Tomos 4.5

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Zorank

Tomos 4.5

OdgovorNapisal/-a Zorank » Po Dec 15, 2008 12:21

Dobil se motor tomos 4.5.Lastnik ga je nazadnje imel na čolnu pred štirimi leti.Takrat se je ponesrečil in motor je sedaj brez kake konzervacije in vzdrževanja stal ves ta čas.Kaj moram storiti pred prvim zagonom.Motor verjetno ni "zagrabil" ker če potegnem zaganjač se obrača.
LP
weta
Admiral

OdgovorNapisal/-a weta » Po Dec 15, 2008 13:49

glede na to, da se motor obrača, ni dosti dela.

sam bi najprej preveril svečko, jo spucal, preveril iskro, zraven še z lučko pogledal v notranjost cilindra. morebiti noter špricnil malo WDja.

nato pa priklop na rezervoar in vžig. če ne vžge po par potegih, spet preverjanje svečke, če je zalita ali ne. Če je suha, je verjetno problem v uplinjaču. Demontaža uplinjača, čiščenje z bencinom, preverjanje šobe, sestava in ponovni vžig.

glede pete, preveri olje in ga zamenjaj...postopek je pa bil tu že stokrat opisan.
drugega ta motor itak nima.

eventuelno še namaži ročico menjalnika, os na kateri se motor obrača, pletenico za plin itd...
bobiboss
Viceadmiral
Kraj: lj-podgorica

OdgovorNapisal/-a bobiboss » Po Dec 15, 2008 21:35

jaz bi prvo rundo-dva tri deci goriva-pokuril z malo bolj bogato mešanico se pravi malo več olja potem pa standard.da se zadeva podmaže po toliko časnem stanju.pa ne pretiravati s plinom.
Uporabniški avatar
motorni
Admiral
Kraj: Zagorje

OdgovorNapisal/-a motorni » To Dec 16, 2008 19:01

Sam sem imel v podobni situaciji pri tomos 3 problem z vplinjačem, igla v njem je malo zarjavela, pa sem vplinjač razdrl in dele spoliral.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov