Obnova notranjosti kabine

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
ozi
Naddesetnik
Kraj: Slov. Bistrica

Obnova notranjosti kabine

OdgovorNapisal/-a ozi » Pe Dec 05, 2008 22:19

Pozdravljeni!
Prišla je zima, ko človek (na kopnem) nima kaj počet, zato sem se lotil obnove kabine starejšega gliserja. Stene so bile do sedaj oblepljene z narobe obrnjenim toplim podom. To je bilo verjetno moderno pa še poceni! Zadeva je žal zelo občutljiva na umazanijo in sedaj je izgled kabine obupen :( .
Zato prosim za nasvet s čim naj tapiciram strop in stene. Že vnaprej hvala.
zami
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a zami » Pe Dec 05, 2008 23:45

obstajajo prav posebne tapete za navtiko takšno blago jaz nameravam na svoji jadrnici obleči stene kabine v premcu z njimi.

dodaj kkšno sliko da bomo vidli!
mare63
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a mare63 » So Dec 06, 2008 10:23

Na svoji barki, sem za notranjost kabine uporabil pluto, čez pluto pa sem položil skaj. V bistvu sem pluto položil zaradi izravnave površine, saj sam skaj, pokaže vse neravnine od predhodne izdelave in pogled je obupen. Očistiti površino od ostankov predhodne tapicirunge je bilo praktično nemogoče.
Pluta je tudi dober izolator. Poleti v kabini barke ni bilo vroče oz. bistveno manj kot bi bilo sicer. Pluto sem kupil v roli, debeline cca 3 mm. Za leplenje sem uporabil neostik tako za pluto, kot tudi za skaj. Se pa dobi posebno lepilo za skaj, čigar lasnost je, da ne nažira skaj. Vendar jaz tudi z neostikom nisem imel problemov. Skaj mora biti ok.....podložen z peno. Kupil sem ga....hm....nekje v bližini Brda pri Kranju. Imajo široko izbiro barv in konkurenčne cene.
Je pa res to fajn početje, da preživiš dolgočasno zimo, Je pa tudi res, da ob določenih trenutkih, si človek zaželi, da tega ne bi počel :D . No, vsaj pri meni je bilo tako :D Velika kabina polna neravnin.....živčki zbor :)
Uporabniški avatar
opus
Kontraadmiral
Kraj: Pula

OdgovorNapisal/-a opus » So Dec 06, 2008 11:08

Jaz sem v prejsnjoj barki imel v kabini nalepljeno pluto in se pokazalo slabo ce ni zasticeno ker se v njega uzre plesenj in potem smrdi. Morda bi bilo dobro ga lakirati?
klemzi
Admiral
Kraj: trzin

OdgovorNapisal/-a klemzi » So Dec 06, 2008 12:03

Jaz sem uporabil tanek rebrast filc sive barve, zelo podobno kot v vozilih. Z njim se zelo lepo dela in se lepo krivi. Lepil na Neostik.

LP Klemen
Uporabniški avatar
ozi
Naddesetnik
Kraj: Slov. Bistrica

OdgovorNapisal/-a ozi » Po Dec 08, 2008 21:38

Hvala za odlične in hitro posredovane predloge, če povem po resnici sploh nisem vedel, da je toliko možnosti... V nekaterih barkah je tudi itison, ki je prav tako zelo poceni in ga tudi priporočajo, vprašanje pa je kako se obnese z leti.
Čez kakšno leto bom verjetno tudi jaz imel izkušnje ter pisal kot kapitan, če ne z drugim bom vsaj vedel kaj v kabino ne sodi :D
Uporabniški avatar
Mitja P
Admiral

OdgovorNapisal/-a Mitja P » Po Dec 08, 2008 21:52

Ozi lep pozdrav. Mare63 je omenil da je nabavil materijal v okolici brda pri kranju. To je bilo verjetno na Ilovki pri kranju natančneje pri Kokrici. Je bolj veleprodajno skladišče za kakšne tapetnike, ampak lahko kupiš tudi kakšen manjši kos. Tudi jaz sem za svojo barko vse dobil tam. Se splača iti pogledat, ampak prej pokliči.

Evo še kontakt.

041 634 697 Dušan
ali
041 752 020 Barbara

LP
Uporabniški avatar
MIHOLD
Kapitan korvete

OdgovorNapisal/-a MIHOLD » To Dec 09, 2008 03:28

Jaz sem s tem projektom že začel, ampak še ne končal. Preoblekel sem v "kaširan" skaj, kupljen prav za navtiko, zelo mehek in prijeten na otip, točno takega ki sem ga jaz vzel pa vgrajujejo v pičuljane.

20m rola pride okrog 400€.

040285223 je telefon od prodajalca- Dimitrij Martinuč. Kar se tiče materjala za "tapecerijo" plovil ima vse, ni da ni.
Uporabniški avatar
Mike
Admiral
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Mike » Po Mar 29, 2010 14:43

dejte mi povedat, kaj nej dam na poden čolna, kjer se hodi. Do sedaj je bil noter plastičen tepih varjanta, kot trava. Nočem imeti samo gole plastike. Varjante kot je tik ali imitacije lesa ne pašejo na ta čoln. Kaj sami uporabljate?
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Po Mar 29, 2010 15:31

Znotraj ali zunaj ?
LP
Uporabniški avatar
Mike
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Mike » To Mar 30, 2010 07:52

Znotraj čolna, kjer se hodi.
Uporabniški avatar
Masterpiece
Kontraadmiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Masterpiece » To Mar 30, 2010 09:07

Mislim da je Atilone mislil znotraj v kabini ali zunaj v kokpitu kjer so sedeži.Mike če se ne motim imaš še vedno Elana 402 ne.Se pravi pride v poštev samo zunaj med sedeži ne. Daj kontaktiraj MitjoP on je predkratkim dal not en tepih in je zelo zadovoljen.Je bilo že v eni temi napisano pa ne najdem več.Pa naj ti pove kje je nabavil.
Uporabniški avatar
Mike
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Mike » To Mar 30, 2010 10:35

Ja moja napaka, čoln je Elan 435s. Torej med sedeži bi dal nekaj, pa da nebi bla pena za pred banjo v kopalnici. Topli podi so vsi čudni, pa še če kakšna kaplja bencina gor pade ga bo verjetno stopilo. Bom še Mitja uprašou.
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » To Mar 30, 2010 15:45

Topli pod ti takoj odsvetujem. Ne bo dolgo trajalo, ko se bo pojavil vonj po plesni in to od vlaken na spodnji strani . Vlaga naredi svoje. V kabino daj kar koli , samo da je največji del materialov ali poliester ali najlon ( perlon )itd. To so materiali kateri ne vlečejo vlage na sebe, kot recimo bombaž. Tudi če se kaj polije, kako vino , pivo ali podobne stvari močnega vonja, z mokro krpo in drgnjenjem dobiš vse ven. Tudi sok rdeče pese, ker se barva ne vpije v materijal ampak ga samo zmoči. Za zunaj , pa le vprašaj MitjoP.
V končni fazi, bi enak material lahko uporabil tudi za zunaj, samo se bojim da bi zaradi sonca in UV žarkov zbledel in se začel drobit.
LP
Uporabniški avatar
Mike
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Mike » To Mar 30, 2010 15:55

Hja, bom še malo pogledal naokoli. Kaj pa imate ostali zunaj? Nič?

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov