Popravilo prikolice

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

tomok
Praporščak

Popravilo prikolice

OdgovorNapisal/-a tomok » Po Avg 25, 2008 15:55

Predkratkim sem se lotil popravila prikolice oz. dromlov in naletne zavore.
Pa pač nov kabl za lampe.Samo sedaj me pa zanima katere lučke morajo biti še poleg tistih zadaj,baje da za pregled morajo biti še neke na blatnikih.Mi lahko negdo pomaga kakšne zgledajo ali kje bi jih lahko kupil???Še to polomljena sta oba plastična blatnika in jih moram zamenjat,kje bi lahko to kupil plastična ali pocinkana.Sem iz Ljubljane.
V naprej hvala

Tomo
Uporabniški avatar
Pozejdon
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Pozejdon » Po Avg 25, 2008 16:08

Od luči morajo biti pozicijske štop in pa smerokazi. Po želji lahko dodaš še vzvratno in pa meglenko ni pa obvezno. Na skrajnih delih prikolice morata biti dva trikotna rdeča odsevnika. Na blatnikih spredaj pa bela odsevnika.

Glej primer:

Slika
Slika
Pozejdon,
Grem spet na morje, da se spomnim kako diši morski zrak, da vsaj malo znebim se vsakdanjih debat ...
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Po Avg 25, 2008 19:23

To drži samo do določene širine (mislim, da 1600), potem mora prikolica imeti namesto teh odsevnikov na blatnikih pozicijske luče na najširšem delu. Kasneje je obvezno tudi bočne rumene pozicijske luči, mislim, da tukaj je limita dolžina... Če je komu bolj domače, naj prosim napiše, tisti, ki je pred kratkim delal izpit za C in E, bo skoraj zagotovo vedel.

LP
tomok
Praporščak

OdgovorNapisal/-a tomok » Po Avg 25, 2008 22:38

Aha do 160cm samo beli odsevniki naprej pozicijske luči,kaj se da te lampe kje kupit,namenske za prikolico in kje bi dobil blatnike.
Hvala morjeplovci,moram poštimat to zadevo ,da se čez 14 dni poženem na miren zaslužen dopust :wink:

Lp T.
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Po Avg 25, 2008 22:43

Pozdravljen
Ne vem od kod si, v trgovini AC v Šempetru v Savinjski dolini se dobi marsikaj, čeprav je trgovina bolj za kmetijsko mehanizacijo.
lpg
https://medisken.si
tomok
Praporščak

OdgovorNapisal/-a tomok » To Avg 26, 2008 10:18

Kot sem napisal v prvem postu (Ljubljana).
klemzi
Admiral
Kraj: trzin

OdgovorNapisal/-a klemzi » To Avg 26, 2008 10:42

pokliči g. Vili Šuštršič na tel. 041/560726 iz okolice Kranja.

On izdeluje prikolice za čolne (jaz sem jo pri njem kupil), in tudi prodaja rezervne dele.

LP Klemen
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » To Avg 26, 2008 15:42

Blatnika lahko popraviš, če sta iz poliestra, razen če sta res čisto fuč.
tomok
Praporščak

OdgovorNapisal/-a tomok » To Avg 26, 2008 19:26

čisto fuč,bi jih zamenjal z novimi pa da ,je mer.
Imam za letos dovolj epoxija in steklenih vlaken :wink:
markomkm
Štabni praporščak
Kraj: obala

OdgovorNapisal/-a markomkm » Sr Avg 27, 2008 23:51

Evo na tem naslovu imaš vse za prikolice.
http://www.kiss-tuning.net/new/?content=26
dalvey

OdgovorNapisal/-a dalvey » To Sep 02, 2008 20:33

markomkm,
še dobro, da si posredoval tale link, tudi jaz rabim dve malenkosti.
Tokrat mi je pa to res prav prišlo
Lp
Fantocci
Kapitan korvete

OdgovorNapisal/-a Fantocci » Sr Sep 03, 2008 09:23

Samo en nasvet glede teh na Kiss tuning v Krškem - niti slučajno jim ne dajajte vgrajevat kljuke na avto, da vam ne bo prekleto žal kot je bilo meni.

Na novem avtu so mi pri montaži naredili kratek stik na električni napeljavi (ki ga potem niso znali odpravit ampak so me pošiljali na drug servis) in niso namestili tesnil (ki so jih vrgli stran, kar sem moral na silo izvleči iz njih ko sem potem sam študiral navodila za vgradnjo), tako da sem imel po prvem dežju 5 litrov vode v prostoru za rezervno gumo. Pri montaži neverjetna površnost, pol šraufov ni bilo notri ali zategnjenih. Pa še montažer bi se raje skregal kot priznal svojo napako.

Avto sem potem odpeljal na drug servis in sam poskrbel, da je bilo narejeno, kot je treba. Oni ga več niso dobili v roke.

Torej, kar pri njih kupiš, montiraj drugje ali sam. Žal mi je, da nisem imel fotoaparata pri roki, da bi slikal kolarnico, v kateri opravljajo montaže.

Če kdo ne ve, kolarnica je prostor, kjer se spravljajo drva :lol:
dalvey

OdgovorNapisal/-a dalvey » Sr Sep 03, 2008 09:53

Fantocci,
Izjemno koristen nasvet, še dobro, da imam originalno vlečno kljuko na Fordu, bom pogledal samo za nekaj manjših dodatnih stvari za prikolico, ko bom v Yamahi v Krškem.

Upam, da bo čimveč Morjeplovcev videlo tvoj nasvet, kajti, če se ti na cesti zgodi kakšen defekt ali kratek stik, je zelo neprijetno.

Meni se je lani na poti domov skoraj izpraznil akumulator, ker so mi "šlampasto" zmontirali novo prikolico, spojni vijak je bil v vzdolžnem Fe profilu privit točno v napajalni električni kabel. Hvala bogu, fantje na Petrolovi pumpi na Splitom so mi našli avtoelektričarja v neki vasi, izjemen in prijazen gospod, vse je pregledal in uredil za 120 kun, zvečer v času weekenda. Kapo dol za take mojstre !

Morjeplovci, vidite včasih imaš lahko zaradi ne vestnega dela, na cesti velike težave, posebej, če je to avtoelektrika
Lp in mirno morje
rabuni
Viceadmiral
Kraj: Rogaška Slatina

OdgovorNapisal/-a rabuni » Sr Sep 03, 2008 11:01

Glede montaže kljuke je treba biti dandanes zelo previden. Če imaš nov avto srednjega ali višjega cenovnega razreda, je najbolje, da ti na uradnem servisu zmontirajo kljuko. Z ozirom na računalnik in vso elektroniko v avtu je to najboljše (da kaj pri montaži kaj ne pokvarijo). Vse drugo so zasilne in nezanesljive variante.
"Dalmatino povišču pritrujena"
JT
Štabni vodnik
Kraj: Petrovče

OdgovorNapisal/-a JT » Sr Sep 03, 2008 13:12

pozdravljeni,

jaz sem blatnike kupil pri TPV-ju, edino kar sem moral povedat je bila dimenzija gum, posljejo po posti.

LP jernej

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti