Zakaj je volan tako trd?

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

simon74
Štabni praporščak
Kraj: Kranj

Zakaj je volan tako trd?

OdgovorNapisal/-a simon74 » Če Jul 25, 2013 07:19

Zdravo,
menjal sem polža za volan , na srečo sem dobil enakega kot je bil obstoječi,menjava je potekala hitro,nataknil volan,malo še namazal in gas.Vendar je volan precej trd ,kot prejšni,so problemi pri parkiranju in pristajanju.
V čem je problem ?
Hvala
Mirno morje ne naredi izkušenega mornarja.
Uporabniški avatar
Pozejdon
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Pozejdon » Če Jul 25, 2013 07:58

Lahko je suha pletenica ali pa v kakšnem ovinku preveč našponana. Lahko je problem tudi na motorju. Poglej kako se premika, ko ni priklopljen na vodilo. Možno je, da je tudi na motorju suho in bo potrebno namazati in razgibati. Poglej na motorju imaš kar na nekaj točkah niplne za podmazovanje in pri mazanju ne šparaj masti. Ko je masti dovolj ven leze iz vseh odprtin.

Za pletenico boš pa videl, ko boš vrtel volan in ko nanj ne bo priklopljen motor.

Po moje je zapacana pletenica.
Pozejdon,
Grem spet na morje, da se spomnim kako diši morski zrak, da vsaj malo znebim se vsakdanjih debat ...
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Če Jul 25, 2013 09:07

Pri meni je bil problem pri motorju, ni pomagalo čez niple ker je bilo notri suho kot poper.
Jen bilo treba razstaviti makino, vse, vzeti ven agregat, peto dol, ohišje motorja, da sem dal potem na prešo, da so sploh dobili narazen zadevo, sedaj ga veter premakne:)
Kapitan Lojze
Višji vodnik
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Kapitan Lojze » So Jul 27, 2013 19:50

Pri meni je vsako leto problem tam, kje gre pletenica skozi nosilec motorja. Tam mi vedno nekoliko zarjavi. Torej odkopim zajlo, jo potegnem ven, ter s dovolj dolgo palico ali čim podobnim dobro očistim in namažem. Potem se motor lepo vrti. Predlani tega pač nisem naredil, lani je začelo malo preskakovati na volanu, letos sem mehanizem tudi jaz menjal..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti