YAMAHA 15 2T TROKIRA

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

melinek
Štabni vodnik

YAMAHA 15 2T TROKIRA

OdgovorNapisal/-a melinek » To Jul 31, 2012 22:44

Pozdravljeni, imam problem z Yamaho 15 2T, vžiga z prve in tudi zglisiračoln z prve, ko se malo segreje pa začne trokirat. z 3/4 gasa glisiraš, pol pa jo naenkrat začne trosit in kot da nima ve polne moči, spustiš gas da se skoraj ustavi, ko ga ponovno naviješ, ga en čas matra in trosi, pol pa zglisira.
Menjal svečke, očisti filter goriva, ne vem več kaj naj naredim, čoln in motor sem prodal, zdaj pa problemi.

Prosim za kakšen nasvet :idea:
Uporabniški avatar
Piki
Admiral
Kraj: Ljubljana-Opatija

OdgovorNapisal/-a Piki » Če Avg 02, 2012 11:13

Elektrika (vžigalni tuljavi, kapici svečke, kabla med tuljavo in svečico). Malo preglej.
Uporabniški avatar
Gaso
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Gaso » Pe Avg 10, 2012 23:39

Lahko je tudi umazanija v vplinjaču, jaz bi prvo tega očistil z kompresorjem, ker če iz šalčke nisi izpustil bencin, je velika verjetnost da imaš dizo začepljeno, ker pa vžge brez problema, pa bi rekel da je druga diza za prosti tek čista.
poky¸
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a poky¸ » Po Avg 13, 2012 08:06

Če motor sam dela mešanico, predlagam, da najprej preveriš nivo olja.

Tudi sam sem imel pred leti podobne probleme z Yamaho 30. Motor je nekaj časa deloval normalno, nakar je začel trokirati. Svetila je lučka za temp/olje. Posoda z oljem je bila do polovice napolnjena, tako da sem sklepal da olje ni problem. Po nekaj dneh razbijanja glave, sem čoln enostavno naložil na prikolico (Premantura) in gas v Trzin k Rožeju.

Vse kar je naredil je natočil olje do vrha in problem je bil rešen.

Sedaj vsakemu, ki "pojamra", da Yamaha trokira najprej svetujem da dotoči olje. :)

Lp,
P
Uporabniški avatar
marcus
Admiral

OdgovorNapisal/-a marcus » Po Avg 13, 2012 08:11

Star štos, ker na koncu je vsak problem, s katerim si razbijaš glavo na morju, nepredvidljivo zelo enostaven :idea:
LP
no rain, no rainbow

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov