[img]Pozdrav vsem in že v napej se zahvaljujem za kakršnokoli pomoč:)
Letos smo kupili barko quick silver walka 555. Barka je letnik 2007.
Na levem boku (nad vodo - plovnim delom) so vidne razpoke po gelcotu na dveh mestih (razpoke so res mikro - kot pajki)...To predvidevam, da je nastalo zaradi udarca (recimo v pomol). Zdaj bomo barko spolirali...zanima me ali bi mi lahko kdo svetoval kaj narediti s temi razpokami? jih na kakšen način zakitati, oziroma obstajajo kakšna sredtva ki bi to lahko skrila in zaščitila zadevo, da mi voda ne bi prišla do polyestra?
Še nekaj...včeraj sem s tlačnim čistilcem 160 barov usmeril curek direkt v razpoke in se mi je majhen delček gelcota odkrušil...Ali je to alarmatno stanje, glede na to da je to del ki se nahaja cca 0,5m nad voodo?
Prilagam še sliko, kako izlgedajo razpoke...
https://onedrive.live.com/redir?resid=3 ... hoto%2cJPG
lp,
jura87[/img]
Gelcoat QuickSilver 555 WA - razpoke od udarca (Pajki)
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
S tehničnega vidika to ni nobena težava. V kolikor je nad vodno linijo voda ni problem.
Torej problem je vizualen.
Edino popravilo, ki bo držalo je celoten del obrusiti do laminata, zakitati in spricniti gelcoat. Strošek je nekaj sto evrov takoj.
Jaz bi samo pokital z GC tisti koscek, ki je padel stran in pustil.
Če te vizuelno moti pa popravili ali kaka grafika čez.
Torej problem je vizualen.
Edino popravilo, ki bo držalo je celoten del obrusiti do laminata, zakitati in spricniti gelcoat. Strošek je nekaj sto evrov takoj.
Jaz bi samo pokital z GC tisti koscek, ki je padel stran in pustil.
Če te vizuelno moti pa popravili ali kaka grafika čez.
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost