Impregnacija cerade

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
mirante
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a mirante » Sr Maj 28, 2014 16:43

Zadnji teden je na mojem jadranju veliko deževalo, a se je vmes med plohami šotorsko platno tudi posušilo in sem lahko sproti preskušal različne možnosti.
Tekstilni protektor je OK za šive na spray hoodu, ni pa se izkazal za impregnacijo šotorskega platna, iz katerega imam na barki narejeno podaljšano streho nad kokpitom, od sprayhooda nazaj.
Tudi impregnacijski spray za čevlje je zdržal le en dan, potem pa je začelo puščati.
Za šotorsko platno se je še najboljše izkazala "alanfordovska" rešitev z mastjo za čevlje, ki sem jo za začetek namazal na strehi tam, kjer se med jadranjem nabirajo luže in je tam zadržalo vodo. Tudi za šive je ta rešitev v redu, kot je pred leti napisal Mike.
Naslednjič, ko bom šel na barko bo torej z menoj še nekaj pločevink z mastjo za čevlje :)
Uporabniški avatar
Fojki
Viceadmiral
Kraj: Ljubljana - Barbariga

OdgovorNapisal/-a Fojki » Ne Okt 25, 2015 20:11

Pozdravljeni

Berem najboljsi forum v Slo 👍 ker ravno iscem nekaj pametnega za impregnacijo cerade sem opazil ,da je res veliko napisanega ampak nic konkretno mi lahko poveste kaj od narocenega oz kar ste narocili je tudi res drzalo oz kaj torej priporocate za impregnacijo katera res drzi npr vsaj tri mesece jun do avg npr in se tudi da dobiti v Slo ali narociti iz tujine.

Prav lepa Hvala Vam za pomoc pri odlocitvi .
Admiral
Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a Marcel_Mastnak » Ne Okt 25, 2015 20:51

Greš v merkur in kupiš čistilo in impregnacijo za cabrio strehe in se ravnaš po navodilih. Obnavljaš na 6 mesecev in uživaš. Če ta impregnacija ne drži potem je platno dotrajano in ga bo treba menjat.
Uporabniški avatar
markopr1
Poročnik fregate
Kraj: Slovenske Konjice - Funtana

OdgovorNapisal/-a markopr1 » Po Okt 26, 2015 08:30

jaz sem uporabil impregnacijo http://www.303produkti.si/spletni-nakup ... bric-guard. Predhodno sem spayhood in bimini opral, posušil in našprical impregnacijo. to sem naredil spomladi, ko sem opazil, da mi zadeva ne drži vode. do sedaj sem imel suho. Šivi pa so drug problem.
aleks09
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a aleks09 » To Okt 27, 2015 12:21

Iz "veselja" bom še tukaj prilimal:
Jaz sem tendo lepo očistil z gobico in porabil 2 x več inpregnacijskega namenskega spreja (kupljen v navtični trgovini v Červarju) kot bi bilo treba... Pa ni držalo čisto nič .. :twisted: .. matr .. namesto, da bi poslušal prijatelja.. je rekel: dvakrat - trikrat boš šprical in porabil isti dnar... bolje naredi novo in boš mel lepše in mir nekaj let.. in prav je imel... zato ... NOVO je NOVO in pleša in ostalo bo 100 % suho ...

PS: pa še bolj napeta je ko je NOVO...

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov