Torej, če boš čoln poliral, ga moraš vsekakor zaščitit. Pa naj bo to vosek ali nano premaz. Podvodni del pa AF.
Nano antifouling - iščem poskusnega zajčka
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Ja ni ravno. Ampak je zadeva namenjena zaščiti določene površine, ne preprečuje pa nastajanje alg in ostalih vodnih organizmov.
Torej, če boš čoln poliral, ga moraš vsekakor zaščitit. Pa naj bo to vosek ali nano premaz. Podvodni del pa AF.
My car detailing projects:
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... &start=460
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... &start=460
Kaj lahko kupim, da bom dosegel to, da bom lahko na 14 dni enostavno prebrisal dno gumenjaka (trdo dno).
AF odpade, zanima me, katera je od sredstev, ki so vodoodbojna, je najbolj obstojno v morski vodi.
Izhajam s tega, da klasično voskanje deluje za nekaj časa in iščem kaj boljšega in bom lahko "apliciral" sam. Če bo pa le-to dosegljivo v kakšni trgovini Lj ali Gorenjskem koncu, pa toliko boljše.
Še enkrat tistim, ki mi bodo povedali, da je edina zadeva, ki kaj šteje AF - ne iščem AF in mi ni težko na 14 vzeti gobico v roke in prebrisati dna. Če bo želja, bom imel 50 m stran prikolico in bom vse skupaj lahko potegnil iz vode in dodatno očistil dno. AF mi je nakaj najgršega, kar se da obesit na plovilo. Razumem pa, da pri + 10m ne gre drugače.
Vem, da prodajajo neke nanovoske, za katere sem videl, da so blaževžegn,... kaj predlagate?? MM??
AF odpade, zanima me, katera je od sredstev, ki so vodoodbojna, je najbolj obstojno v morski vodi.
Izhajam s tega, da klasično voskanje deluje za nekaj časa in iščem kaj boljšega in bom lahko "apliciral" sam. Če bo pa le-to dosegljivo v kakšni trgovini Lj ali Gorenjskem koncu, pa toliko boljše.
Še enkrat tistim, ki mi bodo povedali, da je edina zadeva, ki kaj šteje AF - ne iščem AF in mi ni težko na 14 vzeti gobico v roke in prebrisati dna. Če bo želja, bom imel 50 m stran prikolico in bom vse skupaj lahko potegnil iz vode in dodatno očistil dno. AF mi je nakaj najgršega, kar se da obesit na plovilo. Razumem pa, da pri + 10m ne gre drugače.
Vem, da prodajajo neke nanovoske, za katere sem videl, da so blaževžegn,... kaj predlagate?? MM??
https://vodovod-rh.si/
Jaz bom probal to
http://www.starbrite.com/item/premium-m ... ory_id=561
Kakšna bo razlika ti povem konec sezone
http://www.starbrite.com/item/premium-m ... ory_id=561
Kakšna bo razlika ti povem konec sezone
"Application is simple, whether by hand or with a buffer; apply, let dry to a haze and wipe off."
čim proizvajalec navaja tudi ročno nanašanje je to bolj, kot ne igrača med politurami.
Nobena polirna pasta ne dela na roke, nobena!
Samo v razmislek. Če se ti gre pa zaradi zascite pa se odloči raje samo za zascito. Še boljša zaščita od polimernih je hidrogarbon...
čim proizvajalec navaja tudi ročno nanašanje je to bolj, kot ne igrača med politurami.
Nobena polirna pasta ne dela na roke, nobena!
Samo v razmislek. Če se ti gre pa zaradi zascite pa se odloči raje samo za zascito. Še boljša zaščita od polimernih je hidrogarbon...
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Roberth1 napisal/-a:Kaj lahko kupim, da bom dosegel to, da bom lahko na 14 dni enostavno prebrisal dno gumenjaka (trdo dno).
Najprej spoliraj dno čolna. To ti bo osnova za neprijemanje, morda celo več, kot vsaka žavba razen AF.
Nano premazi so najobstojnejši, to so dejstva. Blažev žegen nastane, ko je apliciranje narejeno slabo ali narobe. Ali pa da na flaši samo piše nano... Ni vse nano kar je drago
Če se ne bi rad igral z AF pa recimo zascita na osnovi hidrokarbona. Po mojih izkušnjah se obnese bolje, kot polimerne zascite.
PTFE ali po domače Teflon je zelo vodoodbojen, vendar ima v "surovi" sestavi zelo slabo vezavo z površino.
Pri teh zadevah je da vsak svoje hvali. Jaz sem vse to probal, pa še ne bi dal roke v ogenj za vse svoje trditve (ne mislim samo zasčite).
Če se boš odločil za hidrokarbon ti ga jaz odprodam kaka 2 dl, da ne kupuješ cele flaše.
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Morda je bilo brati, da sem te kakor napadel. SPloh ne. Nekako bi želel, da ljudje počasi spoznajo, da vse kar je drago ni top. In tudi te mirjardtne kratice, oznake in ostale superdruper zadeve, ki jih prenaša papir, kaj to v osnovi sploh je...
Zdaj vsaka firma zaščiti svojo kratico ali besedo za isto stvar, kar je za moje pojme zavajanje...
Recimo ravno za primer te paste, ki si jo ti prilimal os StarBrite
Oni so zaščitili kratico PTFE. Pri njih PTFE pomeni polytetraflouroethylene, ki ima drugače kratico PTEF. Torej obrnili so dve črke.
Polytetraflouroethylene pa je najbolj poznan pod tržnim imenom Teflon. Ime "Teflon" pa je zaščiten brand od DuPont-a.
No na koncu ugotoviš, da je vse isto. Najbolj žalostno pa je, da se politetrafloretilen sploh ne veže na nobeno stvar brez pravilnega postopka. Oziroma, če se se v tako majhni količini, da je to zanemarljivo...
Zdaj vsaka firma zaščiti svojo kratico ali besedo za isto stvar, kar je za moje pojme zavajanje...
Recimo ravno za primer te paste, ki si jo ti prilimal os StarBrite
Oni so zaščitili kratico PTFE. Pri njih PTFE pomeni polytetraflouroethylene, ki ima drugače kratico PTEF. Torej obrnili so dve črke.
Polytetraflouroethylene pa je najbolj poznan pod tržnim imenom Teflon. Ime "Teflon" pa je zaščiten brand od DuPont-a.
No na koncu ugotoviš, da je vse isto. Najbolj žalostno pa je, da se politetrafloretilen sploh ne veže na nobeno stvar brez pravilnega postopka. Oziroma, če se se v tako majhni količini, da je to zanemarljivo...
Antifouling
Pozdrav,
odvisno od tega kaj bos s plovilom pocel - ce ga bos dal v vodo za nekaj dni, potem brez antifoulinga (ceprav ne verjamem, da bo tako).
Vse kar je vec kot 2-3 tedne vsekakor z antifoulingom.
LP
odvisno od tega kaj bos s plovilom pocel - ce ga bos dal v vodo za nekaj dni, potem brez antifoulinga (ceprav ne verjamem, da bo tako).
Vse kar je vec kot 2-3 tedne vsekakor z antifoulingom.
LP
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Mika
No koment, ker mi ne gre v glavo kako si lahko sploh pomislil, da bi tako plovilo, dal v vodo brez kakršne koli zaščite. Tudi če je to tvoje prvo plovilo si govoril s prodajalcem, ki ti je ob nakupu NOVEGA PLOVILA najverjetneje to tudi svetoval.
Ker pa to ni tvoje prvo plovilo me še toliko bolj čudi tvoje vprašanje!??
No koment, ker mi ne gre v glavo kako si lahko sploh pomislil, da bi tako plovilo, dal v vodo brez kakršne koli zaščite. Tudi če je to tvoje prvo plovilo si govoril s prodajalcem, ki ti je ob nakupu NOVEGA PLOVILA najverjetneje to tudi svetoval.
Ker pa to ni tvoje prvo plovilo me še toliko bolj čudi tvoje vprašanje!??
Nazadnje spremenil Nikola T., dne Ne Jun 12, 2016 21:25, skupaj popravljeno 1 krat.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov