Potopljena barka

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
1stofficer
Admiral

Re: Potopljena barka

OdgovorNapisal/-a 1stofficer » Če Maj 13, 2021 08:07

SR 290 napisal/-a:
1stofficer napisal/-a:Vsi imperiji v zgodovini so poceli svinjarije. Trdit da njihova ekonomija in blagostanje danes sloni na njih, pa je malo neresno.

So pa tai, ki niso znali izkoristit prednosti, ki so jo dobili z lupljenjem kolonij in tu sta na prvem mestu Portugalska, ter Španija, potem je tu še včasih zelo kruta Belgija, ter Nemčija, ki se je obnašala kot razvajen otrok in se dvakrat šla vojno, ker ji niso dali dovolj kolonij.

Pa se še malo potapljajmo in bodimo nekoliko bolj natančni če želiš.
1. Belgija: je svojo kolonijo Kongo (ter spotoma potamanila ene 2MIO ljudi) precej dobro (kot ti temu praviš) izkorisila, danes je Antwerpen svetovna prestolnica trgovanja z diamanti.
2. Španija: sicer ni bla kolonija ampak vsi vemo kakšne enormne količine zlata je pokradla Inkom, morda je celo odgovorna za njihov ponor.

Vseeno pa sta Španski in Belgijski ekonomiji šibkejši od Nizozemske. Ravno zaradi takih primerov trdim, da uspeh Nizozemskega gospodarstva danes ne moreš pripisat izključno kolonijam ampak temu kar počnejo tukaj in sedaj. Za primer. Rotterdam je mislim da največje pristanišče in logitični center v Evropi. Praktično večina High End supertruper jaht je vsaj delno narejena na Nizozemskem. Imajo izredno razvit stock market in bančništvo, izjemno dobro razvit sistem malega podjetništva ki je, (kot so me učili na faxu) glavno gonilo ekonomije, pa globalne blagovne znamke kot sta Heineken in Philips, delajo za Airbus, imajo močno naftno in plinsko industrijo... skratka ne spijo in se gredo kapitalizem.

Posel je pa krut, umazan kakorkoli se temu že reče. Ampak js ne bi jamral in se smilil sam sebi, izgovarjal na preteklost in moledoval kako so vsi umazani in ne vem kaj, na nas je, da z dejanji pokažemo kdo in kaj smo, vse možnosti imamo :!:
SR 290
Admiral

OdgovorNapisal/-a SR 290 » Če Maj 13, 2021 08:54

Ne trdim, da so bogati zaradi kolonij, ampak tistim, ki so podjetni je bil to tak začetni kapital, da jih ostali svet težko ujame.
Lahko pa to vzameš kot dva brata z enakimi dotami. Eden bo vse pognal v petih minutah, drugi bo imel pa v nekaj letih mogočno podjetje, ampak brez dote bi pa oba vrtela lopato.

Če vse skupaj zavrtim na Nordijce je pa tako, da imajo vsi ti narodi o katerih govorimo ogromen odstotek vikinške krvi v genih in v bistvu delajo to, kar so pred tisoč leti delali vikingi.
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Če Maj 13, 2021 09:23

S prijateljem sem šel v Lelystad v marino Flevo na ogled pred nakupom večje zelo hitre jadrnice. Vse sem pregledal in preveril. Naredil sem zapisnik, kaj vse OD OGLAŠEVANEGA ne dela, kajti če je oglaševano mora delovati! Šlo se je za barko vrednosti 160.000,00€. Dogovorjeno je bilo, da se v pogodbo vnese zapisnik o neizpravnih delih in sistemih, da jih v času do transporta odpravi še prodajalec ali kasneje tretja oseba pri nas na njegove stroške.

