Pri pripravi plovila na sezono sem ugotovil, da se Z pogon z prosto roko premika levo in desno, ne da bi se volanski obroč obrnil, skratka ima cca 5 cm lufta na levo ter desno. Pogon je alpha I. Ali mogoče kdo ve kaj se da narediti da to odpravim, saj bi bilo po moje zelo nerodno, da ko dodaš plin, ti plovilo spremeni smer oz. ko ga odvzameš peta zapleše...
Hvala!
Lp
Z pogon ima "luft"
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Pozdravljeni!
Jaz sem nov lastnik plovila z peto Alpha one in imam isto težavo. Luft levo desno 5 cm. Mogoče ve kdo kako bi to napako odpravil. Malo sem gledal za motorjem in bi bilo mogoče samo zajlo za zategnit. Mehanik mi je reku, da ko bo motor prižgan bo prijela hidravlika pa ni tako.
Prosim za kak nasvet?
Jaz sem nov lastnik plovila z peto Alpha one in imam isto težavo. Luft levo desno 5 cm. Mogoče ve kdo kako bi to napako odpravil. Malo sem gledal za motorjem in bi bilo mogoče samo zajlo za zategnit. Mehanik mi je reku, da ko bo motor prižgan bo prijela hidravlika pa ni tako.
Prosim za kak nasvet?
Sem napisal zgoraj, da ima vsak malo lufta!!! Ne se sekirat in ne barke enačit z avtomobilom, kjer v zadnjih 20 letih res ni več lufta na volanu...
Če pa te tako hudičevo moti, pa stane rešitev enih 1000 EUR. Zajlo zamenjaš s hidravličnim prenosom, batnico cilindra pa prilagodiš, da paše na Z pogon. Nasvet? Ne počni tega, ker nima smisla!
Če pa te tako hudičevo moti, pa stane rešitev enih 1000 EUR. Zajlo zamenjaš s hidravličnim prenosom, batnico cilindra pa prilagodiš, da paše na Z pogon. Nasvet? Ne počni tega, ker nima smisla!
Admin, ne se razburjat, ker verjetno je v tem primeru res nekaj več zračnosti kot ti misliš.
Vsaj pri mcarjevem čolnu, je bilo tako.
Sedaj je čoln zamenjal lastnika in on se je odločil to popraviti, zato sem vse to razstavil.
Zračnost nastane na transomu, na ročici (vzvodu) volanske žice in stvar je res neprijetna, saj ti noga kar sama skače sem ter tja.
Je res, se da rešit, ampak ni poceni
Lp
Vsaj pri mcarjevem čolnu, je bilo tako.
Sedaj je čoln zamenjal lastnika in on se je odločil to popraviti, zato sem vse to razstavil.
Zračnost nastane na transomu, na ročici (vzvodu) volanske žice in stvar je res neprijetna, saj ti noga kar sama skače sem ter tja.
Je res, se da rešit, ampak ni poceni
Lp
Hehe, saj se ne jezim, sem pa iz vprašanja razbral, da je luft na zajli... Če pa je na ročici, ga je absolutno več in je tudi absolutno neprijeten... Sem tudi mislil, da gre za povsem nov čoln z Alpha One nogo...
Sanacija je možno, kot pravi Mitja in kot vidim, bo to tudi rešil. Je pa res, da ni poceni, razdiranja je ohohoho.
Sanacija je možno, kot pravi Mitja in kot vidim, bo to tudi rešil. Je pa res, da ni poceni, razdiranja je ohohoho.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti