Motor izgubi moč nato pa spet oživi ...
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Motor izgubi moč nato pa spet oživi ...
Danes se mi je prvič zgodilo, da je motor pri 3/4 gasa na trenutke izgubil moč. Moč motorju je padla do meje, ko bi moral že ugasniti nato pa kot bi ga nekaj pičilo je spet delal OK. Motor je spet normalno deloval in dal vse od sebe tako, da je bila tudi vožnja normalna. Normalna do trenutka, ko se je stvar ponovila. To ponavljanje je postajalo čedalje pogostejše a motor ni nikoli ugasnil saj, ko bi že moral je spet oživel. Motor je Mercury 50, 2T, 4C, avtomix olja.
Ali je možen vzrok dotankanje goriva modri 98 (20 litrov) saj ponavadi vedno tankam zelenca 95 a ker ni bilo druge sem pač tankal 98.
Dolil sem še 5 l goriva, ki sem ga imel za rezervo v kanti v kateri je bilo prej olje za motor (avtomix). Toda tega nekaj olja, ki ga je ostalo v kanti se ne bi smelo poznati v polnem 60 l rezervoarju.
Predvsem me bega to saj sem iz Raba prišel normalno na Krk kjer sem dotankal (98 ) in se nato vrnil na Rab. Problem je nastal šele par ur po tistem, ko sem z mularijo zganjal vodne športe.
Je možno da je krivo tistega nekaj olja, ki ga ni bilo niti za dno kozarca ali gorivo 98.
Nič mi ni jasno saj nobena stvar ne bi smela vplivati na delovanje motorja in tudi med Krkom in Rabom ni bilo težav ...
Ali je možen vzrok dotankanje goriva modri 98 (20 litrov) saj ponavadi vedno tankam zelenca 95 a ker ni bilo druge sem pač tankal 98.
Dolil sem še 5 l goriva, ki sem ga imel za rezervo v kanti v kateri je bilo prej olje za motor (avtomix). Toda tega nekaj olja, ki ga je ostalo v kanti se ne bi smelo poznati v polnem 60 l rezervoarju.
Predvsem me bega to saj sem iz Raba prišel normalno na Krk kjer sem dotankal (98 ) in se nato vrnil na Rab. Problem je nastal šele par ur po tistem, ko sem z mularijo zganjal vodne športe.
Je možno da je krivo tistega nekaj olja, ki ga ni bilo niti za dno kozarca ali gorivo 98.
Nič mi ni jasno saj nobena stvar ne bi smela vplivati na delovanje motorja in tudi med Krkom in Rabom ni bilo težav ...
Pozejdon,
Grem spet na morje, da se spomnim kako diši morski zrak, da vsaj malo znebim se vsakdanjih debat ...
Grem spet na morje, da se spomnim kako diši morski zrak, da vsaj malo znebim se vsakdanjih debat ...
Enako mislim tudi sam oz mislim, da bencin in olje nista. Zagotovo tudi voda ne saj nima kje zraven priti razen, če je že v bencinu na črpalki. Smet bi bila tudi težko saj gre gorivo preko dveh filtrov predno pride do frgazarjev. Bom pa preventivno razdrl frgazarje jih očistil in nato videl kaj sledi.
Jeba je, ker sem se ravno odločil prodati oz. menjati čoln za večje. Nisem pa tak, da bi ga dal od sebe ne čoln ne motor, če ni tipi top.
Jeba je, ker sem se ravno odločil prodati oz. menjati čoln za večje. Nisem pa tak, da bi ga dal od sebe ne čoln ne motor, če ni tipi top.
Pozejdon,
Problem je, ker vžge in laufa normalno in dokler se ne pelješ je vse OK. Krivit ga začne šele čez čas ponavadi takrat, ko si že oddaljen od obale in se že vidiš kako mahaš mimovozečim za pomoč...
Nič, doma preventivno spucam vplinjače, izpraznim tank, zamenjam gorivo in bom videl pri čem sem.
Nič, doma preventivno spucam vplinjače, izpraznim tank, zamenjam gorivo in bom videl pri čem sem.
Pozejdon,
Preveri še cevke za gorivo,po čolnu in motorju.Men se je dogajalo,če sem plul počasi 10 min ali več,mi je motor hotel trokirati,in ko sem mu dodal gas,se najprej ni odzval in ga je zamorilo,potem pa je potegnil kot bi se mu zmešalo.Ampak to je bilo samo če sem kar nekaj časa plul počasi.Nato sem odkril cevke iz rezervarjev do motorja da so v slabem stanju.Bile so stare in zelo trde in tam kjer je nataknjena je malo zrak vleklo.
Po zamenjavi vseh cevi,dela vse kot mora.
Po zamenjavi vseh cevi,dela vse kot mora.
Čoln je letos obnovljen in je vse zamenjano tako elektrika kot cevi. Od starega so dejansko ostale le komandne jeklenice in volanska ... Motor je tudi OK in je delal tipi top do tankanja na Krku. V bistvu še vso pot nazaj na Rab nato se je pa začelo. Še dobr, da smo vsaj nazaj prišli brez težav.
Je pa res, da se je to začelo dogajati na ne ravno mirnem morju večinoma takrat, ko je čoln že malo nabijal valove ... Samo to spet nima veze.
Je pa res, da se je to začelo dogajati na ne ravno mirnem morju večinoma takrat, ko je čoln že malo nabijal valove ... Samo to spet nima veze.
Pozejdon,
FERGAZERJI, meni je Yamaha počela isto, pa smo podrli vse od fergazerjev do elektike (V MAGNETU JE BILO VSE OK) videli smo pa smeti v vseh čašicah fergazerjev! Tvoj problem je pomoje, da 1 cilinder zgubi gorivo in posledično ovira delovaje motorja, zato tudi ne crkne (3 cilindri so še vedno dovolj za tek motorja).
Morda pa je tudi kakšna napaka na kateri od svečk (se zgodi serijska) in potem vso stvar štopa, samo je malo verjetno!
Morda pa je tudi kakšna napaka na kateri od svečk (se zgodi serijska) in potem vso stvar štopa, samo je malo verjetno!
In next five years I wanna have Bayliner 2052LS!!!
Spucal bom frgazarje in zamenjal svečke. To je stvar, ki jo lahko naredim sam, če še vedno ne bo delalo pa vabi servis.
Še vprašanje ...
Svečke so na standardni ključ le da so ravne in nimajo tistega jezička za iskro. Podobno so kot pri starih elektro varovalkah. Mogoče kdo ve, če se jih, da dobiti v standardnih trgovinah?
Slika ...
Svečke se imenujejo BUHW 2
Še vprašanje ...
Svečke so na standardni ključ le da so ravne in nimajo tistega jezička za iskro. Podobno so kot pri starih elektro varovalkah. Mogoče kdo ve, če se jih, da dobiti v standardnih trgovinah?
Slika ...
Svečke se imenujejo BUHW 2
Nazadnje spremenil Pozejdon, dne To Jul 17, 2012 21:27, skupaj popravljeno 2 krat.
Pozejdon,
Mislim, da sem napako odpravili. Smet v tanku je mašila cevko in s tem posledično ovirala dotok goriva ... V pomoč mi je bila omemba pumpice saj, ko sem jo enkrat tudi sam napumpal je delovalo. Upam, da bo sedaj spet tipi top.
Pozejdon,
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov