mercruiser
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
mercruiser
imam vprašanje glede motorja, ko ga poskušam zagnati se zelo matra kot da je prazen akumulator z veliko težavo vrti nato pa samo počaka ali je možno da je zaribal. Motor je merc 5,7
Poglej vse našteto od prej. Lahko tudi malo špricneš bencina v vplinjač, ne zalit čisto malo in kresni. Če po tem ne bo vsaj malo drugače zakašljal se išče naprej. Ko boš imel sveče zunaj poglej tudi ali so suhe ali ne. Če so mokre bencin dobi. Sam bi prvo preveril akumulator.
Lahko je tudi volk v stikalu akumulatorjev. Enako je jeb... mene na začetku sezone. In kleme na akumulatorju so se zelo segrele. Ko sem to poštimal oz. zamenjal stikalo dela kot šus.
Lahko je tudi volk v stikalu akumulatorjev. Enako je jeb... mene na začetku sezone. In kleme na akumulatorju so se zelo segrele. Ko sem to poštimal oz. zamenjal stikalo dela kot šus.
Pozejdon,
Grem spet na morje, da se spomnim kako diši morski zrak, da vsaj malo znebim se vsakdanjih debat ...
Grem spet na morje, da se spomnim kako diši morski zrak, da vsaj malo znebim se vsakdanjih debat ...
Podoben problem je imel kolega na 4.3. Zaganjač je komaj obračal motor, ko je vžgal, je potem delal normalno. Polnil akumulator, kupil novega, na koncu mu je zaribal motor, ker je imel izpuh luknjico.
Poberi ven svečke in probaj, če je kakšna razlika, Če so izpuhi starejši, jih vsaj demontiraj in preveri.
Poberi ven svečke in probaj, če je kakšna razlika, Če so izpuhi starejši, jih vsaj demontiraj in preveri.
Izpuh nima veze z obračanjem. Motor lahko vžgeš brez, da je priklopljen na vodo. Seveda, ko vžge pa spustiš vodo čez motor. Dokler verglaš in dokler motor ne vžge lahko delaš na suho. Moraš imeti pa vse pripravljeno, da samo odpreš vodo. Te fore z demontažo ne štekam. Če ne kresne z izpuhi tudi brez ne bo. Po taki logiki, če odpreš sprednjo šipo pali od prve ... Če je voda prišla v cilinder po enem dnevu ni variante da obrne motor. Ga zapeče takoj. Bil priča in ne bi verjel če ne bi bil zraven.
Kolega je uniči mašino ker mu je zapikala peta Motor je laufal dokler ni premaknil ročke naprej. Ampak to je že druga zgoda ...
Kolega je uniči mašino ker mu je zapikala peta Motor je laufal dokler ni premaknil ročke naprej. Ampak to je že druga zgoda ...
Pozejdon,
akumulator je nov tudi dovolj poln. sem pa opazil na zgornji strani motorja praktično nad batom vsaj mislim tako, da je barva zažgana predvidevam da je zaribal bat. Razmišljam da uvozim nov motor iz Amerike če je seveda to mogoče ali pa da naredim generalno. Motor mi že nekaj časa ni užigal topel mogoče je tudi v tem problem.
pozabil sem povedat da ko sem zadnjič vžgal motor je bilo še vse dobro, ko pa sem dal v prestavo je nekaj močno počilo težko rečem kaj ali kje. vseeno se odpeljem naprej do marine skoraj pod štand gasom vendar je bilo vse OK. motor je imel normalen glas. Naslednjič pa je sin če prišel do zaliva nazaj pa so ga privlekli, ker se je motor težko obračal in ni hotel užgat
lp.
lp.
Pozejdon napisal/-a:Izpuh nima veze z obračanjem. Motor lahko vžgeš brez, da je priklopljen na vodo. Seveda, ko vžge pa spustiš vodo čez motor. Dokler verglaš in dokler motor ne vžge lahko delaš na suho. Moraš imeti pa vse pripravljeno, da samo odpreš vodo. Te fore z demontažo ne štekam. Če ne kresne z izpuhi tudi brez ne bo. Po taki logiki, če odpreš sprednjo šipo pali od prve ... Če je voda prišla v cilinder po enem dnevu ni variante da obrne motor. Ga zapeče takoj. Bil priča in ne bi verjel če ne bi bil zraven.
Kolega je tako plul še par dni. Za težko obračanje motorja so krivili akumulator, starter,... Na koncu se je izkazalo, da je v izpuhu bila čisto mala luknjica, sploh se je ni videlo. Šele, ko so na servisu začepili demontiran izpuh in ga napolnili pod pritiskom, so opazili luknjico. Ampak, takrat je bilo že prepozno. Se pa je rešil še z generalko.
saj ne trdim, da je to vzrok za težave, ampak potrebno je iti vse skozi in poiskati vzrok za težavo, da ne bo še večje škode.
rešil težavo z motorjem, zamenjal štarter z novim in sedaj vrti kot singerica v starem štarterju je bila na rotorju odtrgana žica in zgleda da se je pri zagaonu zataknila in se ni hotel zavrtet tudi magnet je močno poškodovan. No sedaj je vse uredu mašina spet lepo užge in prede. Hvala vsem za pomoč in nasvete
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov