že nekaj časa spremljam forum in imam samo besede pohvale. Res kvalitetne informacije na enem mestu.
Imam en problem, ki je vezan na to, da sem pač družboslovec in nimam pojma o motorjih (mogoče čisto malo, no)
Skratka, imam Tohatsu 18, 4-taktni motor, na 3.5 m gumici. Ko sem za pomoč pri montaži prosil enega silaka, mi je model, ko sva vlekla motor ven iz avta, dvignil peto višje od kible. Koknkretno višje. Od takrat mi iz izpuha motorja izteka olje. Ni sicer kaka večja količina, ampak je pa. Še posebej se to opazi, ko motor po kakem tednu ležanja (leži na ročki, tako kot je po protokolu) dvignem. Obvezno izteče nekaj olja. Zgodilo pa se je tudi, da je bil čoln nekaj dni na boji v mirovanju in ko sem ga vžgal (trajalo je kar nekaj časa), je konkretno zakadil in izpustil par kapljic olja.
Zdaj, kaj bi to bilo? Je to kak resen problem in je motor zrel za servis, ali je to pač neka količina olja, ki se je nekam "zataknila". Drugače, motor je star 2 leti, redno servisiran pri pooblaščenem serviserju, redno pa kontroliram nivo olja.
Hvala vam za pomoč z nasveti.
Grega