potrebujem vaso pomoc!!!

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

SR 290
Admiral

OdgovorNapisal/-a SR 290 » Ne Okt 06, 2013 07:13

@Tim;

Vzmet potrebuješ zaradi različnih razdalj med volanom in motorjem kadar je ta v skrajnem položaju in kadaj je v nevtrali. Tega se tudi z nekim napenjanjem ne rešiš. Mi smo imeli vrv in ne zajlo. Tale vzmet je kompenzirala tudi raztezke nylon vrvi zaradi vlage in temperatur.
Za zaščito vzmeti in več prostora je dobro pritrdit "zajlo" nekje znotraj krme. Prevrtaš steno, spraviš vrv not in znotraj pritrdiš na nek kavelj. Vse je skrito pred vofo in še dolžino za vzmet si pridobil. Ne vem kake vzmeti smi imeli, a se mi zdi, da so bile od bobna za pralni stroj.

"Lažjega" volana ne delaj z dodatnim škripčevjem. Predlagam, da raje postružiš ustrezno manjšega polža na volanu. Vsaka ležajna plastika je dobra zanj, tudi juvidur...
tim
Kapitan

OdgovorNapisal/-a tim » Ne Okt 06, 2013 16:10

kasaudio napisal/-a:Uno ploščico na sredi pa le zamenjaj s kakšno masivnejšo... Mi deluje bolj tako - tako. Se mi zdi da sta kljuki kar lepo pobrali ušesa in definitivno si ne želiš doživeti tega, da sredinski del poči.

Tale slika je samo za prikaz,tako je bilo prej narejeno in sem mislil da bi pri svojem tudi tako naredil! Vsekakor je potrebna ojacitev se strinjam!
Uporabniški avatar
Piki
Admiral
Kraj: Ljubljana-Opatija

OdgovorNapisal/-a Piki » Sr Jul 13, 2016 21:26

Bom kar tule vprašal, med prevozom čolna brez motorja se mi je delno snela zajla volana s polža (sistem s kolesci), ker ni bila napeta, nato sem jo snel do konca. Nazaj mi danes ni ratalo pravilno naštimati, da bi bil odklon motorja enak na obe strani in da bi zadeva pravilno delovala brez zračnosti. Polž, kjer je volan, ima po dolžini zarezo, da vtakneš notri zajlo, potem mora pravilno delovati, da navija na obe strani brez zračnosti. Meni je danes navijalo v eno smer, v drugo se je pri obratu odvijalo, potem je seveda v drugo smer zračnost. Prosim za nasvet nekoga, ki je to že skupaj dajal, sam se s tem sistemom srečujem prvič. Zajla ima na eni strani čolna vzmet, na zaključkih pri motorju vzmeti ni.
Nazadnje spremenil Piki, dne Sr Jul 13, 2016 21:37, skupaj popravljeno 1 krat.
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Sr Jul 13, 2016 21:35

pol naviješ levo iz druge strani pa desno,zadi kolesca imajo pa fedre da šponajo ..odstranjujejo zračnost
Uporabniški avatar
Piki
Admiral
Kraj: Ljubljana-Opatija

OdgovorNapisal/-a Piki » Če Jul 14, 2016 18:41

Hvala, bom probal.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov