tomos 4.5 e, ne dela pod polnim gasom

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

kikilopi
Višji vodnik

tomos 4.5 e, ne dela pod polnim gasom

OdgovorNapisal/-a kikilopi » So Okt 18, 2014 20:54

Imam tezavo z 4,5. Ima elektronski vzig (brez platin) z zunanjo vzigalno tuljavo. Elektrika je od Ducatija. V glavnem, motor je bil pred kratkim v vodi (beri pod vodo), in ko sem ga izpihal, precistil in zascitili, je delal kot ura. ampak samo dva tedna. Kasneje je samo se vzgal, in ko si dodal gas, se ni zgodilo nic. brnel je dalje, pod nizkimi obrati, relativno nemirno. KO sem pregledal svecko, sem videl da ni iskre (oiroma je bila, vendar zelo slaba, potem je zmanjkalo se te. Pomislil sem da je mozno vsemu kriva vzigalna tuljava. Cudno se mi je zdelo le, da bi bila kriva voda, ker je tuljava cela zalita v plactiki. Ko sem to zamenjal (z iskrino-kranj), je iskra odlicna, vendar dela motor tako kot na tem videu - http://www.youtube.com/watch?v=7bL4ZL9wkTg. Mogoce moj niti ne razvije tako visokih obratov, vendar dela podobno. Yurko, clan tega foruma od katerga sem si sposodil video, je to resil tako, da je nastimal predvzig, vendar ima on vzig na platine. MOja Osnovna plosca (pod magnetom) z katero se uravnava predvzig motorja, ni bila premaknjena, zato me cudi, da bi bil tu razlog, SAj je pred plavanjem motor delal odlicno. Niti ne vem, ce se na brezplatinskem (elektronik) motorju predvzig sploh stela tako da premikas osnovno plosco?!? Ve kdo?
Druga stvar, ki je ocitno posledica plavanja, je pa to, da se sredinski del pete blazno greje, prav tako koleno izpuha, ki gre iz cilindra v peto. Ta se segreva toliko, da se iz njega zacne zelo knmalu kaditi. Predvidevam da je zapacan auspuh! Se motim? Upam da dobim vase komentarje, in resimo to tezavo skupaj.
cado1990
Viceadmiral
Kraj: Nova Gorica

OdgovorNapisal/-a cado1990 » Ne Okt 19, 2014 02:20

Kontroliraj, kako voda kroži, kajti koleno izpuha ima poleg cevko, katera skrbi za hlajenje. Če se tako segreje, je najbrž kakšna dovodna cevka za vodo v slabem stanju. Kontroliraj tudi direktni vsis vode torej "uhelj" nad propelerjem.
In next five years I wanna have Bayliner 2052LS!!!

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov