Nano antifouling - iščem poskusnega zajčka

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

MikaSlo
Kapitan

OdgovorNapisal/-a MikaSlo » Ne Jun 12, 2016 21:23

Meni se je zdelo pravtako nenavadno, saj sem vsako leto obnovil namaz in vse postoril, da bi bilo obraščanja čim manj...potem pa gledaš in opazuješ in jih kar nekaj in še eden, ki je identičen(starejši letnik)ni imel 0 gor, pa je bil minimalno obraščen...se človek vpraša...
Beneteau Antares 7.80
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Po Jun 13, 2016 10:55

pri barkah, ki so v vodi več mesecev ni primarna "zascita" pred algami, oziroma naj ne bi bila, ampak vodna zapora dna.
Sicer osebno menim, da vecje skode ne more biti v kolikor gre za 2 ali 3 mesece, saj se barka v ostalih mesecih sigurno posuši, ampak vseeno ni to to.
Torej za nekaj mesecev vsekakor epoxy primer in AF.
V kolikor boš naredil pravilno po postopku se ti tudi ne bo luščil vsaj 10 let. Če boš delal nekaj na hitro, ali bodo delali nekaj na hitro pa boš imel probleme... Vse prevečkrat vidim(največ čarterskih jadrnic), da ze po dveh letih peskajo ali lupijo dno, ker se vse lušči...

Ker pa ne morem iz svoje kože pa ti tudi toplo svetujem, da čoln zdaj ko je nov začneš primerno ščititi z voski, sealerji ali celo keramiko in ti ga ne bo treba polirati velikoooo let in bo, kot je danes(ali lepši). Če boš pustil, kot je bo cez 2 ali 3 leta coln ze vidno oksidiran in nikoli ne bo tak, kot je bil...
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 18 gostov