Predelava istranke P 500

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
glens
Admiral
Kraj: ACI Ičići

OdgovorNapisal/-a glens » To Mar 29, 2011 15:42

Komercialno ime ti bol težko navedem ker sem to dobil po vezah iz ene firme na koroškem, ki nima maloprodaje, drugače pa kontaktiraj uporabnika petjan, on se ukvarja s takšnimi rečmi in ime vse sorte za predelavo poliestra in vem, da ti lahko zrihta tudi to peno.

LP
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

Re: pena za rob

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » To Mar 29, 2011 15:48

glens napisal/-a:Glede akumulatorjev sem pa tudi sam raznišljal, da bo eden ciklični namontiran v kljunu.

Potem popazi, da bo kablovje imelo dovolj velik presek (zlasti kabli za polnjenje, kjer je tok razmeroma velik in bo razdalja ena daljših), da te ne bo brez veze zezal padec napetosti.
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Uporabniški avatar
glens
Admiral

OdgovorNapisal/-a glens » To Mar 29, 2011 15:56

Potem popazi, da bo kablovje imelo dovolj velik presek (zlasti kabli za polnjenje, kjer je tok razmeroma velik in bo razdalja ena daljših), da te ne bo brez veze zezal padec napetosti.

Mislim, da ne bi smelo biti to problem (seveda ob primernem preseku kablovja), saj sem podobno naredil pri drago fiesta 540 in se je to zelo dobro obnese. Teh nekja kg v kljunu se je pri tem čolno zelo pozitivno poznalo pri plovbi.
Uporabniški avatar
glens
Admiral

OdgovorNapisal/-a glens » Ne Apr 03, 2011 14:37

Še ena slika, o včerajšnjem delu...

Slika

...nadaljevanje drugi vikend. Dela bi lahko potekala hitreje, vendar imam na razpolago za delo le vikende. :(

LP
Uporabniški avatar
hrošč
Admiral
Kraj: Ljubljana - Vrsar

OdgovorNapisal/-a hrošč » So Apr 30, 2011 22:27

Prejsnje dni sem imel priloznost na Pasmanu poslikati tisto dalmatinko in njeno predelano "ritko". Sliki sta sicer slabsi, po mnenju kolega pa bi morala biti linija spojlerja ravna, ne pa zavita navzgor. Ampak malo za orientir, ce ti slucajno kaj pomaga.

Slika

Slika
vladimir
Kapitan

OdgovorNapisal/-a vladimir » So Apr 30, 2011 22:41

Zanima me ali je ta motor na dalmatinki v redu nameščen,ali je prenizko.
Uporabniški avatar
glens
Admiral

OdgovorNapisal/-a glens » Ne Maj 01, 2011 13:11

Hvala za slike!

Spojler že ima obliko, tidi brk že ima osnovne linije, dela lapo napredijejo, vendar malo bolj počasi kot pa je bilo vo štarti. Je bilo doma potrebno poštimat še bazen in ga napolnit ter pripraviz za sezono, vmes sem še malo skočil v rovinj in jo bolj malo časa ostalo za barko. Poleg tega pa čakam dizajnetko, da jahko začnem spoljer rezat in obliovat po skicah. Vse sem pridno slikal in sem pred nekaj dnevi žežel nalepit slike, ko pa sa je kartica od fotoaparata sesula, tako da sem ostal brez vseh slik. :evil:

Brugače pa barka lepo in počasi napredule.

Bi izkoristil temo še za eno vprašanje. Pred kratkim sem kolegu prodal en manjši gliser in ker on ni tako vešč pri urejanju papirjev oz. je zelo zaseden in rabi čoln samo za 14 dni na morju, sem jaz ostla lastnik 1/24 čolna. Sedaj pa me zanima, ali lahko urejam vse papirje (registracija, zavarovanje, vinjeta itd.) sam brez njega, glede na to da sta dva lastnika čolna? Ali morata biti vedno za vse uradnsti oba prisotna?

LP
Uporabniški avatar
bolid
Admiral
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bolid » Ne Maj 01, 2011 21:00

glens napisal/-a:Bi izkoristil temo še za eno vprašanje. Pred kratkim sem kolegu prodal en manjši gliser in ker on ni tako vešč pri urejanju papirjev oz. je zelo zaseden in rabi čoln samo za 14 dni na morju, sem jaz ostla lastnik 1/24 čolna. Sedaj pa me zanima, ali lahko urejam vse papirje (registracija, zavarovanje, vinjeta itd.) sam brez njega, glede na to da sta dva lastnika čolna? Ali morata biti vedno za vse uradnsti oba prisotna?

LP

Iz lastnih izkušenj ti povem, da lahko vse urediš sam :!: , pa čeprav si manjši lastnik plovila, kot tvoj prijatelj :wink:
Ure dnevi leta tečejo....
Uporabniški avatar
glens
Admiral

OdgovorNapisal/-a glens » Ne Maj 01, 2011 21:49

Bolid, hvala za odgovor.
Uporabniški avatar
glens
Admiral

OdgovorNapisal/-a glens » To Maj 17, 2011 09:33

No pa je napočič čas, da spet naložim nekaj slik. Vmes sem pripravljal še bazen za letošnjo sezono, tako da je ostalo malo manj časa za barko, pa če fotoaparat je crnko vmes. Tako, da sedaj slikam kar s telefonom.

Začel sem z izgradnjo spojlerja, vendar nimam vmesnih slik, saj kot sem že omenil +, je sony čer rakom žvižgat.
So pa kasneje nastale te slike:

Slika

Slika

Slika

Slika

in nato je potakala izgranja prostora, kjer pride motor:

Slika

Slika

pa še ena razmetana od zgoraj navzdol:

Slika

LP
Uporabniški avatar
jonyyy
Viceadmiral
Kraj: primorska

OdgovorNapisal/-a jonyyy » To Maj 17, 2011 09:56

Bravo zgleda super.
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » To Maj 17, 2011 19:08

Slika
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Rookie
Kontraadmiral
Kraj: Ljubljanski kotliček

OdgovorNapisal/-a Rookie » To Maj 17, 2011 23:30

WOW :shock: :shock: pa ti se ne hecaš... si mi rekel da ''malo'' predeluješ... kako bi pa izgledalo če bi fejst predelavu :D
Če ne gre, vzamem večje kladivo.
Uporabniški avatar
glens
Admiral

OdgovorNapisal/-a glens » Sr Maj 18, 2011 09:06

Rookie napisal/-a:WOW :shock: :shock: pa ti se ne hecaš... si mi rekel da ''malo'' predeluješ... kako bi pa izgledalo če bi fejst predelavu :D

To bi zgledlo pol pa tk kot maš ti napisano v podpisu: Če ne gre, vzamem večje kladivo. :D

Drugač pa sem s hladilnikom zelo zadovoljen, sem ga temeljito prečistil in sedaj je kot nov, hladi pa odlično :D

LP
Uporabniški avatar
glens
Admiral

OdgovorNapisal/-a glens » Ne Avg 14, 2011 14:29

No sedaj ko je poletje so dela zaradi dopusta in ker imam še kakšno plovilo, malo zastala, v jeseni pa s polno paro naprej.

Na mornarju sem zasledil oglas za Tohatsu 25/70 in mi ta motor zelo diši. Čeprav že imam Yamaho 25/50, dodatna moč nikoli ne škodi.
Sam imam enega Tohatsu 25 letnik 75 pa moram povedat, da je to neuničljiv motor.

Tale motor pa mi diši zato, ker ga na HR sploh ne bi vpisval, ker že imam vpisanega Tohatsu 25 in tako na bi imel nobenih problemov.

Sedaj pa me zanima, ali je z novejšimi tudi tako, ali imajo kakšne posebne hibe. Vesel bom kakršnekoli informacije v zvezi z tem motorjem.

PS: Malo mi je čudna kombinacijai 25/70...

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov