Tullio Abbate “Lord”
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Re: Tullio Abbate “Lord”
Lepo, lepo. Ma tudi tako specifične postopke ulaufavanja kot omc?
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
Nikjer nisem zasledil. Gas do daske pa drz volan 
Kak pa ma omc?
Kak pa ma omc?
- Marcel_Mastnak
- Admiral
1998 Mercury 135, 150, 175 and 200 Operations & Maintenance Manual states (edited for brevity):
ENGINE BREAK-IN FUEL MIXTURE
Use a 50:1 mix in the first tank (hum, 6-gal or my 120-gallon tank?) of fuel. This with the oil injection system will give adequate lubrication during break-in.
ENGINE BREAK-IN PROCEDURE
Vary the throttle during the first hour, avoid constant speed for more than 2-minutes and sustained wide open throttle.
Sounds simple enough.
Mercury's procedure, not Evinrude's.
To je čist logičn postopek. Itak pa z otrokom na krovu ne plujemo čez 30mph. To je ročka do polovice nekje ali majn.
ENGINE BREAK-IN FUEL MIXTURE
Use a 50:1 mix in the first tank (hum, 6-gal or my 120-gallon tank?) of fuel. This with the oil injection system will give adequate lubrication during break-in.
ENGINE BREAK-IN PROCEDURE
Vary the throttle during the first hour, avoid constant speed for more than 2-minutes and sustained wide open throttle.
Sounds simple enough.
Mercury's procedure, not Evinrude's.
To je čist logičn postopek. Itak pa z otrokom na krovu ne plujemo čez 30mph. To je ročka do polovice nekje ali majn.
Več k 26Nm ne greste zarad otroka? Dojenček še al?
- Marcel_Mastnak
- Admiral
3.5leta
Moj je ta mlajši tudi 3,5. Ampak ga kar pičimo 30Nm+ redno. 
- Marcel_Mastnak
- Admiral
Sam ti maš hišo na vodi. Ko pa js kak dober val najdem pa drugač zgleda. Sej če je šajba ni problem ampak to je redkokdaj
Misliš, da se bo poznalo na težišču to, da ima 4 in ne 6 cilindrov? Čim nižje težišče bi tvojem športniku hudo koristilo, ker tale jeznoritež ga bo z lahkoto dvignil na zadnjega pol metra kobilice.
p.s.
Vsako jutro je šajba, če ni ravno burje ali juga. Meni je najbolj všeč, ko jutranji veter napravi 5-10 cm visoke kodre in imaš občutek kot bi drsel po ledu.
p.s.
Vsako jutro je šajba, če ni ravno burje ali juga. Meni je najbolj všeč, ko jutranji veter napravi 5-10 cm visoke kodre in imaš občutek kot bi drsel po ledu.
- Marcel_Mastnak
- Admiral
Višina motorja je praktično ista ker so bati tolk večji. Zgodi zjutri mi na dopustu ni treba vstajat ker zato grem tja da sem komot. 10-20cm tudi mene ne motijo. Ampak oni 30cm+ pa so že tolk vplivni da če je otrok na čolnu pač peljem počasi ker se ne mudi in nimam čoln da bom tekmoval s kom kolk milj sem preplul ampak zato ker rad dopolnjujem izdelek in da takrat ko se peljem uživam na njem.
Jaz ravno po malo višjih valovih bolj žgem ker škaf nima časa pljuskat gor in dol, gre več ali manj čez. Tam do ca meter vala pol če je več pa je treba 20 vozlov pa jahanje valov.
- Marcel_Mastnak
- Admiral
Kot sem rekel. Ti maš 6m al kolk js pa 4.5m razlika je ogromna.
Aja to pa je glih nehvaležna dolžina za valove. Nevem zakaj sem skos razmišljal da je 5.5m tulio.
Čak če sem prav razumel si se lani vozil z zaribanim do neke mere, letos bo pa na novo vseskp se pravi bi moral tole letos pa še bolj letet?
Čak če sem prav razumel si se lani vozil z zaribanim do neke mere, letos bo pa na novo vseskp se pravi bi moral tole letos pa še bolj letet?
- Marcel_Mastnak
- Admiral
Lani je bil zariban ja ampak kompresije vse 4 med 9-10bar. Največja težava je bila ker mi je spodnjo svečko polivalo in je prebila kmalu po menjavi. Že lani sem z lahkoto skočil do 50mph kjer je šele
Najbolj vlečt začelo ampak me je mučil chine walk. Zdaj sem na propelerju navrtal luknje v pesto in zmajnšal lopate. Ker je propeler 4blade inox 27P ima nenormaln oprijem in posledično vrtilni moment.
Najbolj vlečt začelo ampak me je mučil chine walk. Zdaj sem na propelerju navrtal luknje v pesto in zmajnšal lopate. Ker je propeler 4blade inox 27P ima nenormaln oprijem in posledično vrtilni moment.
Me zanima na kolk ga boš spravil. To meriš s števcem na pritisk vode al od kod ti mph?
Te na pritisk vode so pri 30 pa tam okol dost amo tamo.
Te na pritisk vode so pri 30 pa tam okol dost amo tamo.
- Marcel_Mastnak
- Admiral
Na pritisk ja. In priklopljen na peto motorja. Vem da ni to tak ko gps. Je pa za referenco čist vredu. Motor kot tak brez uprašanja požene komot na minimalno 60mph. Ampak ko bom uglasil propeler in se naučil krotit poplesavanje. Še prej pa je treba utečt motor kar je tud priložnost za postopno uvajanje in spoznavanje. Ker vrjamem da bo karakter čist drug kot je bil lani…
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov