Premaz za poliester rezervoar za vodo
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Premaz za poliester rezervoar za vodo
V kljunu jadrnice imam vgrajen 200l rezervoar za vodo, še nikoli uporabljen. Narejen je iz poliestra, enakega kot barka.
Zanima me, ali obstajajo kakšni premazi (za odznotraj), ker se mi zdi, da voda ne bi bila najbolj zdrava, če bi bila v stiku s smolo.
Hvala za pomoč!
Zanima me, ali obstajajo kakšni premazi (za odznotraj), ker se mi zdi, da voda ne bi bila najbolj zdrava, če bi bila v stiku s smolo.
Hvala za pomoč!
Najbolje, da vgradiš plastični rezervoar. Dobijo se tudi fleksibilni, če je odpritna majhna. Jaz sem vgradil plastičnega.
Najdete jih lahko na: http://nauticshop.info/sl/iskalnik/?isc ... ar&Submit=
LP
LP
Živijo,
Jaz imam v enem od prednjih prekatov vrečo. Deluje super, prav tako, jo enostavno vzameš ven in opereš. Je pa problem ker je glede na prostor, ki ga zavzema premajhna in sem že razmišljal, da bi cel prekat plastificiral in naredil rezervoar za vodo. Ali ima že kdo kakšne izkušnje s tem? S tem bi pridobil predvsem na količini vode, ki jo lahko vozim s seboj, saj vreča zavzema komaj polovico prekata.
Če se je že kdo trudil z čim podobnim prosim za nasvete.
Lp Andrej
Jaz imam v enem od prednjih prekatov vrečo. Deluje super, prav tako, jo enostavno vzameš ven in opereš. Je pa problem ker je glede na prostor, ki ga zavzema premajhna in sem že razmišljal, da bi cel prekat plastificiral in naredil rezervoar za vodo. Ali ima že kdo kakšne izkušnje s tem? S tem bi pridobil predvsem na količini vode, ki jo lahko vozim s seboj, saj vreča zavzema komaj polovico prekata.
Če se je že kdo trudil z čim podobnim prosim za nasvete.
Lp Andrej
Nazadnje spremenil evovii, dne Sr Avg 05, 2015 08:29, skupaj popravljeno 1 krat.
Veter v laseh, travarca v zobeh 
Pomoje bi najprej prebarval z temeljno barvo od Hempla namenjeno za poliester potem pa bi čez ruknil tole http://www.helios.si/slo/prodajni-progr ... voarji/113
Pomoje bi moralo biti ok...
Pomoje bi moralo biti ok...
Veter v laseh, travarca v zobeh 
- frikmusic
- Admiral
- Kraj: Ljubljana-Volme Kamenjak
- Kontakt:
Bonaza napisal/-a:Najbolje, da vgradiš plastični rezervoar. Dobijo se tudi fleksibilni, če je odpritna majhna. Jaz sem vgradil plastičnega.
LP
"Bonaza" kaksno barko pa imas ti ... al bos zdej 100 postov nabil reklame
Frik
Frajtonerca je prava stvar...
@Johan;
Nekaj let star poliesterski laminat mnogo manj onesnaži vodo od katerega koli svežega ekološkega premaza. Na začetku, predvsem prvih nekaj mesecev se sprošča nekaj malega stirena, po letu ali dveh ga ne najdeš niti v sledeh. Verjeti ali ne, ampak stirenu še nihče ni dokazal famozne kancerogenosti! Svojčas so ga sumili, a kolikor vem ga ne več. Je le opojen kot vsak aromat, ampak zamrežen laminat te niti zadane ne več. Kar nekaj cistern za jabolčni mošt in kis je iz poliestra, veliko je poliesterskih cistern za pitno vodo, tudi za javna omrežja, na veliko se uporabljajo poliesterski živilski silosi...
Dobro speri in uporabljaj tako kot je, ker je vsak nov "plastični" meh bistveno škodljivejši od tega kar že imaš.
Nekaj let star poliesterski laminat mnogo manj onesnaži vodo od katerega koli svežega ekološkega premaza. Na začetku, predvsem prvih nekaj mesecev se sprošča nekaj malega stirena, po letu ali dveh ga ne najdeš niti v sledeh. Verjeti ali ne, ampak stirenu še nihče ni dokazal famozne kancerogenosti! Svojčas so ga sumili, a kolikor vem ga ne več. Je le opojen kot vsak aromat, ampak zamrežen laminat te niti zadane ne več. Kar nekaj cistern za jabolčni mošt in kis je iz poliestra, veliko je poliesterskih cistern za pitno vodo, tudi za javna omrežja, na veliko se uporabljajo poliesterski živilski silosi...
Dobro speri in uporabljaj tako kot je, ker je vsak nov "plastični" meh bistveno škodljivejši od tega kar že imaš.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 32 gostov