Če bo še koga zanimalo - kje to nabavit in koliko stane!
Ravnokar (23 ur po naročilu) dobil dele iz Tomos Koper.
Semerig-nerjaveča vzmet 1kom = 4,66 EUR
Tesnila 1 kom = od 0,94 do 1,25 EUR
LP, Dejan
tomosaki 18 problemi
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
jonyyy napisal/-a:no če bi kupoval v trgovini z ležaji bi te prišel vsak semering z nerjavečo vzmetjo 3 eur. ampak za tistih par centov ni važno.
lp
Ja imaš popolnoma prav!
Če bi vedel kam v svoji bližnji okolici it to iskat-vem samo da imajo v Hočah ležaje ( danes bil slučajno tam) pa nimajo teh semeringov.
Tista slika par postov nazaj na kateri je semering----ta semering je popolnoma nerabljen, kupil sem jih lansko leto za vsak slučaj V NAVTIČNI TRGOVINI, ter jih imel zraven na plovilu med orodjem (suh prostor-škatljica) pa je zarjavela vzmet.
Včasih se mi res ne da loterije špilat z temi prodajalci, ker me nemalokrat njihova ter posledično tudi moja nevednost drago stane, zato sem raje v Kopru naročil.
Evo zrihtal , sestavo, zakurblal(sicer v garaži)- moja je mislila, da delam samomor tak se je kadilo v garaži.
Prijatelj jonyyy samo še to na to temo pol pa ti dam mir.
Normalno je, da se propeler sedaj vrti (z roko) malo težje, ker novi semeringi močneje objemajo akso. Nisem pa pažnje polagal pred tem podvigom kako se zobniki slišijo. Sliši se sicer vsak zob, ko se aksa vrti.
Se bo še malo vleglo ?
ali
je tak OK ?
ali pa
sem kaj narobe skup sestavo ?-samo to dvomim ker sem vse delal zelo premišljeno ter z popolno zbranostjo

Prijatelj jonyyy samo še to na to temo pol pa ti dam mir.
Normalno je, da se propeler sedaj vrti (z roko) malo težje, ker novi semeringi močneje objemajo akso. Nisem pa pažnje polagal pred tem podvigom kako se zobniki slišijo. Sliši se sicer vsak zob, ko se aksa vrti.
Se bo še malo vleglo ?
ali
je tak OK ?
ali pa
sem kaj narobe skup sestavo ?-samo to dvomim ker sem vse delal zelo premišljeno ter z popolno zbranostjo
ti kar vprašaj .. zato pa je ta forum da si pomagamo.. to da se propeler trše vrti je normalno. saj novi semering močneje drži.. kar se tiče zobnikov in zvoka.. to bo minilo kmalu. vedno ob menjavi mi je žvižgal nekaj minut. ker nikoli ni vse 100% točno na svojem mestu kakor je bilo. sem vesel da ti je uspelo porihtati tomosakija 
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov