Pozdravljeni,
Zanima me kakšen je princip hlajenja pri motorju Tomos 4,8. Laufal sem ga namreč na suhem s "slušalkami", vendar ne vem pa kje mora voda priti ven... Meni namreč ne pride nikjer ven in bi rad ugotovil zakaj. Bo na morju kaj drugače?
Lp
Hlajenje Tomos 4,8
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
-
gapergaper
- Višji vodnik
-
gapergaper
- Višji vodnik
-
gapergaper
- Višji vodnik
Voda ne gre notri skozi reže, tiste reže so ostale na nogi, ker so najprej želeli narediti na vodno hlajenje. Propeler potiska vodo skozi rešetko pred propelerjem gor do izpušnega kolena, da ga ohladi, potem pa se (voda) vrača ven skupaj z izpušnimi plini skozi nogo, da jo ohladi, izstopi pa na odprtini pri antikavitacijski plošči. Tak princip hlajenja deluje efektivno šele nad polovico plina. Slušalke tukaj nimajo veze, motor zaženi v sodu ali večji plastični posodi, pa ne za predolgo, ker potisk vode do motorja zaradi mehurčkov ni najboljši.
-
urban.belaj
- Naddesetnik
Re: Hlajenje Tomos 4,8
Pozdravljeni, si bom kar izposodil temo.
Izdelujem rc kosilnice, prišel sem do točke, ker mi klasičen 4T motor za kosilnice ne zagotavlja potrebnega mazanja, vozim jo v breg, zato iščem alternativo 2T motor, po možnosti z vertikalno osjo, in sem se spomnil na T4. Ali mislite da bi bila predelana zadeva primerna, priznam nikoli še nisem razdiral T4. Pomisleke sem imel glede hlajenja, sem mislil da je vodno, sedaj pa vas berem in vidim da je zračno, kar je meni v prid. Mi zna kdo približno povedati kakšen fi ima vertikalna osovina iz glave motorja ven ?
Izdelujem rc kosilnice, prišel sem do točke, ker mi klasičen 4T motor za kosilnice ne zagotavlja potrebnega mazanja, vozim jo v breg, zato iščem alternativo 2T motor, po možnosti z vertikalno osjo, in sem se spomnil na T4. Ali mislite da bi bila predelana zadeva primerna, priznam nikoli še nisem razdiral T4. Pomisleke sem imel glede hlajenja, sem mislil da je vodno, sedaj pa vas berem in vidim da je zračno, kar je meni v prid. Mi zna kdo približno povedati kakšen fi ima vertikalna osovina iz glave motorja ven ?
-
urban.belaj
- Naddesetnik
Re: Hlajenje Tomos 4,8
Še link do kosilnic, trenutno izdelujem 5 model.
https://youtu.be/rjgDvEkhpxY
https://youtu.be/rjgDvEkhpxY
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov