Lep pozdrav vsem na forumu.
Sem nov, kar se tiče same prijave tule, drugače pa spremljam določene teme, ki me zanimajo in ob tem tudi vsem članom izrekam pozdrave.
Imam eno tehnično vprašanje na katerega nikakor ne najdem odgovora.
Na motorju Suzuki df 50 4 t, imam občutek, da mi premalo meče vodo na indikatorju zgoraj na motorju nad izpuhom. Iz indikatorja, sicer teče voda, vendar ne v curku temveč zgolj v zelo pogostih kapljicah.
Spodaj, kjer sta še dve luknji za izpust vode kjer voda normalno teče.
Menjan je bil impeler, malo sem tudi z žičko ali iglo počistil izpust zaradi vodnega kamna pa ni nič bolje.
Mehanik pravi, da je načeloma ok, saj je indikator in ker spodaj pri obeh luknjah lepo teče voda ven, sam pa imam nek neprijeten občutek.
V zgornji indikator sem nalil že tudi malenkost solne kisline (in seveda kasneje tudi dobro opral) ki bi naj razžrla vodni kamen pa ne pomaga oz. napolni se tisti tulček (cca 2 ml) dalje pa ne steče.
Imam tudi idejo, da bi dal cevko v del, kjer se noter spušča voda, ko se čisti motor, drug del pa v kislino in poizkusil na tak način kislino potegniti po kanalu navzgor.
Je to sploh pametno?
Je ok, da voda pri indikatorju ne teče v curku?
Ima kdo kakšno izkušnjo z podobno zadevo in seveda tudi idejo kako to rešiti.
Za odgovore se vam najlepše zahvaljujem.
Lep dan še naprej
f
Suzuki 50 - izmet vode
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
-
Daki
Meni se je na Suzukiju70 redno dogajalo, da ni bilo kontrolnega curka ker sem imel privez vplitvini in sem pri vlplutju pobiral mulj.....Zadevo sem reševaltako, da sem vzel ven čep za kontrolni curek in z tam prek šlaufa pod pritiskom vodovoda izpral sistem (v nasprotni smeri kot sicer kroži voda)......tosem delal na bencinski črpalki, ker drugje nisem prišel do vodovoda...
mirno morje
-
Daki
-
koki koruza
- Poročnik fregate
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost