suzuki dt85
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
suzuki dt85
Pozdravljeni!
Imam motor za čoln suzuki dt85 letnik 81 ki pa že dalj časa stoji, ker bi ga rad pognal da vidim če dela me zanima kako se naj zadeve lotim da ne bom naredil več škode kot koristi.
ali naj v celindre nalijem kakšno olje ali kaj mi priporočate?
hvala za odg,
Imam motor za čoln suzuki dt85 letnik 81 ki pa že dalj časa stoji, ker bi ga rad pognal da vidim če dela me zanima kako se naj zadeve lotim da ne bom naredil več škode kot koristi.
ali naj v celindre nalijem kakšno olje ali kaj mi priporočate?
hvala za odg,
1. če je zadeva res dolgo stala bi jaz prev vžigom preveril impeler. Povsem jasno je, da moraš tak motor vžgati v lavorju ali s pomočjo slušalic, ki mu dovajajo vodo. Če je impeler zapečen oz. sprhnjen bo razpadel in koščki ti lahko zamašijo hladilne kanale v bloku, kar je potem zelo težko sanirati oz. je lepa štala.
2. zamenjaj olje v peti.
3. odšraufaj sveče
4. v vsak cilinder nalij štamprle olja (kar tistega za mešanico oz. mazanje motorja če je avtomix)
5. verglaj brez sveč, da olje razmeče po motorju
6. če so sveče ok, jih našraufaj noter
7. napumpaj frišno gorivo (verjetno mešanico) in nalij frišno olje če je avtomix (prej spumpaj starega ven)
8. malo čoka in vžig
9. Ko vžge bo dimna bomba, kar je glede na točko 4 ok.
10. Kontrolni curek vode mora biti.
11 to je to
2. zamenjaj olje v peti.
3. odšraufaj sveče
4. v vsak cilinder nalij štamprle olja (kar tistega za mešanico oz. mazanje motorja če je avtomix)
5. verglaj brez sveč, da olje razmeče po motorju
6. če so sveče ok, jih našraufaj noter
7. napumpaj frišno gorivo (verjetno mešanico) in nalij frišno olje če je avtomix (prej spumpaj starega ven)
8. malo čoka in vžig
9. Ko vžge bo dimna bomba, kar je glede na točko 4 ok.
10. Kontrolni curek vode mora biti.
11 to je to
Nazadnje spremenil kasaudio, dne To Apr 09, 2013 13:37, skupaj popravljeno 1 krat.
suzuki dt85
evo sem se še malo poinformiral pri lasniku tega motorja,
motor naj bi bil ustrezno očiščen in korzerviran.
danes sem v celindre nalil mešanico in parkrat obrnil motor.
za zagon pa ga bom moral priklopiti na akumolator.
motor ne morem postaviti v sod ker je premajhen.
a bo kej narobe če ga poženem brez vode, saj se veternica in kar je zraven lahko prekine.
skratka zanima me samo če sploh dela.
še kakšen komentar?
a bo kej narobe če ga poženem brez vode, saj se veternica in kar je zraven lahko prekine.
še kakšen komentar?
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
Re: suzuki dt85
matej1983 napisal/-a:evo sem se še malo poinformiral pri lasniku tega motorja,
še kakšen komentar?
Z vetrnico je mislil propeler, eliso...
Motor rabi vodo ne za to, da v njej teče propeler, ampak predvsem zato, ker z njo hladi motor. Tako omenjene 'slušalke' namestiš na odprtine, kjer motor jemlje vodo za hlajenje in njihov priključek priklopiš na vodo, tako da hlajenje lahko dela, če nimaš soda.
Motorja ne smeš zaganjati brez vode, ki jo rabi za hlajenje, sicer bo tudi če je zdaj brezhiben, postal neuporaben.
Po tem, kar si napisal, je videti najbolje, da najdeš koga, ki je to že počel in ve kaj dela, mu poveš kaj si doslej z motorjem naredil (da bo vedel, če mora kaj za tabo popraviti - glede na to, da si napisal, da si že nalival mešanico v cilindre namesto olja za mešanico) in potem pri njem vidiš, kako se to naredi prav za drugič.
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
suzuki dt85
ja za veternico sem mislil propeler oz eliso kot si napisal.
motor ima drugače 3 celindre in je dvotakten, zato sem mu tudi dodal mešanico v celindre.
Mam 200 litrski sod sam je premajhen,premali fi večje posode pa res nimam.
kje se pa dobijo te slušalke in koliko stanejo če gdo ve?
motor ima drugače 3 celindre in je dvotakten, zato sem mu tudi dodal mešanico v celindre.
Mam 200 litrski sod sam je premajhen,premali fi večje posode pa res nimam.
kje se pa dobijo te slušalke in koliko stanejo če gdo ve?
matej1983 napisal/-a:kje se pa dobijo te slušalke in koliko stanejo če gdo ve?
tudi jaz mislim da je bolje da zadevo prepustiš kakemu ki je že slišal za slušalke za izvenkrmne motorje
In da je 200l sod premajhen za sprobat 85 KM motor ? hmmmmm
suzuki dt85
sem že našel omenjene slušalke.
v sod pa res ne gre.
v sod pa res ne gre.
matej1983 napisal/-a:sem že našel omenjene slušalke.
v sod pa res ne gre.
Pol pa ni kej, slušalke gor in sprobat . Če kontrolnega curka ni pa takoj ugasnit, ne veš če je sploh dober impeler, če je noter bo pognal vodo, kar razpadel ne bo, ker impeler se obrablja pri največ pri polni obremenitvi ko se najbolj vrti,....in tudi če je noter , se v hladilnih kanalih se radi zaredijo pajki in podobna golazen...! Sicer pa tudi če dela par sekund brez hlajenja ni panike.....da se ne bo špreveč sekiral če bo delal 3 sekunde in ne bo vode....
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov