem snel to dol in dal gor, seveda s kolektorjem na 2 grla, samo za eno popoldan, čoln ven in takoj nazaj kot je bilo.
Jaz bi na tvojem mestu dal gor uplinjač na 4 grla, pridobil bi na moči, motor pa bi bil manj obremenjen in bi lažje peljal skoraj 3 tonski gliser.Primer, Pero 123 je imel na Bay.28 5.0 MPI 260 KM in je bilo glih za glih, poraba od 40 naprej, sedaj je dal notr Merc.350 magnum MPI s 300 KM in pravi ni primerjave.Tudi poraba temu primerna, motor pelje z lahkoto zato je tudi poraba ugodnejša.
Ko sem imel na svojem prejšnjem motor 4.3 LX (4 grla)205 KM, sem snel to dol in dal gor, seveda s kolektorjem na 2 grla, samo za eno popoldan, čoln ven in takoj nazaj kot je bilo.
mašinfirer
Habibi, res je polna oznaka 5.7GSPWTR in to je GS, res mam dve grli, ampak po podatkih proizvajalca je 250konjev, pa sej ni sile poraba sama če nebi bila po generalki višja za vsaj 30%, keč pa je v temu, da gre nad 3200 al pa 3400 vse narobe, kar mi da vedet, da nekaj ne štima tudi v spodnjem naboru obratov.
Sicer konjev ne znam/morm zmert, ampak če je pred generalko šlo pol mora tut zdej-sam še bol, ampak neki ni še nacentriran tko k je blo prej, neki je pa velik bolš k prej.
Komot čez zimo probam kazga na 4 grla, sam po mojih prjatlih sodeč kr krepko dvomim, da 4 grla manj spijejo kot dve grli
Sicer konjev ne znam/morm zmert, ampak če je pred generalko šlo pol mora tut zdej-sam še bol, ampak neki ni še nacentriran tko k je blo prej, neki je pa velik bolš k prej.
Komot čez zimo probam kazga na 4 grla, sam po mojih prjatlih sodeč kr krepko dvomim, da 4 grla manj spijejo kot dve grli
- habibi Vll
- Admiral
Lej, če imaš fregazer na dav grla, ne moreš imet 250 KM pa naj piše kar hoče.Motor 5.7 na 4 grla ima 250 Km, na dva jih je pa kake 15-20 manj.Vinta ima isti motor, isti letnik pa si pridi pogledat.Je pa lahko verjetno, da je nekdo pred tabo že fregazerje zamenjal iz 4 na 2 grla, saj prejšna lastnika tega niti nebi opazla, ker sta se vozila na izi.Zakaj dvomiš, saj je logično, da če motorju povečaš moč, je manj obremenjen in lažje pelje na tistih delovnih obratih, jasno pa je, da če ga stisneš do konca, pol pa bolj veselo curlja v požiranike.
mašinfirer
Moj motor je volvo 5,7 oznaka 57glplkr in ima 157 kw. Sta pa dva grla.
Moj pa je 5.7GS PWTR in ima 184kw (250hp), sta pa dva grla
Pešekan ima 215hp pa oba sta na dve grli.
Je pa zanimivo od kje bi ta moč bila, poglej po serijski še spodnje podatke za svojega, moji so:
Number Of Cylinders 8
Bore 101,60 mm
Stroke 88,40 mm
Compression Ratio 9,4:1
Displacement 5,73 liters
Neki bi mogl bit drugače za teh 35 konjev
Je pa zanimivo od kje bi ta moč bila, poglej po serijski še spodnje podatke za svojega, moji so:
Number Of Cylinders 8
Bore 101,60 mm
Stroke 88,40 mm
Compression Ratio 9,4:1
Displacement 5,73 liters
Neki bi mogl bit drugače za teh 35 konjev
- habibi Vll
- Admiral
N.1 poglej, podatke od Pešekana, ki so realni, natakni si frgazer na 4 grla (GS) pa boš imel kar trdiš.Oznaka GL-2grla, GS-4 grla, ostale oznake ne pomenijo moči motorja. PWTR predvsem tisti WTR se sliši bolj racing pa tu to ni.Tud jest imam C2 VTR pa je to le izpeljanka od pravega VTR, ki ima 125 KM, moj je pa drvolastik(diesel)na 70 KM.
Saj sem ti omenil, da je bil fergazer gdaj zamenjan, ker je prejšni lastnik mislil, da mu bo tako manj kuril pa je brcnil v temo.Lahko, da bi mu manj kuril, če bi imel 1 tono lažji gliser brez kabine.
Saj sem ti omenil, da je bil fergazer gdaj zamenjan, ker je prejšni lastnik mislil, da mu bo tako manj kuril pa je brcnil v temo.Lahko, da bi mu manj kuril, če bi imel 1 tono lažji gliser brez kabine.
mašinfirer
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov