Tohatsu 5 problemi...
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Tohatsu 5 problemi...
Zdravo! Imam Tohatsu5 štiritakten in noče vžgati. Uplinjač je očiščen,gorivo dobi,elektriko ima. Ali ima kdo kakšno idejo kaj bi še lahko bilo? Sem v Ljubaču, če je kakšen mojster kje v bližini ga z veseljem povabim na pir.
A ima ta princip da je potrebno vsakič, dati čok-zaug? Če ima, očisti svečko, čok, potem ga vžgi. Imel letos enake probleme z 9.9, ker sem trmaril brez čoka(1uro žagal), potem očistil svečko, čok,in je vžgal.
Nazadnje spremenil kocka, dne Če Jul 28, 2016 18:43, skupaj popravljeno 1 krat.
-
NOVI FOSIL
- Admiral
- Kraj: LJ-CRES
- Kontakt:
Meni je Honda 2.3 enako sral, sem verglal toliko, da sem dobil krvave žulje ba prstih.
Problem je bil v tem, da je šalčka fergazerja od znotraj začela rjveti in so drobci rje mašili dizo. Ko sem fergazer očistil in očistil rjo s šalčke je vžgal bp.
Sicer je odličen motor ampak škrtost japoncev, da iz pleha naredijo šalčko je pa malo bosa.
Problem je bil v tem, da je šalčka fergazerja od znotraj začela rjveti in so drobci rje mašili dizo. Ko sem fergazer očistil in očistil rjo s šalčke je vžgal bp.
Sicer je odličen motor ampak škrtost japoncev, da iz pleha naredijo šalčko je pa malo bosa.
-
NOVI FOSIL
- Admiral
- Kontakt:
Najbolj bistvena je konzervacija motorja.
V vplinjaču je potrebno izpraznit gorivo, in pošpricat notranjost plovčka, difuzorja in cilindra s konzervacijskim sprejem.
Prav tako rezervar natočimo do vrha z gorivom če je kovinski. Plastičnega pa izpraznimo in posušimo.
Če tako shranimo motor naslednjo sezono ne bomo imeli problema z vžigom.
-
NOVI FOSIL
- Admiral
- Kontakt:
Pri konzervaciji dvotaktnikov je najbolj pomembno, da po izpiranju z sladko vodo odklopiš gorivo in pustiš, da pokuri ves bencin v vplinjaču. Potem odviješ svečko, v cilinder malo dvotaktola ali konzervacijsko olje, parkarat potegneš brez svečke, jo priviješ nazaj. Preveriš olje v peti in po potrebi zamenjaš, snameš eliso z gredi in gred namažeš z mastjo, eliso nazaj.
Si preveril nivo olja? Meni je prejšnji lastnik nalil pol deci olja preveč in je zamakalo svečko in ni vžgal. Vzel sem injekcijo in potegnil ven par inekcij in probaval. Ko sem potegnil trikrat je takoj vžgal brez problema. Prej pa menjaval svečke za nove pa nobena ni delala in bencin kupil nov in vse možne načine. Tudi start sprej sem poskusil pa je delal samo dve sekunde potem pa je crknil.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti