Problem Yamaha 30 2t

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Matic M
Naddesetnik

Problem Yamaha 30 2t

OdgovorNapisal/-a Matic M » Pe Avg 01, 2014 09:30

Hello.

Rabil bi kakšen nasvet kako rešiti problem z mojim izvenkrmnim motorjem. Včeraj sem spravil v vodo gliser z omenjenim motorjem, štartal je brez problema in potem sem se še dobre pol ure vozil, potem pa je kar naenkrat dvignil obrate in ugasnil. Hvalabogu se je mimo pripeljal Nemec in me pošlepal do obale. Sedaj motor zalaufa, vendar samo če odprem lopute na vplinjačih vsaj na polovico, ter delno zaprt čok... Če vlijem gorivno direktno v cilindre motor zalaufa brez "gasa" in čoka, vendar le dokler ne pokuri goriva ki sem ga vlil... Sumim da je problem na dovodu goriva, zato sme odprl vse fergazerje in spihal dize, če je bila kakšna smet, vendar neuspešno... Je mogoče to tista membranska pumpica goriva lahko kriva? Ali je lahko še kaj na fergazarjih zamašeno?

LP,

MM
Uporabniški avatar
Marcel_Mastnak
Admiral
Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a Marcel_Mastnak » Pe Avg 01, 2014 09:34

Razdri pumpo goriva in sproti še vse filtre preveri in cevi ampak sumim da maš membrano izpravno za zamenjavo. Takoj boš opazil če je temu tako ;)
Matic M
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a Matic M » Pe Avg 01, 2014 09:40

Sem že razdrl pumpo, spucal sem nekaj smeti ki so bile notri, na sami membrani pa je nekaj "usedlin" - nekaj belih flekcev... filtri so tudi vredu...

Lp,

MM
Wisdom

OdgovorNapisal/-a Wisdom » Pe Avg 01, 2014 10:30

Hoj!

Preveri, če ti v redu deluje ročna črpalka, ki gre iz rezervoarja na motor. Preveriš jo najlažje tako, da bencin črpaš kar nazaj v odprtino za nalivanje goriva rezervoarja. Odstrani sklopko, ki gre na motor in poizkušaj črpati bencin. Na začetku si pomagaj s prstom, in sicer tako, da ko stisneš črpalko pokriješ z prstom vrh cevi. Takoj bi moral začutiti, da se črpalka polni z gorivom. Pri naslednjem stisku bo gorivo verjetno že priteklo iz cevi, ki ga prestrežeš nazaj v rezervoar.

Velikokrat se zgodi, da napaka ravno tam.

Poročaj kako si rešil problem.
Matic M
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a Matic M » Pe Avg 01, 2014 10:34

Tudi to je vredu. Sem sprobal komplet drugo cev, ter drug rezervoar...

LP,
MM
Wisdom

OdgovorNapisal/-a Wisdom » Pe Avg 01, 2014 11:35

Če ročna črpalka deluje, membrana je v redu, potem je lahko kaj narobe na mehanizmu, ki poganja membrano. Poizkušaj načrpati čimveč goriva v vplinjače z ročno črpalko in ko, če, vžge, črpaj z ročno črpalko naprej. Če bo motor deloval, je edina logična napaka v črpalki goriva.
Nazadnje spremenil Wisdom, dne Pe Avg 01, 2014 14:50, skupaj popravljeno 1 krat.
Matic M
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a Matic M » Pe Avg 01, 2014 12:35

Hello, sem sprobal pumpico in dela tako kot mora, sprica 1m dalec :) zdajle sem se enkratsi v apartma prinesel vplinjace in jih bom generalno scistil. Javim kaj bo, ce ima pa kdo se kako idejo pa kar na dan z njo :)
Matic M
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a Matic M » Pe Avg 01, 2014 12:36

V mislih sem inel mmembransko pumpico*
Uporabniški avatar
Marcel_Mastnak
Admiral
Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a Marcel_Mastnak » Pe Avg 01, 2014 14:45

Če je membrana že otrdela je lahk tud to vzrok. Sploh če jo žene samo vakum iz motorja kot pri mercu. Kot drugo pa morš na frgazerjih bit pazljiv da vse kanale res dobro spihaš kar pa je na usa učasih skor nemogoče. Tisti test s pumpanjem "bunke" med vožnjo je dober in ponavad se hit pokaže kje je napaka. Kakšn maš pa nivo goriva v frgazerjih ko jih podreš? Tista Bunka je sicer lahk tud ovira za pretok goriva. Js sem jo odstranil in če čoln dolgo stoji sam z usti naredim pritisk v rezervoarju za kake pol minute medtem ko nekdo vergla in je to to. Potem maš cel dopust mir in ne rabiš pumpat če ti ne zmanjka umes :D
Matic M
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a Matic M » Pe Avg 01, 2014 15:51

Fantje, hvala za odgovore, pomagalo je ponovno ciscenje fergazerjev, upam da bo mir do konca dopusta :)
mitja m
Poddesetnik

OdgovorNapisal/-a mitja m » Pe Avg 01, 2014 17:48

Lep pozdrav! da ne odpiram nove teme, bi se jaz tukaj postavil vprasanje za moj problem.
Tudi jaz imam zunajkrmno yamaho, le da je yamaha hedos 50 2t letnik 2000.

Tezava: motor ugasne, ko dodam plin pri speljevanju. Pri nizkih obratih deluje, tudi ko dodam gas ko motor ni v brzini, dobi obrate, ko pa dam v prestavo in speljem, sicer spelje in deluje na minimalnem gasu, ampak ugasne takoj ko povecam plin.

Dopoldne sem letal okrog ter iskal pomoc kaksnega serviserja, tudi nasel pomoc, ampak je vsak rekel da je potrebno ocistiti fergazer, ampak nihce noce priti do colna ter delati " na vodi", moral bi ga naloziti na prikolico ter jim ga dostaviti v delavnico, kar je problem, kerna avtu s katerim sem la morju nimam priklopa, poleg tega da par kilometrov okrog ni primernega mesta da potegnem coln iz vode.

Mogoce se od vas kaksen nasvet? sam skoraj ne upam razstavljati ter cistiti fergazerja,'ker to se nikoli nisem pocel.
Matic M ; mislim da smo se vceraj celo mi videli na obali v gajacu ter modrovali o nasih tezavah. Ce si res tapravi, bi mogoce upal ocistiti tudi moj fergazer? pac, ce je seveda sploh to problem.

Hvala, Lp
Uporabniški avatar
elbarto
Admiral

OdgovorNapisal/-a elbarto » Pe Avg 01, 2014 21:29

Preveri da dobi dovolj goriva....
Sam sem imel problem ker mi spojka na keslu ni delala kot bi morala.
Odrezal sem cev in ko sem jo dal v tank in je bilo ok.
Kasneje sem zrabljen konektor seveda zamenjal.
Nazadnje spremenil elbarto, dne So Avg 02, 2014 06:18, skupaj popravljeno 1 krat.
Matic M
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a Matic M » Pe Avg 01, 2014 21:58

Res sem taprav :) se bomo zmenili zjutaj na plazi :)

Lp,

MM
lme
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a lme » So Avg 02, 2014 08:04

Po moje je pa prisotnost vode v bencinu.Imel podoben problem.Rešil ga pa tako, da sem izpraznil bencin odvil vijak v šalčkah pod fergazerjem.Moja yamaha 70 beto 2 t ima na šalčkah vijak mesing za izpust bencina.
l.p.Mare
Uporabniški avatar
Roberth1
Admiral
Kraj: Kranj - Vraniči - Červar

OdgovorNapisal/-a Roberth1 » So Avg 02, 2014 09:38

lme napisal/-a:...........erjem.Moja yamaha 70 beto 2 t ima na šalčkah vijak mesing za izpust bencina.
l.p.Mare

Ja, kako pa prideš do spodnjega?
https://vodovod-rh.si/

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov