Pozdravljeni.
Kupil sem električno sidrno vitlo ameriškega proizvajalca powerwintch. Problem je nastal ko sem hotel zamenjati vrv za verigo 6mm se le ta zatika.
Po podatkih naj bi šla 1/4 " veriga gor. Katera je najbolj primerna in po katerih standardih.
http://www.boatmartusa.com/products/Pow ... dlass.html
l.p. Franci
Veriga vroče cinkana
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Veriga vroče cinkana
Kdaj gremo spet na morje?
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Sidrno vitlo uporablja kalibrirano verigo. Vitla za EU imajo verižnike kalibrirane v metričnem sistemu, Vitla za USA trg pa v colskem.
Imaš dve možnosti.
1. Kupi še verigo v ZDA. Slaba stran je ta, da boš dal za poštnino 8x toliko kot si prišparal z nakupom v ZDA.
2. Kupi metrični verižnik. Tukaj pa je problem ker dvomim, da za to vitlo sploh obstaja!
Bi kaj dodal, pa sem se odločil, da v nadaljevanju ne napišem ne komentarja, ne nauka tega nakupa.
LP NT
Imaš dve možnosti.
1. Kupi še verigo v ZDA. Slaba stran je ta, da boš dal za poštnino 8x toliko kot si prišparal z nakupom v ZDA.
2. Kupi metrični verižnik. Tukaj pa je problem ker dvomim, da za to vitlo sploh obstaja!
Bi kaj dodal, pa sem se odločil, da v nadaljevanju ne napišem ne komentarja, ne nauka tega nakupa.
LP NT
Odgovor si že napisal: Po podatkih naj bi šla 1/4 " veriga gor.
Cola je cola, meter je meter. Isto, kot če bi spračeval, da imaš matico 1/4 " in katri vijak potrebuješ.
Če boš dal metrično verigo ti bo preskakovala oz. ko ti preskoči ti kar vsa veriga ˝steče˝ do konca. Če pa imaš hitre reflekse, boš še kakšen prst tam pustil.
Colsko verigo boš verjetno drago plačal. Najbolje bo, da menjaš ˝barbutin˝ na vinču.
Cola je cola, meter je meter. Isto, kot če bi spračeval, da imaš matico 1/4 " in katri vijak potrebuješ.
Če boš dal metrično verigo ti bo preskakovala oz. ko ti preskoči ti kar vsa veriga ˝steče˝ do konca. Če pa imaš hitre reflekse, boš še kakšen prst tam pustil.
Colsko verigo boš verjetno drago plačal. Najbolje bo, da menjaš ˝barbutin˝ na vinču.
Kdo je na strani
Po forumu brska: pblaz in 1 gost