Koliko procentna mešanica
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Koliko procentna mešanica
Pozdravljeni. Zanima me koliko bi bila njajbolj idealna mešanica za motor johnson 40 letnik 86. Ker na samem motorju kjer priklopiš dovod goriva piše 100 proti 1
Zanima me kakšno mešanico pripravljate (ste pripravljali) lastniki T-18 za ta motor ? Tovarna je priporočala 2% s kvalitetnim oljem za izvenkrmne motorje in 86 oktanski osvinčen bencin. Na nekem Tomos forumu nek hrvaški serviser za te motorje priporoča 4 %, ne glede na olje, saj naj bi bil današnji neosvinčen bencin precej bolj pust kot nekdanji navadni osvinčeni in bi lahko zaradi tega motor na 2% zaribal. Sam sem, ko sem imel ta motor, vedno delal 2% mešanico z kvalitetnim oljem za vodno hlajene izvenkrmnike, tudi v časih neosvinčenega 95 oktanskega bencina in vozil brez problema.
če se prav spomnem neke moje debate z nekom tudi premočna mešanica ni ok ker se olje v mešanici preveč segreje kar povzroči razširjanje materialov in potrm zaradi nenadnega krčenja lahko pride do zaribanja, tako da 4% na dolgi rok jaz ne bi dal v tomosakija, morda za par min delovanja ne pa da vožnjo.
ne vem ali mi je jurca li nekdo od tu povedal to.
jaz v tomos 18 dajem 2%, v mariner, johnson, tohatsu avtolube pa nič razen tisto olje da sam meša, upam da bo tako ok, čeprav mi tale ideja da še malo kapneš v tank ni slaba. morda kdo ve kaj o tem če je mešanica premočna bolj točno?
lp
ne vem ali mi je jurca li nekdo od tu povedal to.
jaz v tomos 18 dajem 2%, v mariner, johnson, tohatsu avtolube pa nič razen tisto olje da sam meša, upam da bo tako ok, čeprav mi tale ideja da še malo kapneš v tank ni slaba. morda kdo ve kaj o tem če je mešanica premočna bolj točno?
lp
Bože nedaj več kot 2,5%!!!!
To je smrt za motor!!!
Seveda govorim o sodobnih polsintetičnih oljih. Če pa ni dobrega olja pri roki, pa bo T-18 preživel tudi 5% mešanico z navadnim motornim oljem (ne 2T, temveč navadno motorno olje!!!)... To je izhod v sili za namešat 10 litrov, da se prepelješ nekam...
To je smrt za motor!!!
Seveda govorim o sodobnih polsintetičnih oljih. Če pa ni dobrega olja pri roki, pa bo T-18 preživel tudi 5% mešanico z navadnim motornim oljem (ne 2T, temveč navadno motorno olje!!!)... To je izhod v sili za namešat 10 litrov, da se prepelješ nekam...
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta