Prenova Elan GT402

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
Piki
Admiral
Kraj: Ljubljana-Opatija

OdgovorNapisal/-a Piki » So Jun 02, 2012 15:00

Samo tega pa ne razumem, če je motor s kratko osjo, GT 402 pa je delan za take motorje, zakaj potem taka razlika v višini ? :evil: Isto je bilo pri Marcelu in njegovem G 370. Je bil motor z dolgo osjo ?
Uporabniški avatar
Marcel_Mastnak
Admiral
Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a Marcel_Mastnak » So Jun 02, 2012 20:38

Tud js sm se spraševal to :S nevem sicer za kater trg je bil merc delan vem pa da je bil predolgi edino če je peta srednje dolžine... yamaha 28 je bla na čolnu pravilno pozicionirana :roll:
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Ne Jun 03, 2012 18:43

KAVITACIJSKA plošča MORA biti pozicionirana v območju od 5 do 25 mm pod nivojem dna,tko postavite in nič drugače, pa če je treba podložit se podloži.
LP Iztok
Uporabniški avatar
TadejP
Poročnik fregate
Kraj: Medvode - Ig - KRK (Njivice)

OdgovorNapisal/-a TadejP » Po Jun 04, 2012 13:35

acrobat napisal/-a:Najprej registrirej,da ne boš po nepotrebnem plačeval,če te ustavijo,preden greš sprobat.
Drugač si ga pa lepo porihtal,naj ti dobro služi.

lp

Evo, dons sm zrihtu zavarovanje, jutr pa šibam zrihtat registracijo, tko da bomo brez problemov šibal po vodi čez vikend. So rekl da papirji štimajo in da naj pridm zrihtat.V petek pa pol veselo na morje :) Še cerada...
Samo more nosin ja u duši.
Samo more mazi me i guši.
Samo s morem sritan san i bija.
Samo moru ja se ispovidan.
Uporabniški avatar
TadejP
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a TadejP » Sr Jun 06, 2012 17:31

TadejP napisal/-a:
acrobat napisal/-a:Najprej registrirej,da ne boš po nepotrebnem plačeval,če te ustavijo,preden greš sprobat.
Drugač si ga pa lepo porihtal,naj ti dobro služi.

lp

Evo, dons sm zrihtu zavarovanje, jutr pa šibam zrihtat registracijo, tko da bomo brez problemov šibal po vodi čez vikend. So rekl da papirji štimajo in da naj pridm zrihtat.V petek pa pol veselo na morje :) Še cerada...

Vesela novica! :) Vsaj zame:) Moj GT 402 po imenu Ajša je registriran, vsi papirji urejeni, pripravljen, da gre v petek v vodo. Dol še vinjeto zrihtamo in pol čim več mirnega morja pa čim manj težav :) čist vesel.
Še s cerado smo neki rešil, sicer za silo, letos bo držal, pol jesen bo šla pa gor taka kot mora bit. pa tud pr evrčkih je začel stiskat, en kup dnarja gre...Tko da sm učeri v kamu kupu tiste sponke za cerade, v bauhausu ponjavo k je za pokrivat čolne pa te zadeve, naredu pal luknjic, spel skup in drži. Pr šipi sm dal te sponke čez trup pa 3 elastike, ena pa še okol motorja. Upam, da bo držal.:)

Uporabniški avatar
sinji galeb
Kontraadmiral
Kraj: Brežice

OdgovorNapisal/-a sinji galeb » Sr Jun 06, 2012 19:55

čestitke! koliko si odštel za registracijo?? daj kakšno slikco gor da vidim kako si vpel cerado? veliko sončnih dni in mirnega murja... ;))))
Uporabniški avatar
TadejP
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a TadejP » Sr Jun 06, 2012 20:50

sinji galeb napisal/-a:čestitke! koliko si odštel za registracijo?? daj kakšno slikco gor da vidim kako si vpel cerado? veliko sončnih dni in mirnega murja... ;))))

Hvala:) Registracija me je pršla 103€ z vsemi izbrisi pa vpisi pa to:) sm pričakoval več, ja pa zavarovanje še zravn 55. S slikcami se bom pa potrudu:)

Uporabniški avatar
TadejP
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a TadejP » Sr Jun 06, 2012 20:56

TadejP napisal/-a:
sinji galeb napisal/-a:čestitke! koliko si odštel za registracijo?? daj kakšno slikco gor da vidim kako si vpel cerado? veliko sončnih dni in mirnega murja... ;))))

slikce

Slika

Slika

Slika

Uporabniški avatar
TadejP
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a TadejP » Sr Jun 06, 2012 21:12

Sinji galeb, na sliki se vidi še kako sem podložil motor, nekak tko k si mi ti predlagal.
sem pa zadnjič govoru prejšnjim lastnikom motorja, in pravi da je motor delu k urca, nobenih težav in da naj bi mel celo 50KM, ker je to on v italiji kupu od enga svojga znanca. bomo vidl kok bo letel :)

kar se pa cerade tiče, sm pa to nek na netu vidu, je mel en neki podobnga narjen z eno zeleno cerado. Mislm da bi mogla držat. Spredi je 10 netov tko da...

Uporabniški avatar
sinji galeb
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a sinji galeb » Sr Jun 06, 2012 22:18

hvala za slikce ;) dobro si to rešil z cerado! a nete si prišraufal v trup? kje si jih pa nabavil?
me veseli da ti je pomagala moja skica ;) a pol ni tako hudo draga registracija... pa si pelal čoln dol pa so ti to vštimali na kapetaniji?
naj ti služi čoln v sezoni in želim obilo užitkov z njim ;)
Uporabniški avatar
TadejP
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a TadejP » Če Jun 07, 2012 15:07

sinji galeb napisal/-a:hvala za slikce ;) dobro si to rešil z cerado! a nete si prišraufal v trup? kje si jih pa nabavil?
me veseli da ti je pomagala moja skica ;) a pol ni tako hudo draga registracija... pa si pelal čoln dol pa so ti to vštimali na kapetaniji?
naj ti služi čoln v sezoni in želim obilo užitkov z njim ;)

Nete za cerado sm kupu v Kamu, pritjeni so s popneti, vse RF.
Čolna mi ni blo treba peljat dol, tehničnega sem naredu pri feršu v Borovnici, k njemu pride kapetan iz Izole pregledat čolne, ki jih on pripelje iz IT. Vse ostale papirje sem pa potem uredu v Izoli na kapetaniji. Trajal je skor urco, da smo vse vpisal pa zrihtal.

Drugač pa že komi čakam jutri, da ga damo v vodo. Upam, da bo vreme lep za vikend, in morje čim bolj mirno:)

Uporabniški avatar
sinji galeb
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a sinji galeb » Če Jun 07, 2012 17:54

...fajn to! kaj čem ti druga rečt kot SREČNO! veliko sončnih in mirnih dni! 8)
Uporabniški avatar
TadejP
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a TadejP » Če Jun 07, 2012 20:05

sinji galeb napisal/-a:...fajn to! kaj čem ti druga rečt kot SREČNO! veliko sončnih in mirnih dni! 8)

Hvala Sinji galeb in ENAKO!(tud vsem vam velik mirnih in sončnih dni!)

Javim drug teden, kako je blo na prvi vožnji!

Uporabniški avatar
sinji galeb
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a sinji galeb » Če Jun 07, 2012 21:09

no poročaj kako je bilo... kakšen posnetek bo dobrodošel od Zverince da vidmo kako leti :) mene še čaka elektrika pa postavitev motorja ter montaža volanskega mehanizma ter zajle... (mam še vse razdrto... :oops: )
jst tud komaj čakam da spustim mojga v vodo da vidim ka bo al podmornica al gliserčk...
SREČNO!!! :)
Uporabniški avatar
TadejP
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a TadejP » Po Jun 11, 2012 09:25

sinji galeb napisal/-a:no poročaj kako je bilo... kakšen posnetek bo dobrodošel od Zverince da vidmo kako leti :) mene še čaka elektrika pa postavitev motorja ter montaža volanskega mehanizma ter zajle... (mam še vse razdrto... :oops: )
jst tud komaj čakam da spustim mojga v vodo da vidim ka bo al podmornica al gliserčk...
SREČNO!!! :)

Hej!

Čoln je v vodi:) Na privezu, čaka:)
Drugač je blo vse ok, samo mal je motor nagaju, pa smo včeri to zrihtal. Nek predužih al ne vem kaj ga je hecu, in ko si dal iz prostega teka v prestavo naprej al pa nazaj je ugasnu. Mal je blo slabe volje, ampak sem v kampu najdu enga k se mal ukvarja s šraufanjem in mi je motor naštelu. Zdej ma čist drug zvok, lepo teče, leti pa k sneta skira. Škoda samo, da je pihal jugo in da je bil morje kr tečn,fajn je nabijal tko da nismo nč snemal, so neke slikce, ki jih morm pa še dobit. Komi čakam šajbo, da ga prtisnem:)

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov