impeler
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Peace Brother, paece.
.
Regulator polnjenja na alternatorju ni opravljal pravilno svoje funkcije in je prišlo do prenapolnjenosti akumulatorja. Ali pa impeler ni opravil svojega posla in je prišlo do vretja. Zaradi tega , je potrebno biti pozoren na majhne napake, da ne pride do večjih. In tudi pogovor med člani družine ( takšne ali pa takšne ) , je zelo zdrava zadeva. S tem , ko se odpravljajo male napake ( ali nesoglasja ), jim preprečimo da bi rasle in postale velike, nepopravljive.Zato v družinah takšnih ali drugačnih, pogovor naj ne zamre.
Ampak Marchi, roko na srce, po vseh napotkih o nujnosti menjave impelerja( oz. potrebe po znanju , ga zamenjat ), katere si navedel, da pa za svoj motor ne veš kako hlajenje ima ( in impeler ???), ker ga servisirajo mehaniki, pa ....
. Papirologijo o motorju v roke, da se malo pobližje spoznata in vidita kdo lahko komu zaupa
.
No vidiš, podatek o hladnem ohišju in pokrovu, je zelo dober.
LP
Regulator polnjenja na alternatorju ni opravljal pravilno svoje funkcije in je prišlo do prenapolnjenosti akumulatorja. Ali pa impeler ni opravil svojega posla in je prišlo do vretja. Zaradi tega , je potrebno biti pozoren na majhne napake, da ne pride do večjih. In tudi pogovor med člani družine ( takšne ali pa takšne ) , je zelo zdrava zadeva. S tem , ko se odpravljajo male napake ( ali nesoglasja ), jim preprečimo da bi rasle in postale velike, nepopravljive.Zato v družinah takšnih ali drugačnih, pogovor naj ne zamre.
Ampak Marchi, roko na srce, po vseh napotkih o nujnosti menjave impelerja( oz. potrebe po znanju , ga zamenjat ), katere si navedel, da pa za svoj motor ne veš kako hlajenje ima ( in impeler ???), ker ga servisirajo mehaniki, pa ....
No vidiš, podatek o hladnem ohišju in pokrovu, je zelo dober.
LP
EVINRUDE 8 letnik 2001
LP modre glave
Z očetom sma poskušala zamenjati impeler na EVINRUDE 8, vendar nama ni uspelo sneti pete. Naj vam povem, da je bil motor 8 sezon rabljen v morski vodi in impeler je še prvi. Kaj je možno, da je vse skupaj zaribalo, ali ima morda motor kje še kak skrit vijak?
Do sedaj sma odvila tri vijake, peta je dobila malo "lufta" in se miga, sneti pa je ne gre.
Vasakhan
Z očetom sma poskušala zamenjati impeler na EVINRUDE 8, vendar nama ni uspelo sneti pete. Naj vam povem, da je bil motor 8 sezon rabljen v morski vodi in impeler je še prvi. Kaj je možno, da je vse skupaj zaribalo, ali ima morda motor kje še kak skrit vijak?
Do sedaj sma odvila tri vijake, peta je dobila malo "lufta" in se miga, sneti pa je ne gre.
Vasakhan
Sicer ne vem, kako ima narejeno 8 konjski, vendar Johnson/Evinrude so precej posebni pri razdiranju noge! Ročica, ki premika menjalnik se premika vzdolžno in se ne vrti, zato je pritrjena na drug način. To vez moraš posebej ločiti predno karkoli vlečeš narazen!!! Nekateri imajo vez ročice menjalnika dostopno preko pokrovčka na boku. Spet drugi (predvsem večji, tisti V4 od 90 KM naprej) imajo ta spoj pod pokrovom motorja. Prevri kako je s tem, ker v nasprotnem boš uničil vilice menjalnika!!! To pa ni poceni!!!
LP
LP
Preprosto vazmeš tisto gumo na strani noge ( nekje na sredini noge) dol. In odpustiš vijak, ki te zabode v oči. Nikakor pa ne uporabljaj pri tem kladiva, ker gre vse lepo narazen! Če boš udarjal s kladivom po kavitacijski plošči jo boš odlomil.
Pa še to naj dodam, ko boš to gumo enkrat dol vzel se zna zgoditi, da jo boš prej ali slej izgubil zato kupi rezervo!
My car detailing projects:
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... &start=460
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... &start=460
Ok, pripel vam bom blueprint od motorja, morda mi lahko tako "pokažete", kaj vse še moram narazen vzet.
Res sem vam hvaležen za pomoč.
LP, Vasakhan
link:
http://www.shrani.si/f/1k/RS/4md3v2Ca/dsc01963.jpg
Res sem vam hvaležen za pomoč.
LP, Vasakhan
link:
http://www.shrani.si/f/1k/RS/4md3v2Ca/dsc01963.jpg
Fanje takole je, sam sem imel suzuki 6-8 in mislim da je zadeva podobna. Ne držijo vijaki ki jih vidiš na antikavitacijski plošči ampak vijak s katerim prestavljaš(šaltaš) naprej in nazaj! Prestavljaj naprej in v vzratno in opazuj kateri se premika in služi za povezavo do menjalnika.Torej vijake noge nazaj tako, da ne visi na "menjalnem" vijaku in potem vzameš (ponavadi) dva 10 ključa in losaš matico in kontra matico narazen si zapomniš kje je (ko boš sestavljal nazaj)nato še ostale vijake in potem bi moralo iti. Vsaj upam, da je tako tudi pri Johnson-u. lahko pa da je dostop do tega vzvodnega vijaka tam kot je rekel Admin, se pravi odviješ pokrovček na boku noge.
Na nogi ni gumice, kjer bi se skrival vijak. Sem pa danes vzel pod drobnogled prestavno ročico, ker tudi sam sumim, da to v bistvu drži zadevo skupaj.
Ne znam tega narazen vzet. Odstranil sem tisto kovinsko palico, ki povezuje ročko od zunaj do notranjega mehanizma.
V bistvo je os od menjalnika na vrhu pritrjena na plastično(vsaj zgleda plastično) ploščico. V to plastično ploščico pa je potem prirjena kratka, kovinska palica, ki vodi iz motorja, do ročice za prestave.
Kako naj snamem plastično ploščico, da "osvobodim" menjalno os.
LP, Vasakhan.
P.S.: motor je danes obrnjen na glavo in dobro našprican z odvijačem. Naj dela čez noč.
Ne znam tega narazen vzet. Odstranil sem tisto kovinsko palico, ki povezuje ročko od zunaj do notranjega mehanizma.
V bistvo je os od menjalnika na vrhu pritrjena na plastično(vsaj zgleda plastično) ploščico. V to plastično ploščico pa je potem prirjena kratka, kovinska palica, ki vodi iz motorja, do ročice za prestave.
Kako naj snamem plastično ploščico, da "osvobodim" menjalno os.
LP, Vasakhan.
P.S.: motor je danes obrnjen na glavo in dobro našprican z odvijačem. Naj dela čez noč.
Ta stvar ne gre narazen vzet, zgleda se je vse skupaj zlepio v ripnah
Posnel sem "golo" mašino:
http://www.youtube.com/watch?v=waFNxfIB ... annel_page
Kaj pa zdaj?
Posnel sem "golo" mašino:
http://www.youtube.com/watch?v=waFNxfIB ... annel_page
Kaj pa zdaj?
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov