Hvala in lep morski pozdrav.
mercruiser 5.0 efii
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
mercruiser 5.0 efii
Pozdravljeni nahajam se v srimi na dopustu. Moj mercruser pa me rahlo pusca na cedilu. Nevem vec v cem bi bil problem, motor v prostem teku ne tece na svojih 750 obratov in mi vgasuje. Na servisu so mi rekli da bi lahko bila bencinska pumpa ceprav se jaz bolj nagibam k senzoru za dovod bencina in zraka, saj motor ko se peljem dela dobro in je zelo odziven. Ima kdo kaksno idejo, in ce je res kot pravijo mojstri tukaj bencinska pumpa, kaksna je cene le te pri nas. Tukaj mi je govoril o 350 eurih plus tega da ima s tem 8 ur dela ker more cel motor vzet iz colna
to pa mi ravno nebi bilo po godu. Prosim vas za pomoc in kaksen nasvet, morda pa bi se lahko kdo oglasil in bi le to skupaj pogledala.
če ti ni predaleč je na Murterju(mesto Murter) original Mercruiser serviser(glavni uvoznik z dolgoletnimi izkušnjami),pred kratkim bil tam zaradi ene malenkosti-res mojster!
Je pa direktno v zalivu ob marini zunaj plapolajo Mercury zastave ima privez,mojega je rešil kar na vodi.
00385/914445543-Ante
Lp.
Je pa direktno v zalivu ob marini zunaj plapolajo Mercury zastave ima privez,mojega je rešil kar na vodi.
00385/914445543-Ante
Lp.
Hmmm nevem res, danes sem ga nekaj nastavljal in sedaj ga v prostem teku zaganja iz slabih 400 obratov na 1200
nevem vec kaj naj, je kateri od morjeplovcev tukaj v blizini vodic da bi skupaj pogledala? Ker tem serviserom vec ne zaupam oni vstrajajo pri benz pumpi, saj bodo tu najvec zasluzili, moje mnenje...... Kje pase nahaja ta mali filter na aci ventilu?
Pozdravljen,
jaz sem imel že 2x problem z gorivom, ki sem ga tankal na bencinski črpalki v VODICAH in enake simptome kot jih opisuješ. Porabil sem gorivo in natankal novega in je bilo OK. Zgleda, da je bilo preveč vode v gorivu in je pod "štang gasom" ugašal, ko pa si se peljal je bilo OK
Aja motor 5.7 EFI
lp,
jaz sem imel že 2x problem z gorivom, ki sem ga tankal na bencinski črpalki v VODICAH in enake simptome kot jih opisuješ. Porabil sem gorivo in natankal novega in je bilo OK. Zgleda, da je bilo preveč vode v gorivu in je pod "štang gasom" ugašal, ko pa si se peljal je bilo OK
Aja motor 5.7 EFI
lp,
Romzi gorivo je bilo v tanku ko s3m kupil coln, no sedaj sva se s tastom peljala ko sem glisiral na 2,5k obrati in nekje 23 vozli je bilo ok cim pa sem ga dal na 1,5k obratov pa je cukal in izgublajl ter spet dodajal gas, kot da ne dobi goriva in ga potem spet dobi, bi res lahko bila to benz pumpa? Jekdo da bi lahko prisel pogledat in diagnosticirat da nebom hrvatom tukaj nevem kolko placeval in bo isto. Prosim.
romzi napisal/-a:Pozdravljen,
Aja motor 5.7 EFI
lp,
Tudi meni je delalo probleme ko sem tankal na tej pumpi v Vodicah. Meni je pa smeti noter nabasalo. V Tribunju so me šlepali in v marini spumpali ven sranje.
Evo mislim da sem diagnosticiral vse skupaj. Problem je najverjetnejse v tps senzorju, saj ko le tega odklopim motor zacnd lepo delati na 1000 obratih kar je seveda narobe ampak on krene in dela ter je odziven, ko pa ga spet priklopim pa ga takoj zadusi oz motor vgasne, trorej ta potencimeter ne deluje pravilno, se strinjate ali sem v zmoti?
Evo po nasvetu jucce sem kupil tps senzor ga menjal in hmmm s3 vedno isti krizi in tezave tudi iac dela normalno sem ga snel svistil in dal nazaj, cist lepo gre ven in noter ko je vstavljen nazaj,..... pomagajte mi prosim... bi lahko bilo da je sla bencinska pumpa v maloro, ali pa je mogoce kaksna cev pocena? Ima lahko benz pumpa tudi manjsi pritisk zaradi pocene cevi ali zaradi kaksne svinjarije ki se je nabrala v benz sistemu? Naj opomnim da je tank poln in se lanski bencin :/ prosim za kak nasvet da porihtam to mojo banjo.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov