mercruiser 5.0 mpi težava

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

hmel
Višji štabni vodnik

mercruiser 5.0 mpi težava

OdgovorNapisal/-a hmel » Ne Sep 07, 2008 15:08

No pa smo tam.Mam problem z motorjem.Motor mi poka nazaj ko ga vžgem in ko peljem mi ful prekinja in trokira tako da vožnja ni mogoča. :twisted: Seveda sem šel do mehanika in smo začeli popravljat oz. ugotavljat kje je problem. Pa bom začel z deli ki so jih že opravili ampak n obenga učinka ni od tega motor isto trokira.Menjne sveče,menjana cink špula,menjana bencin pumpa,menjan razdelilec vžiga menjani gebri(tipala) v motorju izmerjena kompresija,motor pregledan z testerjem kateri kaže da je vse ok da motor nima napake ampak motor dela vedno isto.In zdej nobenmu več ni jasno kaj bi še lahko blo je reko mehanik da bi še lahk probali računalnik da edino to še ostane sam dvomim ker je na testerju pokazalo da je vse ok.Se komu kaj sanja kaj bi še lahko blo :shock:
Uporabniški avatar
ss9940
Viceadmiral
Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a ss9940 » Ne Sep 07, 2008 19:27

Diagnostika MPI motorjev ni tako enostavna kot diagnostika starejših modelov. Kakšen tester ste uporabljali? Ste gledali zgodovino napak ali samo trenutno napako? Variant je OGROMNO, če pa začnemo pri osnovnih, glede bencina (kar mi takoj pade na pamet):

- voda v bencinu
- anti-sifonski ventil pri rezervoarju goriva ne deluje pravilno
- zamašen filter bencina / poln vode

Računalnik je tudi opcija, ampak močno dvomim. Razdelilec je bil menjan kompleten?? Ali samo rotor + kapa?? V kakšnem stanju so injektorji??

Letnik motorja / serijska številka?

LP

SS
Zakaj nimamo nikoli dovolj časa da bi zadevo naredili dobro prvič, vedno pa dovolj časa da jo naredimo še enkrat?
hmel
Višji štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a hmel » Po Sep 08, 2008 13:37

uporabljal je tester qicksilver v spominu je blo 6 napak ampak 3 so stalne ker nimam funkcij ki jih motor omogoča.V filtru goriva je bila voda in so filter menjali.Ampak ta problem se je samo stopnjeval ker mi motor ko sem se peljal v marini oz z min. hitrostjo občasno nazaj poknil kar sem čutil takoo da potem sem se na to privadil in nisem polagal pozornosti na to.potem pa mi je naenkrat začel prejinjati in trokirat.motor je letnik 2002 204ure delovanja.
hmel
Višji štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a hmel » Po Sep 08, 2008 13:38

PA še to vžig motorja niha za 15 stopinj v prostem teku.
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Po Sep 08, 2008 19:10

Ojoj. 15 stopinj? To je kar precej nihanja, razlog je lahko res v elektroniki oz. računalniku ali pa senzorju (hall-ov senzor). Ker praviš, da je bila voda v filtru goriva, je lahko voda prišla tudi že do vbrizgalnih šob od koder pa ponavadi sama noče in noče... Potrebno je čiščenje šob pri strokovnjaku.

LP
Uporabniški avatar
ss9940
Viceadmiral
Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a ss9940 » Po Sep 08, 2008 21:05

Aha... pa smo našli nekaj :P Če bi ugibal, bi rekel: INJEKTORJI!!!! če je bila prisotna slana voda v sistemu za gorivo in je motor nekaj časa stal potem ne bo lep pogled če odvijačiš en injektor... Najboljše pa še vedno, da se prepričaš s kakšno delavnico, četudi bodo izgledali OK...

LP

SS
Zakaj nimamo nikoli dovolj časa da bi zadevo naredili dobro prvič, vedno pa dovolj časa da jo naredimo še enkrat?
hmel
Višji štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a hmel » To Sep 09, 2008 21:19

najlepša hvala za vaš trud pri odgovorih grem v petek dol pride mehanik da preverimo še stvari kot ste predlagali.Absolutno poročam ko bo napak odpravljena.Samo bi še prosil če ma kdo tel številko od koga ki lahko strokovno pregeda šobe? bi prosil če mi lahko posreduje na zs

hvala

Kdo je na strani

Po forumu brska: Google [Bot] in 6 gostov