impeler
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
impeler
Kot je že iz naslova razvidno bomo sedaj eno rekli od impelerja zadeva pa gre takole
ker nisem vedel v kakšnem stanju je impeler sem se odločil da zadevo preverim. Pri detaljnem pregledu sem ugotovil da z impelerjem ni nič narobe zato sem vse skupaj nazaj zmontrial. Motor smo nato v sodu z vodo zagnali ampak nastopil je problem motor se ni hladil. Ponovno smo odmontirali peto motorja in ugotovili da impelererja dobesedno ni več ker ga je dobesedno skurlo. Motor je bil v teku kakšno minuto več ne!
A se komu sanja zakaj se je to zgodilo? Že vnaprej hvala za nasvete!
ker nisem vedel v kakšnem stanju je impeler sem se odločil da zadevo preverim. Pri detaljnem pregledu sem ugotovil da z impelerjem ni nič narobe zato sem vse skupaj nazaj zmontrial. Motor smo nato v sodu z vodo zagnali ampak nastopil je problem motor se ni hladil. Ponovno smo odmontirali peto motorja in ugotovili da impelererja dobesedno ni več ker ga je dobesedno skurlo. Motor je bil v teku kakšno minuto več ne!
A se komu sanja zakaj se je to zgodilo? Že vnaprej hvala za nasvete!
Impelerja ne moreš obrnit napačno, ker je enak na obeh straneh. Vsaj taki katere poznam jaz. Enkrat prej sem že pisal o vgradnji novega. Na pokrovu od impelerja, je ponavadi puščica, katera nakazuje smer vrtenja. Če je ni , si zapomniš, v katero stran so obrnjene lopatice. Ker, kot si videl sam, sedež impelerja , toraj luknja v katero ga montiraš, ni okrogla. Na cca. eni tretjini je ravna, to je pri luknji za iztisk vode. Tu pride do močnih obremenitev impelerja, ker stisne lopatice, za to je važno da so obrnjene v pravo smer in močno namazane z maščobo. Najbolje je glicerin , ker ni agresiven.
Impeler, preden pride voda do njega in ga hladi in maže, naredi kar precej "suhih" obratov in če ni namazan , se lahko zgodi to , kar se je tebi.
LP
Impeler, preden pride voda do njega in ga hladi in maže, naredi kar precej "suhih" obratov in če ni namazan , se lahko zgodi to , kar se je tebi.
LP
Ena luknja je za dovod vode, katera gre do impelerja in motorja, motor pa zapusti skozi izpuh (avspuh)izgorelih plinov. Samo upam, da nisi, predpostavljam da z vodovodno cevjo, dovajal vode skozi izpuh.
Sesalna luknja je ponavadi ob strani, na spodnjem delu noge, samo v to luknjo ne moreš potisnit cevi, ker je spredaj"rešetka". V te namene se kupi pripomoček, kateri spominja na naglavne slušalke. Izpušna luknja , pa je ponavadi na spodnji strani kavitacijske plošče nad propelerjem, ali pa takoj pod motorjem. Spomni se kje ti šprica voda med delovanjem motorja. Če jo vidiš, tako veš kje, če pa ne vidiš špricanja pa je izpuh v vodi, to pa ti pokažejo mehurčki.
LP
Sesalna luknja je ponavadi ob strani, na spodnjem delu noge, samo v to luknjo ne moreš potisnit cevi, ker je spredaj"rešetka". V te namene se kupi pripomoček, kateri spominja na naglavne slušalke. Izpušna luknja , pa je ponavadi na spodnji strani kavitacijske plošče nad propelerjem, ali pa takoj pod motorjem. Spomni se kje ti šprica voda med delovanjem motorja. Če jo vidiš, tako veš kje, če pa ne vidiš špricanja pa je izpuh v vodi, to pa ti pokažejo mehurčki.
LP
Sem našel problem. Težava je bila ker se sedišče ohišja impelerja ni vsedlo v cev do konca oziroma je imelo luft. Ko si motor zagnal je impeler delal vendar pa vode zaradi tega lufta ni spravil po cevi in je zato voda ostajala v sami peti.
Zaenkrat sem zadevo saniral z teflonom tako da sem cev oblekel, nanjo nasadil gumijasto pušo na katero se potem uleže ohišje impelerja. Sedaj bom zadevo stestiral v sodu upam da bo delovalo.
Zaenkrat sem zadevo saniral z teflonom tako da sem cev oblekel, nanjo nasadil gumijasto pušo na katero se potem uleže ohišje impelerja. Sedaj bom zadevo stestiral v sodu upam da bo delovalo.
Podobno kot CLIFF, sem se tudi sam hotel prepričati o stanju impelerja (Yamaha 25). Čeprav sem to počel prvič, mi ni delalo neki preglavic
Kljub dobremu stanju impelerja ga bom vseeno zamenjal z novim, starega pa bom imel za rezervo. Nisam pa opazil nobene sledi o kakšni masti ozoroma vazelinu, impeler je bil suh kot poper. Kako je s tem mazanjem? Koliko časa naj bi mast zdržala na impelerju, preden jo voda čisto izpere? Je modra mast tudi dobra za mazanje? Kako "na debelo" mazati, če sploh?
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov