odstranitev starih označb?
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
odstranitev starih označb?
Pozdravljeni,
kupil sem Novomar gumenjaka letnik 1997 ki je bil reg.v tujini.Zanima me kako bi najlažje odstranil lepilo(mislim da neostik ali nekaj podobnega) s katerim je bila nalepljena stara registrska označba.Guma je zelo dobro ohranjena in da nebi preveč eksperimentiral raje vprašam če kdo morda ve.
Hvala za odgovore in lp
kupil sem Novomar gumenjaka letnik 1997 ki je bil reg.v tujini.Zanima me kako bi najlažje odstranil lepilo(mislim da neostik ali nekaj podobnega) s katerim je bila nalepljena stara registrska označba.Guma je zelo dobro ohranjena in da nebi preveč eksperimentiral raje vprašam če kdo morda ve.
Hvala za odgovore in lp
Bolje biti zdrav in bogat kot reven in bolan.
oj
nikar z nitrom ker zelo lahko poškoduješ čoln probaj z redčilom za neostik k ga uporabljajo za redčenje le tega za brizganje neostika na pištolo al pa prašaj za kako silikonsko redčilo
Za poskusiti se najde pravo mesto, to ni problem. Ampak ker sem se mi zdi da sem tukaj nekje bral o škodi v primeru uporabe čistil s vsebnostjo amoniaka, ki se pojavi šele čez nekaj časa, mi tak poskus ne da nekega zagotovila. Saj gumo sem pa že marsikatero očistil z nitrom in se ne spomnim, da bi zaradi tega kasneje razpadla. 
Kar pošteno sem na enem nepomembnem mestu hypalon namakal/drgnil z nitrom in razen, da ga je dobro očistilo se v tem kratkem času ni zgodilo nič.
Žal pa sem potem ugotovil, da bo zelo mučno nasprejano oznako odtraniti. Že z nitrom, kaj šele z acetonom.
Se nagibam k temu, da ta del enostavno prebarvam z barvo za gumenjake.
Žal pa sem potem ugotovil, da bo zelo mučno nasprejano oznako odtraniti. Že z nitrom, kaj šele z acetonom.
Ne vem iz kakšnega materila so Novomarji 430 starejši letn
iki ampak nitro poškoduje zgonji sloj, aceton pa ne.Razmišljam da bi dal kos gume čez celo staro označbo (je res sranje to dol dobit)številke pa noter urezal kot ima movomar logotip.Mogoče kdo ve za koga ki se z tem ukvarja.?
Lp
iki ampak nitro poškoduje zgonji sloj, aceton pa ne.Razmišljam da bi dal kos gume čez celo staro označbo (je res sranje to dol dobit)številke pa noter urezal kot ima movomar logotip.Mogoče kdo ve za koga ki se z tem ukvarja.?
Lp
Bolje biti zdrav in bogat kot reven in bolan.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov