S prijateljem sem šel v Lelystad v marino Flevo na ogled pred nakupom večje zelo hitre jadrnice. Vse sem pregledal in preveril. Naredil sem zapisnik, kaj vse OD OGLAŠEVANEGA ne dela, kajti če je oglaševano mora delovati! Šlo se je za barko vrednosti 160.000,00€. Dogovorjeno je bilo, da se v pogodbo vnese zapisnik o neizpravnih delih in sistemih, da jih v času do transporta odpravi še prodajalec ali kasneje tretja oseba pri nas na njegove stroške.
- Ni deloval Radar 4G B&G radar.
Lastnik je zatrjeval, da so poslali radar na servis v Roterdam in da so ga že popravili, le montirali ga še niso na jambor. Kasneje sem na podlagi serijskih številk izvedel, da ta radar NIKOLI NI BIL na servisu v Roterdamu niti nikjer drugje, kajti garancijska popravila so zabeležena v sistemu in do teh informacij sem takrat tudi jaz imel dostop. Govoril sem tudi osebno z servisom, kjer so potrdili, da ta radar ni bil nikoli pri njih na servisu.
- Webasto se je izklapljal
Zatrjeval je, da je Webasto vedno deloval in da je le kaj manjšega. Izkazalo, se je da je bil webasto le deloma montiran. Za razvod zraka je služila le ena cev z izhodom v zadnji desni kabini, pod posteljo pa je bila še ta edina cev zmečkana, ker ni bilo prostora, da bi sploh prišla mimo tanka za vodo. Webasto pred tem NIKOLI NI DELOVAL!!
- V krmi je bil nedelujoč stern thruster
Na akumulatorju za uvlačljiv krmni stern thruster se je odlomila klema in kasneje skoraj povzročila požar. Izkazalo se je da stern thruster nikoli ni deloval, ker je prekratek in se ne spusti dovolj globoko, zato so ga monterji v krmilniku odklopili. To je lastnik DOBRO VEDEL in vseeno lagal, da dobro deluje!!!
- Električni furlex ni deloval
Jadra so bila sneta, ker je bila zima, zato furlex ni bil obremenjen. Popravljen je bil z žičko 1,5mm2 kajti ni se jim dalo zamenjati 2x16mm2 kabla, tako, da neobremenjen se je takrat celo vrtel!?!??
- elektrike je bilo le dokler si bil priklopljen na obalo
Katastrofa na celi črti. Montirani in prazni akumulatorji, nepravilno vezano, dodani ŠTIRJE polnilci po 40A, ker so le štukali en čez drugega... Kasneje sem odmontiral za 50kg brezvezne navlake, kablov in opreme saj je vsak samo nekaj dodal, da je bilo vsaj nekaj štroma na privezu. Barka ni bila sposobna plovbe, ker ni bilo popolnoma nobene energije, ko si jo odklopil z obale.
- WCji so bili zamašeni
- Delujoča je bila le bilge pumpa v motornem prostoru.
- Hidravlika vanga in back staya je puščala
- Avtopilotu ni deloval kompas
...
- Ob prihodu transporta v Izolo se je s spodnje strani boka tik nad vodno gladino videla ogromna poškodba na hitro prebarvane čez vse z valjčkom z identično barvo kot je bila barva bokov. Bili smo prepričani, da je najverjetneje prišlo do poškodbe, ko so barko nalagali ali pa med transportom. Ni pa nam šlo v glavo, kje so dobili enako barvo (All grip posebnega oddtenka) tako hitro, da so lahko zamaskirali poškodbo. Zopet se je izkazalo, da je lastnik zamolčal poškodbo izpred leta ali dveh na trupu. ZOPET JE DEBELO LAGAL, ker je vedel, da barke na tisti dan ne bomo mogli dati iz vode. Vedel je, da bo šla barka na jug in kaj jebe te južnake.#"?!??
Mesec dni kasneje ob montaži v Izoli se ke izkazalo, da JE LASTNIK DEBELO LAGAL KO CIGAN!!! Tudi broker se je postavil na njegovo stran. Pogodbo pa so spisali tako, da je bila pogodba s pomočjo ločil nična v delih, kjer so bile opisane napake katere mora prodajalec odpraviti na njegove stroške!?!????
In kdo je bil ta prodajalec? En najbolj znanih odvetnikov za korporativno pravo na Nizozemskem!!! SRAMOTA!!!
Ta možakar je eden največjih lažnivcev in prevarantov kar sem jih srečal v življenju. DEFINITIVNO SI ZASLUŽI NAZIV CIGAN VSEH CIGANOV! Prav tako tudi broker, ki je zelo dobro vedel kaj so pripravili in nam tudi on lagal v obraz.
Sem pa tam srečal tudi odlične ljudi in z nekaj med njimi ohranjam tudi prijateljske stike. Take izkušnje pa so me napravile izjemno zadržanega in nezaupljivega do njih, kajti to ni bila edina ZELO SLABA izkušnja!
Slike odmontirane nedelujoče opreme in ODVEČNIH nepravilno montiranih kablov, da sem usposobil energetski sistem v skladu s predpisi in ga naredil zopet varnega.

Prizor po demontaži postelje. Zmečkana cev Webasta.

Stern thruster brez priklopljene krmilne tastature!?!? Kdo bi po vsem tem lahko trdil, da deluje!???

Poškodbe na trupu, katerih s pomola nismo mogli opaziti. Kasneje je marina potrdila, da so te poškodbe že na slikah izpred leta dni. Marina ob vsakem dvigu plovila, še posebej če lastnik ni prisoten, vse slika. Lastnik je to namenoma zamolčal.