YAMAHA 50 2T HEDOS

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
BohVar
Kapitan
Kraj: Okolica LJ

YAMAHA 50 2T HEDOS

OdgovorNapisal/-a BohVar » To Avg 04, 2015 10:47

Na motorju je bil menjana elektronika oz. računalnik. Sedaj je težava, ko se motor segreje, da v prostem teku ugasne. Ravno tako ga, ko ga podaš v prestavo ga zaduši in pravtako ugasne. Če ga prižgeš v prestavi deluje OK oz. če na hitro prestaviš in mu dodaš plin vsaj do polovice, prav tako deluje OK!
Je to kakšna mehanska nastavitev, kaj drugega :shock: :( ?

Je pa bil računalnik oz. elektronika menjana pri Rožeju, ki je opravil tudi vse nastavitve preden smo odšli na dopust :evil: :roll:

ima kdo morda kakšen nasvet oz. usmeritve....hvala že vnaprej :wink:
Hodi v planine in plovi po morju dokler je še čas, ker prišel bo čas, ko ne bo več čas, in kmalu bo ta čas!
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kasaudio » To Avg 04, 2015 10:53

Ta motor računalnika nima. Ima pa težavo na dovodu goriva oz. vplinjačih z dizo za nizek gas. Prej bi rekel da je na dovodu problem - nekje vleče zrak.
Uporabniški avatar
BohVar
Kapitan
Kraj: Okolica LJ

OdgovorNapisal/-a BohVar » To Avg 04, 2015 11:28

kasaudio napisal/-a:Ta motor računalnika nima. Ima pa težavo na dovodu goriva oz. vplinjačih z dizo za nizek gas. Prej bi rekel da je na dovodu problem - nekje vleče zrak.

Misliš dovod goriva iz tanka po ceveh? To bi bilo možno, ker se v slabem stanju cevke kolikor sem gledal..... :oops:
Hodi v planine in plovi po morju dokler je še čas, ker prišel bo čas, ko ne bo več čas, in kmalu bo ta čas!
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kasaudio » To Avg 04, 2015 13:26

Ja točno to sem mislil. Najbolje da direktno s pumpe na motorju spelješ novo OK cev direktno v kanto in boš potem videl ali je še vedno problem.
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » Sr Avg 05, 2015 11:39

Malo mu dvigni prosti tek na uplinjaču. Če pa ne bo dobro, pa še predvžig.
Doomeen
Poročnik korvete

OdgovorNapisal/-a Doomeen » Ne Sep 25, 2016 21:43

Zdravo mam podoben problem na minimo ugasne motor kako si rešil problem?
Uporabniški avatar
Marcel_Mastnak
Admiral
Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a Marcel_Mastnak » Po Sep 26, 2016 09:34

Kot je bilo napisano je treba najprej izničit sum na napako na dovodu goriva. Zima bo dolga in se bo sigurno našel čas da se sname uplinjače, se jih podre in kvalitetno očisti. Po ponovni inštalaciji (in morebitni menjavi kakšnega sumljivega tesnila ali ventila pri plovcu) je treba opravit sinhronizacijo med uplinjači , če jih je več in nastavit prosti tek ter predvžig. in vso vzvodovje ki bi lahko kljubovalo. Če je težava še vedno prisotna je treba izmerit kompresije ki lahko varirajo med sabo do 0.5 bara in ne smejo biti pod 8 bar. Na podlagi tega se zadeve rešujejo naprej. Če kompresije štimajo je lahko kriv (ponavadi) spodnji semering na glavni gredi. Lahko so lamele na uplinjačih...
Uporabniški avatar
primorc84
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a primorc84 » Po Sep 26, 2016 09:41

Kako pa se opravi sinhronizacija na dvotakni mašini kar imam tudi jaz dvotaktno yamaho in moram poštimat karburote ker mam isto težavo na nizkih obratih ne dela na visokih gre ku sneta sekira. Kajti jaz ko sem gledal majstra je delal vse na uho.
en mrzu špric, še raje en knc terana in ena feta pršuta, na zdravje morjeplovci
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » Po Sep 26, 2016 13:10

Pri 2t imaš vodoravno na vsakem uplinjaču vijak za nastavitev zraka (okoli 2 obrata), ter navpično vijak za nastavitev obratov. Če ti nagaja pri nizkih obratih, imaš lahko tudi problem z dizami za prosti tek.
Uporabniški avatar
primorc84
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a primorc84 » Po Sep 26, 2016 13:44

No no potem je to to tako smo se že matralli na morju.

Ja no za mojo yamaho vem kje je težava k sem razdiral karburote sem enga lepo razdru dize mislim, pri enem pa so bili vijaki malce pobrani in jih nisem mogu. Je pa pri unem k sem razdru dize so ble zapacane ku da bi blo kafe noter tako da so verjetno tud v drgem dize zapacane.
Zato sem potem peljal na servis v izolo in sem mu izrecno naroču kaj mora poštimat in itak zdej ti karburatorje v neko tekočino potopijo al nevem kako čistijo in itak, ko smo bli na slo morju je delalo potem na dopustu ne več. Tako da zdej sem naroču komplet kit za popravilo karburatorjev in bom menjal če po potreba bom pa še nove dize naroču oz vsaj vijake k jim bom poskušal odšravat pa če vrtam vanje pol pa upam da bo mir z to yamaho.

Tako da Doomeen nisi edini ki ima težave kot so opisali preveri še karburatorje.
en mrzu špric, še raje en knc terana in ena feta pršuta, na zdravje morjeplovci
Uporabniški avatar
Marcel_Mastnak
Admiral
Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a Marcel_Mastnak » Po Sep 26, 2016 14:51

z zapacanim uplinjačim se ni za hecat ker motor na hit lahko zariba ker dobi premal goriva in se pretirano greje tudi če je autolube!!! dize se same po seb praktično ne uničijo če nima motor brutalno število ur...
ELAN666
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a ELAN666 » To Sep 27, 2016 07:48

mel tako yamaho (40 BE) doktoriral na njej , dokler se nisem sprijaznil da je vedno težava dovod goriva!!! ( fauš zrak, zapacan filter, zabita diza za prosti tek, nastavitev prostega teka , itd itd )

Ti motorji dobro delajo samo v enem režimu in to je POLN GAS !!

Samo 1x sem kruzal ob obali z minimalnimi vrtljaji ....ko sem želel pospešiti je motor samo počepnil in tišina ..........brez rezervnih svečk bi veslal od ždrelca do lučice :)
Doomeen
Poročnik korvete

OdgovorNapisal/-a Doomeen » Ne Jan 15, 2017 22:04

sem razdru spucal vse. prej je cknlo po par minutah na minimo sedaj dela kot urca. je pa bila neka cevka napokana na karburatorjih na bragi. tako da zna biti da je bil to problem. bomo vidli maja v vodi upam da bo laufalo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti