inspiron napisal/-a:weta napisal/-a:A ne tega pojedonribice kar takoj? Sam vprašam za prjatla.
Brez heca, o teh stvareh govprim jaz ves cas, in take sledi nesnage prinese do obale tudi kilometerr in več daleč.
To sem tudi letos spremljal s kajakom.
Ne Weta, ti si zacel pizdit, da imamo nekateri na manjsih brodicah odprte crne tanke - kjer se poserje max 6 ljudi zjutraj v morje - to nikamor ne naplove, kamo, da bi se na obali pene delale. Tudi ce jih iz 40 bark serje, ni nikjer nic videt. Poleg tega pa verjemi (kot je ze nekdo pred mano napisal) , da niti rentarji teh jadrnic/katamaranov ne serjejo sebi 'po glavi' v nekem lepem zalivu. Ljudje generalno smo zabiti, toliko pa spet ne (vedno so izjeme).
Crni tank je 100x vecja pizdarija - poleg tega, da se ti zabase, se ti napolni ravno tam, kjer se ne bi smel. In pol skipper spusti, kaj naj zdej zena noter tisci?

Sicer so pa itak vse te novice ko crne tanke spuscajo po zalivih, ne pa ko gre 5 letni otrok srat. Ce iz nekaj (10) jadrnic tolko naserjejo, da cel zaliv preplavi drek - pol pa svaka jim cast.
Bottomline: o crnem tanku na plovilih do 20m razglabljajo (razglabljamo) edino lahko skipperji z 20+ tedni na leto z 20+ razlicnih tipov jadrnic/katamarnov in tezavami, ki jih imamo. VSe ostalo je ena navadna teorija in forumsko nabijanje.
Ne vem kje ti vidiš pizdenje. Jaz vidim bolj pizdenje tistih na barkah, ki to počnejo. Samo opozoril sem in povedal, da ko se z bark naenkrat sprazni tank 20, 30 ali 100 litrov zmletega dreha, scanja, vode in kaj vem še česa, so to pozna kot svinjarija rjave barve na vodni povrsini. In ta stvar plava s tokom, valovi, ppgosto proti obali in tam se na skalah peni, svinja, zadrzuje nekaj časa, dokler se ne razredči.
Tega nobene ribe ne hitro pojedo, ce gre po ostinppti z istim dejanjem vec bark, je tega pac veliko in je zelo motece marsikje in marsikdaj. In še to, niso to nobene alge, vem dobro, kaj je cvetenje.
Sam.mislim, da bi bilo bolje, da bi vsi na barkah raje direkt spumpali svoj drek po potrebi v vodo, ker pa ga na sidru šparajo v keslu, je to potem koncentrat, ko se ven spusti.
In ja, je zelo moteče.