- Ni deloval Radar 4G B&G radar.
Lastnik je zatrjeval, da so poslali radar na servis v Roterdam in da so ga že popravili, le montirali ga še niso na jambor. Kasneje sem na podlagi serijskih številk izvedel, da ta radar NIKOLI NI BIL na servisu v Roterdamu niti nikjer drugje, kajti garancijska popravila so zabeležena v sistemu in do teh informacij sem takrat tudi jaz imel dostop. Govoril sem tudi osebno z servisom, kjer so potrdili, da ta radar ni bil nikoli pri njih na servisu.

- Webasto se je izklapljal
Zatrjeval je, da je Webasto vedno deloval in da je le kaj manjšega. Izkazalo, se je da je bil webasto le deloma montiran. Za razvod zraka je služila le ena cev z izhodom v zadnji desni kabini, pod posteljo pa je bila še ta edina cev zmečkana, ker ni bilo prostora, da bi sploh prišla mimo tanka za vodo. Webasto pred tem NIKOLI NI DELOVAL!!

- V krmi je bil nedelujoč stern thruster
Na akumulatorju za uvlačljiv krmni stern thruster se je odlomila klema in kasneje skoraj povzročila požar. Izkazalo se je da stern thruster nikoli ni deloval, ker je prekratek in se ne spusti dovolj globoko, zato so ga monterji v krmilniku odklopili. To je lastnik DOBRO VEDEL in vseeno lagal, da dobro deluje!!!

- Električni furlex ni deloval
Jadra so bila sneta, ker je bila zima, zato furlex ni bil obremenjen. Popravljen je bil z žičko 1,5mm2 kajti ni se jim dalo zamenjati 2x16mm2 kabla, tako, da neobremenjen se je takrat celo vrtel!?!??

- elektrike je bilo le dokler si bil priklopljen na obalo
Katastrofa na celi črti. Montirani in prazni akumulatorji, nepravilno vezano, dodani ŠTIRJE polnilci po 40A, ker so le štukali en čez drugega... Kasneje sem odmontiral za 50kg brezvezne navlake, kablov in opreme saj je vsak samo nekaj dodal, da je bilo vsaj nekaj štroma na privezu. Barka ni bila sposobna plovbe, ker ni bilo popolnoma nobene energije, ko si jo odklopil z obale.

- WCji so bili zamašeni
- Delujoča je bila le bilge pumpa v motornem prostoru.
- Hidravlika vanga in back staya je puščala
- Avtopilotu ni deloval kompas
...
- Ob prihodu transporta v Izolo se je s spodnje strani boka tik nad vodno gladino videla ogromna poškodba na hitro prebarvane čez vse z valjčkom z identično barvo kot je bila barva bokov. Bili smo prepričani, da je najverjetneje prišlo do poškodbe, ko so barko nalagali ali pa med transportom. Ni pa nam šlo v glavo, kje so dobili enako barvo (All grip posebnega oddtenka) tako hitro, da so lahko zamaskirali poškodbo. Zopet se je izkazalo, da je lastnik zamolčal poškodbo izpred leta ali dveh na trupu. ZOPET JE DEBELO LAGAL, ker je vedel, da barke na tisti dan ne bomo mogli dati iz vode. Vedel je, da bo šla barka na jug in kaj jebe te južnake.#"?!??

Mesec dni kasneje ob montaži v Izoli se ke izkazalo, da JE LASTNIK DEBELO LAGAL KO CIGAN!!! Tudi broker se je postavil na njegovo stran. Pogodbo pa so spisali tako, da je bila pogodba s pomočjo ločil nična v delih, kjer so bile opisane napake katere mora prodajalec odpraviti na njegove stroške!?!????
In kdo je bil ta prodajalec? En najbolj znanih odvetnikov za korporativno pravo na Nizozemskem!!! SRAMOTA!!!
Ta možakar je eden največjih lažnivcev in prevarantov kar sem jih srečal v življenju. DEFINITIVNO SI ZASLUŽI NAZIV CIGAN VSEH CIGANOV! Prav tako tudi broker, ki je zelo dobro vedel kaj so pripravili in nam tudi on lagal v obraz.

