Lep pozdrav po dolgem času. Po parih letih breskrbnega delovanja mojega Tohatsuja M40D 2T se mi je na letošnjem dopustu pripetila manjša napaka, no vsaj upam da bo majhna. Po tramontani in burji ki sta udarili v sredini julija mi je crknil prvi cilinder (najbližji vodi) od treh. Ko sem odvil svečko je bila na svečki na tistem delu ki iskri debela obloga svetlo rjave barve. Obloga je bila mehka zato sem svečko tudi z lahkoto očistil. Motor je po tem deloval brezhibno dva dni nakar se je zgodba ponovila. ko smo prispeli domov sem pregledal rezervar(čist), bencinski in oljni filter oba čista svečka pa ponovno obdana z oblogo. Preveril sem kompresijo v vseh treh cilindrih in vse je tako kot mora biti.
Je mogoče kdo izmed vas imel kaj podobnega? Hvala za odgovore
tohatsu težave
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
JA verjetno zanic svečka. Lahko pa cilinder ne dobiva dovolj goriva, to se odraža s tako svetlo oblogo, ki je kot vodni kamen... Dvomim pa, da ima to kaj veze z nevihtami...
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov