Imam tank Vetus, plastik fantastik, stal cca 150€ ampak čisti šit, tako kot 50% vetus izdelkov, da ne govorim da je bilo 2mm reže ob vstavitvi cevk v tesnila, tako da sem porabil pol sikafleks tube da sem zatesnil....
http://www.vetus-shop.com/vetus-fuel-ta ... -1783.html
Nimam, spodaj odtoka za spustiti vodo, vsis vsakega rezervarja pa je na dnu. Se strinjam, da bi ga bilo dobro oprati, vednar še moram razmisliti kako to izpeljati. Nikoli nisem imel problemov s samim motorjem in vodo, prebavi brez problemov.
Hotel sem povedati, da v prejšnjem separatorju nisem imel nikoli nič v šalčki po 4 letih uporabe, zamenjal sem ga predvsem zaradi tega, ker nisem vedel katerega imam, nič ni pisalo na njem, želel pa sem zamenjati vložek, na koncu sem zamenjal kar komplet separator. Pred demontažo, sem ga seveda izpraznil v prozorno plastenko in v njem ni bilo nič vode. Po montaži novega RACOR z 2mikronskim vložkom, pa se je po parih urah nabralo vode iz istega rezervarja, brez dodajanja novega goriva. Tako da razlika med prejšnjim in RACOR je konkretna. Načeloma se niti ne sekiram preveč kako oprati tank, pač redno praznim filter, ki naj bi pobral 99,9% vode.
Že ob točenju goriva v rezervar, ker pač uporabljam karnistre in odkar uporabljam tudi lijak RACOR FUNNEL, že tukaj se mi v 20l občasno nabere v lijaku cca 0.1dcl vode ali manj, vendar se kar se lepo vidi ko prelijem v prozorno plastenko in se vidi gladina. Tako da voda je v gorivu, vendar ne v neki kritični količini, da je motor ne more prebaviti. Več vode je vsekakor od kondenzacije, da pa se nič ne nabere v vaših separatorjih, pa močno sumim, da separator deluje kot bi moral, glede na to kako je pri meni, po zamenjavi starega separatorja z Racor.
Trdim edino, da niso vsi separatorji enako kvalitetni, eni imajo kvaliteten sistem in dejansko izločujejo vodo, drugi pa so bolj kot ne papirnat filter z večjo šalčko, kjer se zaradi težnosti nabere voda. Pravi separator mora izdržati takšen test kot spodaj na linku, ostalo je pa bolj božji žegen. Sam sem testiral osebno RACOR lijak direktno z mešanico vode in goriva in deluje, enak sistem uporabljajo tudi v separatorju, ki ga imam montiranega, bom pa enkrat na enak način testiral tudi moj star italjanski separator, ker ga imam še nekje v garaži. Dober separator mora izdržati, takšen test, drugače mu ne zaupam.
http://www.youtube.com/watch?v=si6yaL8-Klw