Predelava istranke P 500
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Imam pa še eno prošnjo.RAbil bi ideje za izdelavo klopi na barki.
Tudi sam veliko razmišljam kako naj pametno rešim klopi na barki. Za enkrat se mi še najbolj dopade rešitev kot jo ima Betina700. Če pa imaš še ti kakšno idejo, je bi pa tudi sam bil zelo vesel. Seveda pa je odvisno, za kakšen namen imaš barko. Za ribičijo pa mislim, da je kar ugodna varianta kot jo ima gurges 545 z zložljivimi klopmi.
Ljubitelji pasar imam info za angleško pasaro 5,20m, l 1985, s kabino in nadgradnjo, potrebna barvanja, je pa grobo pokitana, nova sedeža, stekla, jamaha 25, prikolica vse skupaj za 1K. Če vaju zanima kontakt na zs.
Sicer je plovil doma že preveč, ampak seveda me vse tako zanima:D in bi vseeno se še našel mogoče prostor. Pošlji mi kakšne slike, pa kje se nahaja ta barka, da jo malo pogledam. Lahko tudi na zs.
LP
Pa, da se malo oglasim, da ne bo kdo mislil, da je se je obnova ončala še pred začetkom.
Dela so v polnem teku, naredilo pa se je ta teden kar nekaj (boste presodili sami iz slik)
Najprej je bilo potrebno ločiti korito in kabino, saj je namen povišati barko za 10 cm...preden pa sačnete stokati, da barka ne bo več stabilna...ja v planu za izdelavo so tudi stabilizatorji (brk)...
...dvig kabine za predvidenih 10cm...
...zapolnitev luknje z peno...
...brušenje in oblikovanje pene do priprave za laminiranje in izgradnja prečnih ojačitev...
...ojačitev in popravilo palube...
...zlaminitan rob, ki je bil povišan in proba, če vse paše...
...leplenje poda...
...izdelava stranic v krmnem deli (vmes pa je še sledila poširitev krmnega dela, vendar nimam kake pametne slike)
Za konec pa še sledi zahvala uporabniku petjan in njegovemu delavcu za koristne nasvete in za material po normalnih cenah (če bereš, čakam, da vrnem uslugo s tistimi nastavki za vakumiranje)
LP
Dela so v polnem teku, naredilo pa se je ta teden kar nekaj (boste presodili sami iz slik)
Najprej je bilo potrebno ločiti korito in kabino, saj je namen povišati barko za 10 cm...preden pa sačnete stokati, da barka ne bo več stabilna...ja v planu za izdelavo so tudi stabilizatorji (brk)...
...dvig kabine za predvidenih 10cm...
...zapolnitev luknje z peno...
...brušenje in oblikovanje pene do priprave za laminiranje in izgradnja prečnih ojačitev...
...ojačitev in popravilo palube...
...zlaminitan rob, ki je bil povišan in proba, če vse paše...
...leplenje poda...
...izdelava stranic v krmnem deli (vmes pa je še sledila poširitev krmnega dela, vendar nimam kake pametne slike)
Za konec pa še sledi zahvala uporabniku petjan in njegovemu delavcu za koristne nasvete in za material po normalnih cenah (če bereš, čakam, da vrnem uslugo s tistimi nastavki za vakumiranje)
LP
- VirtoSailor
- Kontraadmiral
- Kraj: Velenje-Bunarina
Res super samo za pohvalt.Škoda da nisem vedel da prideš k Polancu,bi lahko šli na pir.
Pa če bi vedel, da si iz tistih koncev, bi pa rekli kakšno...
Polanc, če bereš, lahko vidiš, da pridno porabljam tista tvoja GRATIS bombažna vlakna, se super obnesejo
Odlicno. S povecanjem visine mislis pridobiti samo prostornino in visino v kabini ali imas se kak drug motiv?
Sicer pa kar pridno slikaj in objavljaj Wink
Zgodba z robom pa je sledeča...barka je bila po desni strani zbita in bi moral itak popravljat skoraj cel rob in tako sem se po stari slovenski logiki odločil, če že delam, pa naj bo tako, da se splača
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
Seveda si namenoma spravil rezervoarje pod pod tako, da boš - vsaj kadar bodo polni - precej kompenziral dvig težišča zaradi povišanja krova in nadgradnje.
Mogoče lahko pod podom najdeš prostor še za kaj težkega, zlasti na premcu. Če bi ne bili občutljivi na vodo (kaluža) in dolge kable do alternatorja in zaganjača, bi bili za to zanimivi akumulatorji.
Mogoče lahko pod podom najdeš prostor še za kaj težkega, zlasti na premcu. Če bi ne bili občutljivi na vodo (kaluža) in dolge kable do alternatorja in zaganjača, bi bili za to zanimivi akumulatorji.
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
-
bostjanpar
- Kapitan fregate
- Kraj: Lj-Črvar
pena za rob
Impresivno, iz skoraj podrtije bo nastala lepa barka s premišljenim konceptom!
Zanima me, katera pena je bila uporabljena za sredico dvignjenega roba. Kako se kaj oblikuje?
Hvala in LP.
Zanima me, katera pena je bila uporabljena za sredico dvignjenega roba. Kako se kaj oblikuje?
Hvala in LP.
Re: pena za rob
bostjanpar napisal/-a:Impresivno, iz skoraj podrtije bo nastala lepa barka s premišljenim konceptom!
Hvala in LP.
Uporabljam peno, ki se uporablja za sedvič konstrukcije, toplotno izolacijo,...je pa neke vrste polivretanska pena, da je poliester ne topi.
Se pa zelo lepo oblikuje in brusi, bolj kot kakšen stirodur ali pa stiropor, saj je bolj trda.
Ali ima kdo mogoče idejo s čim lepit to peno? Sam jo lepim s PUR peno, vendar je problem, ker se zelo slabo brusi (je preveč mehka), zato jo lepim ponekod tudi z zgoščenim poliestrom (bombažna vlakna), vendar je pa to preveč togo in krhko.
Kakršneka koli predoga bi bil zelo vesel.
Glede akumulatorjev sem pa tudi sam raznišljal, da bo eden ciklični namontiran v kljunu.
Pa hvala za spodbudne besede
LP
-
bostjanpar
- Kapitan fregate
- Kraj: Lj-Črvar
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov