vodotesnost čolna

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

dejmimer
Kapitan korvete

Re: vodotesnost čolna

OdgovorNapisal/-a dejmimer » To Okt 13, 2020 22:27

kr3mn1 napisal/-a:
CAR napisal/-a:Dajmimir na Rabu osebno poznam dva, ki to izdelujeta. Denis Tendasol in zet lastnika marine. Ce bos potreboval kontakt sporoci.

Saša dela cerade po meri, se pravi moraš čoln dol peljat. +385 92 155 5713

Hvala obema. Bomo vidli kaj bo po naslednji sezoni, se javim če bo aktualno.
kr3mn1
Admiral
Kraj: Kranj / Pag(LUN)

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » Sr Okt 14, 2020 06:45

H2O napisal/-a:
kr3mn1 napisal/-a:črna folija

Lepo. Koliko časa je pa že gor?

črn je od letos. nisem imel časa da bi pisal kako in kaj okoli čolna, pa tudi ne počnem tega že nekaj časa, da bi imel temo - moj čoln, pa pol notri pisal katero gefufno za katero gecincno sem kdaj na katero vagino montiral.

Prej je bil modre barve, kot je prišel nekoč do hrvaškega morja. modre cerade (imam še staro, 1 leto so stare stranjske, bimini malce pušča ob močnem nalivu, drugače pa brezhibno - podarim) sem zamenjal potem, ko je moja, v peklenski navezi z MamoMicko ugotovila, da je najlepše, če se čoln že enkrat polira, da bi imel črno folijo. namesto modre. ok...črna folija. ja sedaj pa cerade ne pašejo več - ok, dajmo še vse cerade na črno (delala je pa Marina, in ne boš verjel, celo do Raba smo jo spravili, čeprav je zanjo Istra/Krk max kamor še gre). in ko je bilo vse narejeno, ali v delu, in je vsak po svoje čaral in delal, pale s tavelkmu svedram napadel čoln..

Slika

da je kasneje lahko zmontiral 3kW Vetusov Bowthruster

Marina pri delu (tu se vidi ko je pale zalimal za šablono za novo platformo)

Slika

pa vodja likovnega krožka - si je lahko sama navaljčkala črn AF na čoln...

Slika

itd...kot pravim, tehnične stvari rad pišem v temah, da bi pa vsak vijak slikal, mi pa ni.
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Sr Okt 14, 2020 08:02

Hvala kr3mn1. Sprašujem zato, ker mojo barko tudi čaka podobno opravilo (poliranje in folija).
al

OdgovorNapisal/-a al » Sr Okt 14, 2020 08:33

Marina je najboljša šivilja za tende, sprayhoode, biminije....
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Sr Okt 14, 2020 15:57

Meni je menjala šipe in sem bil tudi zadovoljen.Mislim da dela tudi poročne obleke,če se boste kaj ženil..Pa se opravičujem ker ne sodi tole v temo..Čoln je pa lep sedaj..
dejmimer
Kapitan korvete

OdgovorNapisal/-a dejmimer » Sr Okt 14, 2020 16:33

Slika

Tkole pa zgleda cerada za čoln, ki ostane v vodi. Očitno tudi po meri narejena. Verjetno boljš kot samo kokpit zapret, pa mal slabš kot bo imel @kr3mn1.
Uporabniški avatar
Grega295
Admiral

OdgovorNapisal/-a Grega295 » Sr Okt 14, 2020 16:37

A ima kdo tako cerado in kake so kej izkušnje s plesnijo?
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

OdgovorNapisal/-a AEgir » Sr Okt 14, 2020 16:46

Jaz si bom tudi nekaj podobnega naredil te dni iz cerade za tovornjake.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
kr3mn1
Admiral

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » Sr Okt 14, 2020 19:08

Grega295 napisal/-a:A ima kdo tako cerado in kake so kej izkušnje s plesnijo?

Plesen imaš če imaš vlago v čolnu. Suh čoln ne plesni. Seveda je fino če imajo cerade odprtine za zračenje
kr3mn1
Admiral

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » Pe Okt 23, 2020 17:43

evo, danes je šla cerada na čoln

slike za poizkusnjo montažo - čez AF linijo.

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

se kar malce čudno počutim, ko vidim kako je 9 metrov "pojedlo". zraven je bavaria 32 sport, pa mi je bolj všeč da mi je cel cock-pit zaprl pa spredaj dodal stojalo (z notrajne strani je nalepljena konzola na cerado) da mi ne more delat bazenčkov.

v ponedeljek pridejo še ventilacijske odprtine, levo in desno po ena, ter 2 na zadnji strani. pa do konca se poveže. materija je pa kamijonska cerada.
Uporabniški avatar
dole
Viceadmiral
Kraj: gorenjska - center galaksije

OdgovorNapisal/-a dole » Pe Okt 23, 2020 18:46

Tole izgleda res prva liga.
mirno morje
Uporabniški avatar
Galex
Viceadmiral
Kraj: Portorož

OdgovorNapisal/-a Galex » Po Jul 12, 2021 16:31

sedaj ko berem to imam pomislek, da imam tudi jaz podoben primer...

In sicer, dogaja se mi, da se mi v kabini v premcu (beri spodnjih predalih) nabere malo slane vode (cca 1dl) in to na treh različnih mestih (najnižjih)...

Nikakor ne morem določiti od kje bi prišla. pomislil sem, da pride iz prostora, kjer je shranjena veriga- da je mogoče dno tega predala kje poškodovano in bi potem se načeloma lahko stekalo v predal...ampak sem napolnil kompleten prostor z vodo in ni spuščalo noter, kar pomeni da to ni to...
Pregledal sem vse bitve, rinke... vse mi zdi Ok in zatisnjeno...potem ko berem to puščanje pri gumi se mi vedno bolj dozdeva, da bi znalo biti to...
Ko je čoln v marini na miru se to ne pojavlja... to opazim ko plujemo v valovih...

S cevjo sem poskusil tudi s spodnje strani pod gumo špricat vodo ampak se tudi ni noter nič pocedilo...
Ne vem če bi kaj naredil, da vzamem en silikon in grem s spodnje strani gume vse posilikonirat...

A je kdo imel kakšen tak primer ???
piko
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a piko » Po Jul 12, 2021 17:53

david_bergoc napisal/-a:sedaj ko berem to imam pomislek, da imam tudi jaz podoben primer...

In sicer, dogaja se mi, da se mi v kabini v premcu (beri spodnjih predalih) nabere malo slane vode (cca 1dl) in to na treh različnih mestih (najnižjih)...

Nikakor ne morem določiti od kje bi prišla. pomislil sem, da pride iz prostora, kjer je shranjena veriga- da je mogoče dno tega predala kje poškodovano in bi potem se načeloma lahko stekalo v predal...ampak sem napolnil kompleten prostor z vodo in ni spuščalo noter, kar pomeni da to ni to...
Pregledal sem vse bitve, rinke... vse mi zdi Ok in zatisnjeno...potem ko berem to puščanje pri gumi se mi vedno bolj dozdeva, da bi znalo biti to...
Ko je čoln v marini na miru se to ne pojavlja... to opazim ko plujemo v valovih...

S cevjo sem poskusil tudi s spodnje strani pod gumo špricat vodo ampak se tudi ni noter nič pocedilo...
Ne vem če bi kaj naredil, da vzamem en silikon in grem s spodnje strani gume vse posilikonirat...

A je kdo imel kakšen tak primer ???

Pozdravljen.

Imel sem popolnoma drugačen čoln s podobnimi simptomi.
Gumenjak 470. Spredaj sidrnik s tisto majhno odtocno luknjo pod vodno linijo kar je seveda standard.
Stalno se mi je nabirala voda v trupu pod pohodno palubo. NE ponoči, ko je bil čoln sidran ampak čez dan. Kak liter.
Na sumu sem imel sidrnik. Stokrat sem pregledal stene sidrnika ampak nikoli nisem našel kake luknjice, razpoke. Nič.
Na srečo sem zadevo pokazal prijatelju, izkušenemu navtiku in mojstru za vse.
Takoj je omenil sidrnik. Da je vseeno verjetno nekje tanka razpoka skozi katero voda iz sidrnika MED VOŽNJO pronica, kaplja v trup in se nabira pri krmi.
Dejansko je našel razpokico in jo saniral(epoksi).
Od takrat naprej nisem imel več teh težav.
Očitno so vibracije med vožnjo vplivale na tisto razpokico in je spuščala vodo.

Morda ti bo kaj pomagalo.

Pa mirno morje.

P

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 21 gostov