Sem pa tam srečal tudi odlične ljudi in z nekaj med njimi ohranjam tudi prijateljske stike. Take izkušnje pa so me napravile izjemno zadržanega in nezaupljivega do njih, kajti to ni bila edina ZELO SLABA izkušnja!

Slike odmontirane nedelujoče opreme in ODVEČNIH nepravilno montiranih kablov, da sem usposobil energetski sistem v skladu s predpisi in ga naredil zopet varnega.
Slika

Slika

Prizor po demontaži postelje. Zmečkana cev Webasta.
Slika

Stern thruster brez priklopljene krmilne tastature!?!? Kdo bi po vsem tem lahko trdil, da deluje!???
Slika

Poškodbe na trupu, katerih s pomola nismo mogli opaziti. Kasneje je marina potrdila, da so te poškodbe že na slikah izpred leta dni. Marina ob vsakem dvigu plovila, še posebej če lastnik ni prisoten, vse slika. Lastnik je to namenoma zamolčal.
Slika

Slika
Nazadnje spremenil Nikola T., dne Če Maj 13, 2021 10:19, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a alesjo » Če Maj 13, 2021 09:30

:shock: Svašta :shock:
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Če Maj 13, 2021 09:40

Sem pa tam srečal tudi odlične ljudi in z nekaj med njimi ohranjam tudi prijateljske stike. Take izkušnje pa so me napravile izjemno zadržanega in nezaupljivega do njih, kajti to ni bila edina ZELO SLABA izkušnja!

Je pa na konc sreča, da barka ni bla potopljena.
Xilinx Vivado HLx trainee
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Če Maj 13, 2021 09:42

No, jaz imam pa slabe izkušnje z nakupom plovila v južni Italiji (dve od zadnjih treh bark sem kupil tam). Poslovno veliko sodelujem s severnimi Italijani in imam večinoma dobre izkušnje z njimi (celo boljše, kot z Germani), južni Italijani so pa katastrofa :roll:

Nisem mogel verjet, kakšna razlika v mentaliteti med severom in jugom je lahko v isti državi. Pa ne govorim samo o prodajalcih (itak sem kupil barke od bank), ampak o serviserjih, uradnikih, uslužbencih marin...
Nazadnje spremenil H2O, dne Če Maj 13, 2021 09:55, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
1stofficer
Admiral

OdgovorNapisal/-a 1stofficer » Če Maj 13, 2021 09:55

SR 290 napisal/-a:Ne trdim, da so bogati zaradi kolonij, ampak tistim, ki so podjetni je bil to tak začetni kapital, da jih ostali svet težko ujame.
Lahko pa to vzameš kot dva brata z enakimi dotami. Eden bo vse pognal v petih minutah, drugi bo imel pa v nekaj letih mogočno podjetje, ampak brez dote bi pa oba vrtela lopato.

Če vse skupaj zavrtim na Nordijce je pa tako, da imajo vsi ti narodi o katerih govorimo ogromen odstotek vikinške krvi v genih in v bistvu delajo to, kar so pred tisoč leti delali vikingi.

Popolnoma brez dote minus enormnimi povojnimi odškodninami so bili Nemci po IIWW. Poglej jih danes. Vse se da...
SR 290
Admiral

OdgovorNapisal/-a SR 290 » Če Maj 13, 2021 13:45

1stofficer,

Pravim, da je bilo to ropanje dobra dota in ne trdim, da je to edino pravilo. Saj tudi med najbogatejšimi imaš Muska, ki je poerbal denar in Bezosa, ki ga je sam prigrabil in oba ga imata precej.
Kar se tiče nemcev bi bilo dobro pogledat vzhod in zahod. Na zahodu so jih zavezniki filali z naložbenim denarjem in jih vpeljai v zahodnjaški sistem kapitalizma, na vzhodu so jih pa filali z revolucijo.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov