obnova in podaljšanje čolna vega
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Saj to sem ti tudi jaz rekel... Se z vidika prodajalca prikolic je lahko tezava tudi, ker tudi sama prikolica ni narejena za obremenitev na strani, temvec v sredini...
Upam, da objavis se slik o napredku. Jaz vse predelave rad spremljam...
Upam, da objavis se slik o napredku. Jaz vse predelave rad spremljam...
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Takole naj bi bila zadnja stranska koleščka in sredinska nosilna v isti liniji ali stranska do 10 cm naprej.
več je sredinskih koleščk boljše je!
Dekonzervacija pa je posebej "zahteven" postopek:
1.pripraviš motor(priklop na gorivo+slušalke z vodo ali sod z vodo),
2. odpreš mrzlo pivo
3. obrneš ključ da motor zapoje in ga pustiš delovat dokler ne spiješ piva (včasih raje 2-3 pive da je bolj sigurno dekonzerviran)
več je sredinskih koleščk boljše je!
Dekonzervacija pa je posebej "zahteven" postopek:
1.pripraviš motor(priklop na gorivo+slušalke z vodo ali sod z vodo),
2. odpreš mrzlo pivo
3. obrneš ključ da motor zapoje in ga pustiš delovat dokler ne spiješ piva (včasih raje 2-3 pive da je bolj sigurno dekonzerviran)
mamaMicka napisal/-a:to sem videl seveda...
A na gredlju pa ni stal coln? pocil bi lahko, ce ni stal na gredlju, drugace ne bi smel...
ja res si rekel, nisem dojel prvič. me je dekoncentrirala tista izjava s cerkvijo spodi...
V bistvu mi sploh ni potegnilo da bi moral biti cel naslonjen na gredelj. Sedaj, ko to pišem, je logično.
Glede urejanja dokumentacije berem prispevek http://www.morjeplovec.net/forum/viewto ... c&start=30 Zanima me, če je zame postopek isti in pa ali je bolje že zdaj prijaviti gradnjo ali kasneje, ko bom z deli že na polovici oz proti koncu?
Zanima me ali je na zadnji sliki na prikolici nosilec rezervnega kolesa?
Ali je dovolj visok?
Kar se tiče prijave samogradnje, je naboljše da se že pred začetkom dela pozanimaš kako je z pridobitvijo A testa in prijaviš samogradnjo. Prav tako shranjuj vse račune (sploh od poliestra, mate in rovinga). Lahko da jih bodo hoteli videti. NIKAR ne čakaj, ker ko boš sredi dela bo lahko prepozno.
Kolikor uspem razbrati iz prispevkov, boš krmno steno pustil na isti lokaciji kot je sedaj. Če je ne boš prestavljal, potem tudi ne rabiš daljšati prikolice, ampak samo nosileca zadnjih luči. Če boš delal samo ploščad mislim da sploh ni potreben a test. Pozanimaj se na Kapitaniji.
V kolikor kupuješ nov motor, se pozanimaj kako je z uveljavitvijo garancije. Verjetno je potrebno imeti servis opravljen na pooblaščenem servisu, ravno tako z montažo. Ker če pride do problema potem iščejo dlako v jajcu samo da ne plačajo. Ampak samo pri novem motorju.
V kolikor je rabljen potem tudi jaz pridem na konzervacijo.
LP Klemen
Ali je dovolj visok?
Kar se tiče prijave samogradnje, je naboljše da se že pred začetkom dela pozanimaš kako je z pridobitvijo A testa in prijaviš samogradnjo. Prav tako shranjuj vse račune (sploh od poliestra, mate in rovinga). Lahko da jih bodo hoteli videti. NIKAR ne čakaj, ker ko boš sredi dela bo lahko prepozno.
Kolikor uspem razbrati iz prispevkov, boš krmno steno pustil na isti lokaciji kot je sedaj. Če je ne boš prestavljal, potem tudi ne rabiš daljšati prikolice, ampak samo nosileca zadnjih luči. Če boš delal samo ploščad mislim da sploh ni potreben a test. Pozanimaj se na Kapitaniji.
V kolikor kupuješ nov motor, se pozanimaj kako je z uveljavitvijo garancije. Verjetno je potrebno imeti servis opravljen na pooblaščenem servisu, ravno tako z montažo. Ker če pride do problema potem iščejo dlako v jajcu samo da ne plačajo. Ampak samo pri novem motorju.
V kolikor je rabljen potem tudi jaz pridem na konzervacijo.
LP Klemen
@klemzi:
Ja je nosilec za kolo, vendar ga še nisem sprobal. G. Vili je rekel da je narejen točno za te gume ki so sedaj gor, tako da mora biti ziher dovolj visok.
Za račune vem da jih moram spravljat, zanimal me je če je pametno na začetku prijavit, da ne bo potem več komplikacij, kot pa bi jih bilo kot če bi prijavil kasneje (ogledi gradnje,...)
Poleg platforme mislim podaljšati še čoln, tako da bo verjetno treba še prikolico.
Kar se tiče garancije - če po pravici povem ne vem ali velja za mojega ali ne, res pa je da je star 3 leta, Mercury pa daje 5 let garancije na svoje motorje. Kupil sem pa že rabljenega od našega člana matejm (http://www.morjeplovec.net/forum/viewto ... ht=mercury)
Saj če ne bomo konzervirali, se lahko najde tudi kak drug izgovor za spit kako pivo. Je že toliko kandidatov, da bi blo pametno še kaj mesa nabavt - žar imam vedno v bližini čolna!
Ja je nosilec za kolo, vendar ga še nisem sprobal. G. Vili je rekel da je narejen točno za te gume ki so sedaj gor, tako da mora biti ziher dovolj visok.
Za račune vem da jih moram spravljat, zanimal me je če je pametno na začetku prijavit, da ne bo potem več komplikacij, kot pa bi jih bilo kot če bi prijavil kasneje (ogledi gradnje,...)
Poleg platforme mislim podaljšati še čoln, tako da bo verjetno treba še prikolico.
Kar se tiče garancije - če po pravici povem ne vem ali velja za mojega ali ne, res pa je da je star 3 leta, Mercury pa daje 5 let garancije na svoje motorje. Kupil sem pa že rabljenega od našega člana matejm (http://www.morjeplovec.net/forum/viewto ... ht=mercury)
Saj če ne bomo konzervirali, se lahko najde tudi kak drug izgovor za spit kako pivo. Je že toliko kandidatov, da bi blo pametno še kaj mesa nabavt - žar imam vedno v bližini čolna!
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti