Zajem vode za hlajenje motorja
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Re: Zajem vode za hlajenje motorja
sam to je bil pretok cca 10L na MINUTO recimo...
-
CAR
- Admiral
- Kraj: Ljubljana - ACI Supetarska draga - Rab
Pretok je odvisen od velikosti kompresorja. Verjetno ni bila 8m barka. Nekatere barke imajo to speljano pid vodno gladino in ni motece.
You can't control the wind, but you can adjust your sails.
Nekatere (vecje) barke laufajo agregate kljub temu, da so priklopljene na strom v marini (mogoce je premalo iz napajanja, pa potrebujejo se generator?)
Ne moreš uporabljat obeh virov skupaj. Ali samo štrom v marini, ali samo generator (vir izbereš na stikalni plošči in ne moreš izbrat obeh naenkrat).
Po moje laufajo generator, ker 16A ni dovolj za klimo. Za klimo uporabljajo generator, za ostale porabnike pa štrom od marine.
Po moje laufajo generator, ker 16A ni dovolj za klimo. Za klimo uporabljajo generator, za ostale porabnike pa štrom od marine.
ja sej če bi bilo to pod gladino je ena...ampak tele so imele 20-30 cm nad njo in je to zelo slišat...še posebaj ponoči ko se vse umiri...mi je pa čudno, da to ni že koga prej zmotilo...
Hvala za pojasnila...da bom drugič znal rečt da ugasnejo klimo oz generator:)
Hvala za pojasnila...da bom drugič znal rečt da ugasnejo klimo oz generator:)
Mal pazi, koga boš sredi noči budil in mu težil, naj ugasne klimo
Da ne bo slučajno podoben tipom na sliki

Da ne bo slučajno podoben tipom na sliki

Sem, ampak ni bila moteča, ker je imela odtok speljan pod vodo 
Meni pa je bil zvok enakomerno tekoče vode, brez zvoka izpuha agregata, nekaj najlepšega, ko si se v poletni vročini približeval stranki. Vedel si, da v notranjosti laufa klima in ne bo spet vse teklo od sebe pri kakršnem koli popravilu.

V navtiki (pa ne samo v njej) je treba bit pač strpen do drugih. Kogar vse moti, od klime do pranja bark, naj se raje izogiba marinam.
Zanimiva tema... da še jaz opišem pripetljaj z mojo bivšo barko...
Pred 4 leti sem prodal AP-ja z notranjim motorjem VM 4.2 6cly 320km in peto Bravo One x diesel. Z novim lastnikom sva non stop na vezi.. lani proti koncu sezone se mu je motor zacel pregrevati... sem mu predlagal naj zamenja impeler in ocisti z barnel kerbasto kislino... ni bilo nic bolje... nato sem mu predlagal naj pusti in ko bo delal pred sezono AF bomo pogledali pretocnost pete...
Cev po kateri tece morska voda in povezuje peto in ohisje v notranjost plovila... je bila "zacvikana" ker novi lastnik na privezu vedno do konca dvigne peto (mora zaradi plitvine) zamenjali cevkico zopet normalna temperatura
Samo povem izkušnjo mogoče komu prav pride
Pred 4 leti sem prodal AP-ja z notranjim motorjem VM 4.2 6cly 320km in peto Bravo One x diesel. Z novim lastnikom sva non stop na vezi.. lani proti koncu sezone se mu je motor zacel pregrevati... sem mu predlagal naj zamenja impeler in ocisti z barnel kerbasto kislino... ni bilo nic bolje... nato sem mu predlagal naj pusti in ko bo delal pred sezono AF bomo pogledali pretocnost pete...
Cev po kateri tece morska voda in povezuje peto in ohisje v notranjost plovila... je bila "zacvikana" ker novi lastnik na privezu vedno do konca dvigne peto (mora zaradi plitvine) zamenjali cevkico zopet normalna temperatura
Samo povem izkušnjo mogoče komu prav pride
volvo napisal/-a:Z novim lastnikom sva non stop na vezi..
Da se ti da, po štirih letih
Jaz sem barko prodal ravno zato, da se mi ni treba več ukvarjat s problemi
drugače ena od mojih napak je bila stisnjena cev..nekaj izbolšanja je bilo...sem pa podrobno vse premeril in prišel do ugotovitve da preko noge ki je fi 22 je prihaja premalo vode...po vseh dokumentacijah piše da je priklop vode najmanj na fi 38 ..je s tem pretok vode 150 procentov večji ...torej naslednje leto bom naredil zunanji priklop.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 17 gostov