yamaha 40 1979
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
yamaha 40 1979
Ravno prišel iz testa obnovljenega motorja in čolna. Čolničk 402 bp. Yamaha 40 hp 2 takt 2 cilindra letnik 1979 prvi dan vse super ........naslednji dan ko sem porinil gas do konca kot da nekaj trokira trokira (kot bi vozil po enem cilindru ) nato zglisira in se ji "odtrga " in že sva s kolegom imela rodeo na morju (letelo kot hudič-preveč). Nakar se je to ves čas ponavljalo.....v prostem teku lepo teče pri 50% obremenitvi trokira , pri polni obremenitvi spet vse ok.
zadnji dan ko je bilo treba čoln na prikolico tud vžgat ni več hotela sam nekaj kašljala .......
tudi malo čudno se mi zdi ker sem zamenjal že drugi komplet svečk (bosna 100, in pa ngk ) ali mi mogoče tuljava ali kabli nagajajo?????
sej vem probat je treba ......vseen me zanima če je kdo že imel kak podoben problem da ne bom izumljal tople vode.
zadnji dan ko je bilo treba čoln na prikolico tud vžgat ni več hotela sam nekaj kašljala .......
tudi malo čudno se mi zdi ker sem zamenjal že drugi komplet svečk (bosna 100, in pa ngk ) ali mi mogoče tuljava ali kabli nagajajo?????
sej vem probat je treba ......vseen me zanima če je kdo že imel kak podoben problem da ne bom izumljal tople vode.
Med glisiranjem ob pol plina tudi trokira?
Kake barve so svečke po vožnji z polnim plinom?
Misliš, da dobi polne vrtljaje?
Koliko sekund približno porabiš, da izglisiraš in ali je velika razlika v času izglisiranja kadar si sam not in kadar sta dva?
So uplinjači dobro očiščeni? Verjetno imaš šobo za polni plin in šobo za prosti tek. Ta druga zna biti skrita nekje v bližini plovca in nanjo se rad nabere nekaj kot nekakšna kamena sol. Ko je to zabito trdo vžiga in ne gre pod minimalnim plinom, potem pa leti.
Koliko sekund približno porabiš, da izglisiraš in ali je velika razlika v času izglisiranja kadar si sam not in kadar sta dva?
So uplinjači dobro očiščeni? Verjetno imaš šobo za polni plin in šobo za prosti tek. Ta druga zna biti skrita nekje v bližini plovca in nanjo se rad nabere nekaj kot nekakšna kamena sol. Ko je to zabito trdo vžiga in ne gre pod minimalnim plinom, potem pa leti.
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
Js bi tu elektriko izključil. Reko bi da daj uplinjače dol in jih dobr očisti, jih razdreš do zadnjega in če so res polni oblog(glede na letnik) jih prekuhaj v mešanici kisa in vode potem pa dobro speri z vodo in spihaj vsak kanal in vogal.Preveri tudi da ni membrana v bencinski črpalki že otrdela. Ali da v gorivu ni slučajno voda.
-
Daki
ed
SR 290 napisal/-a:Med glisiranjem ob pol plina tudi trokira?
ko glisira je problem isti vendar pri pol gasa sploh ne glisira ........ker je občutek ko da peljam samo po enem cilindru.
če sem sam nabijem gas malo trokira (cca 8 sek) in potem bummmm odletim
kadar sva dva notri ni razlike ko smo bili trije (+ vsa krama+komulator + pomožni motor.....) smo rabli dlje časa da smo zlezli iz vode
danes rakopljem vplinjač da vidim kaj dogaja v njemu.
pobje hvala za mnenja in pomoč že vnaprej.
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Marcel_Mastnak
- Admiral
Zamenjaj tuljave. Če so prve je itak čudež, da sploh še gre.
Ti motorji imajo še platine. Tudi te bi bilo dobro pogledat, če še lepo delajo.
Ti motorji imajo še platine. Tudi te bi bilo dobro pogledat, če še lepo delajo.
Nazadnje spremenil SR 290, dne To Maj 05, 2015 22:00, skupaj popravljeno 1 krat.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti