Predelava istranke P 500
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Ma že 40 KS na tem je vrh glave, poldeplasmanec ni pravi gliser in še vedno ne glisira kot tak, tako da bo to čisto dovolj. Vprašanje je, če boš s tem sploh dobil poldeplasmansko dno. Če ne, je 20 KS vrh glave. Drugače gre na to barko motor z navadno dolgo osjo L (49-51 cm višine), tovarna pa je moč omejila na 20 KS. Da ti bodo vpisali kaj več, boš moral biti pomoje zelo prepričljiv in priložiti kup papirjev.
Dno bom itak naredil tako, da po polizpodrivno. Sem v zadnjem času veliko razmišljal v tej smeri kako...Narisal sem tudi nekaj možnih variant dna in izvedel takoimenovan flow simulation in na podlagi tega sem se odločil katera oblika bo najbolj primerna. Po simulaciji sem prišel do ugotovitve, da bo potrebno kobilico skrajšat odzadaj za 10 cm in nato proti začetku plovila vedni manj. Ubistvo so to naredili že pri adrii 500, ki je pomlajšana isranka.
Za željeno hitrost 20 vozlov, pa je po simulaciji in nekaj računanja potrebnih 40 konjev oziroma okrog 2400 N potisne sile pri teži plovila 750kg (plovilo motor, gotivo in dve osebi)
Drugače sem pa imel sedaj na tej barki 25 konjev in je bila hitrost 9 vozlov.
Za željeno hitrost 20 vozlov, pa je po simulaciji in nekaj računanja potrebnih 40 konjev oziroma okrog 2400 N potisne sile pri teži plovila 750kg (plovilo motor, gotivo in dve osebi)
Drugače sem pa imel sedaj na tej barki 25 konjev in je bila hitrost 9 vozlov.
alingi
PrispevekObjavljeno: Čet Feb 10, 2011 05:12 Naslov sporočila:
Lp, izpeljava istranke iz deplasmaja v PD je z fotkami prikazan na Ribolov na moru,VEN 501 FLY- Venzor Split
Super, bi mi taka stvar zelo prav prišla, vendar nikakor ne najdem na tistem forumu te teme. Sem se tudi registriral, pa še vedno ne najdem. Prosim, če si tako dober in mi prilepiš še link od teme...
LP
LP, v iskalnik sem vnesel Ven 501 fly ali VEN,potlej je pa res ogromno komentarjevpa tudi slike se najdejo,ne znam pa na žalost pripeti linka se opravičujem.Je pa res da zdaj vsi hitijo predelavati deplasmance v PD,ker je očitno čas problem-Naval19,Raiden 620,Arba 500,Arta velika,Venzor Split,vse podoben koncept-skrajšana kobilica,ravno dno pri krmi,zunanji motor ipd.Zanimiv je prizvajalec Venzor katerega lastnik sodeluje na forumu in se je sedaj pripravil predelave Ven 590 v PD z prikazom predelave na forumu. Lp alingi
Seveda! Moje mnenje je, da mora vsaka barka imeti pomožni potor. Na konec spojlerja imam namen oblikovati tako, da bo prostor za pomožni motor, na drugi strani pa stopnice za v vodo. Motor za rezervo pa imam dvotaktno yamaho 6 konjev. Menim, da je za rezervo najbolje imeti dvitaktnega, ker se na njem nima kaj pokvarit.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost