Tomos 4.5-problem
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Tomos 4.5-problem
Promblem imam pri izvenkrvnem motorju Tomos 4,5 in sicer ko je motor na stojalu,se pravi v pokončnem poloźaju je vse ok,ko ga dam pa leźati mi pa žačne z izpuha narahlo kapljati olje. Zdej me pa zanima od kje je ta olje,ali z pete ali z kje drugje in kaj bi bil lahko vzrok temu. Hvala za odgovore. Lp Tomek
Pri dvotaktnem motorju je vseeno kako leži, ker nima olja v karterju. Verjetno ti v tem položaju priteče ven iz izpuha malo neizgorene zmesi, kot posledica konzervacije z bogato mešanico. Kako izgleda to olje, imaš kakšno sliko ?
Drugič daj tak post tja kamor sodi, v rubriko Popravila, gradnja, obnova.
Drugič daj tak post tja kamor sodi, v rubriko Popravila, gradnja, obnova.
-
Daki
Zaradi premočne mešanice se vse olje ne potroši za mazanje (kar ni nič narobe, če seveda mešanica ni dupla ali še močnejša) in višek olja se izloča skozi izpušni kanal v izpuh. Povsem normalno, nič narobe, razen, da boš kaj zapackal z iztekajočim oljem).
Tomos ti bo zanseljivo delal samo na Bosno (F75 ali F80)
Malo poguglaj, se da kupit.
Tomos ti bo zanseljivo delal samo na Bosno (F75 ali F80)
Malo poguglaj, se da kupit.
-
Daki
jaz sem imel celo štalo s temi svečami, samo kar nisem namesto bosne porinil not celo jugoslavijo in zamenjal velik del instalacije............na koncu pa zlil ven mešanico ki sem jo naredil po stari šoli (ahhh malo več da maže ) naredil novo z 1% olja motul outboard (yamaha 40 2T)........sedaj ....
.
človk preveč sam sebi verjame pol pa ......niso navodila badave.
človk preveč sam sebi verjame pol pa ......niso navodila badave.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti