sem študent iz Maribora in ta forum spremljam že dalj časa, čeprav se v debate nisem aktivno vključeval. V nedeljo sem nabavil tole:
''Passim'' je dolg slabe štiri metre, leto izdelave in proizvajalec nista znana, oplata je iz 6mm mahagonijeve vezane plošče.
Takoj sem začel z obnovo:
Potrebujem pa nekaj nasvetov:
Vezana plošča je na konstrukcijo pritrjena z vijaki, ampak jaz bi pred pritrjevanjem namazal tudi z lepilom. Verjetno bo najboljši nek epoksi? katerega priporočate in kje se dobi? Naj s tem tudi zatesnim spoje?
V originalu so bili uporabljeni medeninasti vijaki. Se jih kje dobi?
Brusil bom z vibracijskim brusilnikom. Katere gradacije papirja priporočate? Bo 80-100-120 ok? Moram na kocu še na roke, v smeri vlaken?
Manjše napakice bi rad rad kital z nekim kitom ki bi bil podobne barve kot bo mahagonij. Se to dobi? Kje?
Slišal sem da se da les tudi razlužiti (abbeizen), kar ga razbarva in potem ponovno lužiti, da je ves enakomerne barve. Mi priporočate da to naredim? Kje se dobi material in kakšen je postopek?
Na koncu pride gor kvalitetni brezbarvni lak. Katerega priporočate in koliko nanosov?
Pa še glede motorja, za začetek imam namen dat gor Tomos 18. Vem da ga lahko registriram samo če je nekoč že bil registriran, ampak kako naj to ugotovim? Lastnik mi je rekel, da se mu zdi da je mogoče že bil..Se da to kje preverit?
To so stvari ki me zanimajo, upam, da bom tukaj dobil odgovore.
Hvala in mirno morje